Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Jedlo pobláznilo televízie: Kuchárske relácie žnú obrovský úspech

Milan Junior Zimnýkoval
Milan Junior Zimnýkoval (Zdroj: joj.sk)

V posledných rokoch sa veľmi obľúbeným televíznym formátom stali relácie o varení. Fungovali aj predtým, no dnes sa okrem lákavých receptov na obrazovku spolu s varením dostávajú aj emócie, hádky či adrenalín. Dokonca niektorí účastníci sa u nás stali pomerne známymi osobnosťami. Ktoré kuchárske šou si získali najväčšiu obľubu?

Moja mama varí lepšie ako tvoja

Kulinárska šou televízie JOJ, v ktorej súťažia rodinní príslušníci, pobláznila celé Slovensko. Nie je totiž len o varení, ale aj o vzťahoch. Spočiatku medzi rodičom a dieťaťom, teraz už aj medzi známymi či kamarátmi. Väčšinou amatérski kuchári sa snažia pripraviť chutný, niekedy len jedlý pokrm, a to pod veľkým časovým stresom. Výhra 500 eur je však dobrou motiváciou. Zábavu a prípadné upokojovanie má na starosti moderátor Milan Junior Zimnýkoval. Dlho si vďaka tejto kuchárskej súťaži držala popularitu rodina Habovcov, tých však výrazne prekonali kamaráti Ivan a Fero, ktorí sa stali legendami nielen vďaka chutným jedlám, ale aj počtom relácií. Číslom 90 sa nemohol pochváliť ešte nikto.


Mohlo by vás zaujímať:Nová hviezda jojkárskej šou bez slov: Takú kritiku od svojho vzoru isto nečakal!


Bez servítky

V popredí sa dlhú dobu držala denná reality šou o varení z dielne televízie Markíza Bez servítky. Každý týždeň sa predstavilo päť ľudí, ktorí si navzájom varili a hodnotili svoje špeciality. Na konci večera súťažiaci individuálne hodnotili a prideľovali body. Ten, kto získal za svoj výkon najviac bodov, sa stal najlepším hostiteľom a získal tisíc eur. Súťažiacimi boli neznámi ľudia, ale v špeciálnych vydaniach aj známe osobnosti. V súčasnosti sa však už nevysiela.


Mohlo by vás zaujímať:Intrigy, hádky, vulgarizmy aj sex: Slovákov najviac bavia kontroverzné reality šou


Tajomstvo mojej kuchyne

Z dielne RTVS vyšla relácia o varení, ktorej hostiteľkou je herečka Kamila Magálová a pomáha jej šéfkuchár Zoli. Diváci sa v prvej časti relácie dozvedajú rôzne tajomstvá z Kamilinej kuchyne a v tej druhej si užijú kuchársky duel hostí. Dvojica, ktorá v dueli vyhrá, získava Kamilin Rad zlatej varešky. V Tajomstve mojej kuchyne varia diváci, ale aj profesionálni šéfkuchári či herci, moderátorky i speváci.


Mohlo by vás zaujímať:Habovci opäť v hre a v novej zostave: Nespokojní boli diváci aj Vilo!


Áno, šéfe!

Aj naši českí susedia obľubujú kuchárske šou, no relácia Áno, šéfe! si našla svojich fanúšikov aj u nás. Zábavný gastronomický program vysiela televízia Prima a hlavným účinkujúcim je uznávaný odborník v odbore gastronómie Zdeněk Pohlreich. Ten sa snaží svojským spôsobom dať do poriadku rôzne reštaurácie, a to od organizácie až po jedlo.

Viac o téme: Moja mama varí lepšie ako tvojaÁnoŠéfeBez servítkyTajomstvo mojej kuchyne
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu