Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hlboká sonda do života sexuálneho predátora Weinsteina: V Cannes predstavia dokument Citizen Harvey

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Michael Sohn)

Nadchádzajúci ročník filmového festivalu v Cannes bude asi prvým bez osobnej účasti Harveya Weinsteina, zdiskreditovaný hollywoodsky producent bude však prítomný prostredníctvom nového dokumentu s pracovným názvom Citizen Harvey (Občan Harvey).

Snímka má byť podľa serveru The Hollywood Reporter hlbokousondou do kauzy filmového magnáta obvineného zo sexuálneho obťažovania a následnej globálnej kampane proti tomuto javu. Celovečerný dokument vzniká v koprodukcii BBC a spoločnosti Lightbox. Producenti chcú, aby sa dostal do kín pocelom svete.

Harvey Weinstein s manželkou
Zobraziť galériu (3)
Harvey Weinstein s manželkou  (Zdroj: SITA)

"Naším cieľom je prerozprávať hlbší a komplexnejšípríbeh než to, čo sa doteraz na obrazovkách objavilo," uviedli zakladatelia spoločnosti Lightbox Simon Chinn a Jonathan Chinn. Weinsteinov vzostup a pád v rámci hollywoodskej smotánky, ktorá zatvárala oči nad jeho excesmi, kým sa mu nepostavila skupina novinárok a statočných žien, je podľa bratrancov Chinnových mimoriadnym príbehom.

(Zhora zľava) Ženy, ktoré
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vplyvného filmového producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálnych útokov obvinili desiatky žien. Zo znásilnenia počas festivalu v Cannes v roku 1997 ho obvinila herečka Asia Argentová. Prehliadka, ktorá sa vo francúzskom letovisku uskutoční od 8. do 19. mája, tak bude mať tento rok vlastnú kampaň proti sexuálnemu obťažovaniu. Pre prípadné obete či svedkov bude k dispozícii horúca linka.

Viac o téme: CannesDokumentHarvey WeinsteinCitizen Harvey
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu