Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sú bláznivé, nevyspytateľné a plné prekvapení: VIDEO Tieto rodiny milujú katastrofy

(Zdroj: Youtube)

V každej rodine sa nájde bláznivá historka, s ktorou sa členovia radi podelia na návštevách. Filmové rodiny nie sú výnimkou. V týchto prípadoch je však zážitkov nespočetne veľa. Musia čeliť katastrofám a nástrahám počas bežného i prázdninového života. Ich príbehy nám poriadne precvičia bránice.

Prázdniny v Amerike (1983)

Zrejme niet bláznivejšej rodiny, než sú Griswoldovci. V klasickom príbehu stvárnil hlavu šialenej rodinky Chevy Chase a jeho manželku si zahrala Beverly D'Angelo. Prvýkrát sa predstavili vo filme Prázdniny v Amerike (1983). Clark Griswold sľúbil rodine fantastický zážitok - roadtrip zo Chicaga do Los Angeles, kde mali navštíviť zábavný park Walley World. Podobne ako v ostatných filmoch ajich cestu sprevádza séria katastrof a bláznivých zážitkov. Griswoldovci sa v klasickom zložení s Chevym Chasom objavili ešte v snímkach Prázdniny v Európe (1985), Vianočné prázdniny (1989) a Dovolenka v Las Vegas (1997).

Dvanásť do tucta (2003)

Ako sa dá zvládnuť 12 detí? Jednoducho. Ukáže vám to rodina Bakerovcov. Komédia o početnej rodine športového trénera Toma Bakera vám určite precvičí bránice. Zvládnuť 12 detí je riadna fuška. Tom má po svojom boku Kate, milujúcu matku a chápavú manželku, ktorá rieši každodenný chod domácnosti a radosti i strasti svojich detí.

Dokáže sa však presadiť aj ako spisovateľka. V takejto rodine je nutná dobrá organizácia a kompromisy. No aj napriek tomu ich život sprevádza mnoho vtipných situácií. Tvorcovia v tomto príbehu využili situačný humor z bežného života. O dva roky si všetci zahrali v pokračovaní snímky. V hlavných úlohách sa predstavili Steve Martin, Bonnie Hunt,Piper Perabo,Tom Welling,Hilary DuffčiAshton Kutcher.

My sme Millerovci (2013)

V tomto prípade ide o trochu netradičnú rodinu. David Burke (Jason Sudeikis) je bezvýznamný díler marihuany. K jeho klientom patria kuchári či ženy v domácnosti. Jeden večer ho po bitke prepadne trojica pouličných grázlov a okradnú ho o všetky peniaze i rezervy. Ostane tak dlžný svojmu dodávateľovi a aby svoju reputáciu napravil, musí sa stať pašerákom drog a previezť zásielku do Mexika. Vymyslí si na to takmer dokonalý plán.

Rodiny totiž podľa neho na hraniciach nekontrolujú až tak prísne. Rodinu si však musí doslovať poskladať. Manželkou sa stane cynická striptérka Rose (Jennifer Aniston), dcérou drzá potetovaná puberťáčka Casey (Emma Roberts) a syna si zahrá nesmelý takmer zákazník Kenny (Will Pulter). A tak sa falošní Millerovci vydajú na výlet. V obrovskom karavane s niekoľkými kilami marihuany musia čeliť vtipným zážitkom.

Foter je lotor (2000)

Meno Gaylorda "Grega" Jebala netreba dlho predstavovať. Ben Stiller sa takmer pred dvadsiatimi rokmi predstavil v snímke Fotor je lotor. Bláznivo sa zamiloval do Pamely, obaja sa rozhodli svoj vzťah spečatiť. Netuší však, že musí čeliť jej otcovi, bývalému šéfovi CIA, ktorý ešte stále využíva ichpraktiky, aj keď je už na dôchodku. Budúceho svokra si zahrá legendárny Robert De Niro.

Tak trochu smoliar Greg má čo robiť, aby prísneho Jacka presvedčil. Najmä ak je Pamelin bývalý pre Jacka ten lepší. Rodina Jebalovcov hviezdila ešte v ďalších pokračovaniach. O štyri roky neskôr sa stretli obe rodiny, Gregových netradičných rodičov si zahrali Dustin Hoffman a Barbara Streisand. Komické zážitky sa uzavreli v roku 2010 v treťom pokračovaní Fotri sú lotri.

Rodina Addamsovcov (1964)

K legenadárnym rodinám určite patria Addamsovci. Kto by nepoznal morbídnu rodinku zo 60. rokov. Adamsovci sa na televíznych obrazovkách objavili v roku 1964 v čiernobielom seriáli. Od normálnych ľudí sa líšia, majú pôžitok z vecí, ktoré by "normálneho" človeka vydesili. Gomez Addams je abnormálne zámožný muž a svojej manželke Morticii splní všetko, čo jej vidí na očiach. Či už je to pestovanie jedovatých kvietkov, alebo večera pri sviečkach na cintoríne.

V rodine sú aj ich dve deti, pomocná ruka, dvojmetrový, bledý komorník čiholohlavý strýko. Príbeh o netradičnej rodinke si za tie roky získal obrovskú popularitu. V pôvodnom seriáli si zahraliJohn AstinaCarolyn Jones. Z filmových verzií sa stali populárne dva príbehy rodiny Addamsovcov z rokov 1991 a 1993, kde si úlohu Morticie a Gomeza zahraliAnjelica Huston a Raul Julia.

Simpsonovci (1989)

Zrejme k najpopulárnejším netradičným rodinkám patria kreslení Simpsonovci. Tí sa na televíznych obrazovkách objavili prvýkrát v roku 1989. Zoskupenie tvorílenivá hlava rodiny Homer, jeho manželka pedantka Marge, drzý syn Bart, múdra Líza a najmenšia, roztomilá Maggie.

Odvtedy si získali srdcia miliónov divákov. Najpopulárnejší animovaný seriál sa teší pozornosti dodnes a ich bláznivé zážitky sa v roku 2007 dostali aj do filmu. Simpsonovci vo filme sú adaptáciou seriálu z pera jedného z pôvodných režisérov seriáluDavida Silvermana. Máloktorý animák dnes dokážeprekonať slávu Simpsonovcov.

Viac o téme: Ben StillerRobert De NiroAddamsovciSimpsonovciChevy ChaseFotor je lotorGriswoldovci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu