Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Scenár vs. realita: Pozrite si velikánov Al Pacina a De Nira v akcii!

(Zdroj: SITA/AP/Charles Sykes, Evan Agostini/Invision)

Kým sa film dostane na strieborné plátna, predchádzajú tomu mnohé procesy. Jedným z nich je aj tvorba scenára, ktorý sa musia herci naučiť. Pre mnohých profesionálov to nie je žiadny problém. Často im scenár slúži ako predloha a počas natáčania improvizujú. Inak to nebolo ani v prípade dvoch legiend Roberta De Nira a Al Pacina.

Pred vyše dvadsiatimi rokmi sa v snímke Neľútostný boj (Heat, 1995) predstavili herecké legendy Robert De Niro, Al Pacino a Val Kilmer. Príbeh o profesionálnom lupičovi, ktorého naháňa skúsený detektív, zrežíroval Michael Mann, ktorý sa podpísal aj pod scenár. Na sociálnej sieti Facebook zverejnila stránka Script to Screen video z tohto filmu. Môžete si porovnať pôvodný scenár a to, čo z neho vzniklo počas natáčania dialógu medzi Al Pacinom a De Nirom.

VIDEO Scenár vs. realita počas natáčania

Zdroj: Facebook/Script to Screen

Herci sa síce držali svojich replík, no scenár jemne upravili. Slávna scéna z reštaurácie, kde sa vôbec prvýkrát na plátne stretne detektív Hanna (Al Pacino) s lupičom Neilom (De Niro) bola naozaj z veľkej časti improvizáciou oboch hercov. Tvorcovia to navyše nakrúcali naostrobez akýchkoľvek skúšok. Režisér snímal oboch hercov dvomi súčasne bežiacimi kamerami. Fanúšikovia sa tak môžu pozrieť na majstrovstvo dvoch hollywoodskych profesionálov. Hlavnú časť kriticky úspešného filmu natočili za 107 dní, pričom ani jedna scéna nebola natočenáv štúdiu.

Viac o téme: Robert De NiroAl PacinoNeľútostný boj
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu