Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Malí a vražední zabijaci: Hmyz v hlavnej úlohe je poriadne desivý

Marabunta Vraždiace mravce
Marabunta Vraždiace mravce (Zdroj: TV Fox)

Aj nenápadný a drobný hmyz dokáže narobiť veľké nepríjemnosti. To určite poznáte aj sami. Vo filmoch je však schopný napáchať hotovú katastrofu a ľudstvo sa musí mať na pozore.

Marabunta: Vraždiace mravce

Mravce až na drobné uhryznutia pôsobia dosť neškodne. Tie z filmu Marabunta: Vraždiace mravce by ste ale stretnúť rozhodne nechceli. Keď aljašská sopka Mount Wupache po rokoch driemania obnoví svoju aktivitu, prebudí sa aj kolónia vražedných juhoamerických mravcov rodu Marabunta. Tie požierajú všetko živé navôkol. Hoci v tomto prípade nejde o žiadny filmový skvost, snímka dokáže zapríčiniť nepríjemné sny.


Mohlo by vás zaujímať:Fóbie svetových hviezd: Boja sa žuvačiek, zrkadiel aj schodov!


Arachnofóbia

Obrovský počet ľudí sa bojí viac pavúkov než akéhokoľvek iného druhu hmyzu. Osemnohé beštie sa asi najviac preslávili v béčkovej snímke Arachnofóbia. Výprava entomológov objaví v džungli nový druh jedovatého pavúka. Keď na fotografa zaútočí jeden z nich, inštinktívne ho zašliapne. Svedkom toho však bol ďalší skrytý pavúk, ktorý vlezie do batoha a nechá sa odniesť do tábora vedcov. Tam usmrtí fotografa. Neskôr sa dostane až do Kalifornie a spári sa s druhom miestnych pavúkov, z čoho sa zrodí celá armáda smrtonosných pavúkov. A to jednoducho nemôže dopadnúť dobre.

Them

Aj v roku 1954 filmári ochotne použili silu drobného hmyzu. Nukleárne skúšky majú za následok zmutovanie mravcov, z ktorých sa stanú gigantické obludy. Hororovú masu lezúcich mutantov môže zastaviť len špecializovaný tím vedcov a plne vyzbrojená vojenská armáda.


Mohlo by vás zaujímať:Superhrdinovia nie sú nezničiteľní: Toto sú ich najväčšie slabosti!


Infested

Film z roku 1993 prináša ukážku toho, aký následok môžu mať schované polia s marihuanou, ktorá bola polievaná hnojivom s obsahom steroidov. Tisícky premnožených kliešťov sa premenia na hrôzostrašné beštie o veľkosti mužskej päste. Navyše získajú aj istú dávku inteligencie a nechýba im túžba po krvi...


Mohlo by vás zaujímať:TOP filmoví mimozemšťania: Týchto by ste stretnúť (ne)chceli!


Život chrobáka

S hmyzom to však nemusí byť vždy také tragické. Veď si len spomeňte na milú animovanú komédiu odohrávajúcu sa vo svete pracovitých mravcov, ktorých každoročne trápia žravé kobylky. Hlavným hrdinom Života chrobáka je šikovný Flik, ktorého vynálezy a nápady nie vždy končia tak, ako chce. A samozrejme nesmieme zabudnúť ani na najznámejšieho mravca s bodkovanou šatkou, na Ferda.

Viac o téme: ThemŽivot chrobákaMarabunta Vraždiace mravceArachnofóbiaInfested
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu