Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Superman, Batman či Kapitán Amerika: Aj superhrdinovia potrebujú pomocníkov

koláž - pomocníci superhrdinov Zobraziť galériu (5)
koláž - pomocníci superhrdinov (Zdroj: koláž Telkáč)

Zachraňovať svet a neustále bojovať s protivníkmi nie je jednoduché. Práve preto majú aj obľúbení superhrdinovia svojich pomocníkov, bez ktorých by to rozhodne nebolo ono.

Jimmy Olsen (Superman)

Superman, Jimmy Olsen
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: DC)

Jimmy Olsen si získal slávu s jedinečným titulom - Supermanov priateľ. Ten z neho spravil svojho pomocníka, hoci nie v takom veľkom rozsahu ako iní v tomto zozname. Viac to bol jeho dobrý priateľ. Jimmy Olsen je dlhoročným reportérom a fotografom v Daily Planet, ktorý sa stal súčasťou dobrodružstiev Supermana aj Lois Lane a v seriáli Supergirl sa predstavil aj po boku tejto hrdinky. Nenosí síce žiadny kostým ako mnohí z pomocníkov, za to všakvievždy pomôcť, často aj dosť nekonvenčnými spôsobmi.


Mohlo by vás zaujímať:Superhrdinovia nie sú nezničiteľní: Toto sú ich najväčšie slabosti!


Robin (Batman)

Robin, Batman
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: DC)

Čo by bol Temný rytier bez svojho pomocníka Robina? Nuž, žilo by sa mu zrejme o dosť ťažšie. Dick Grayson. Jason Todd. Tim Drake. Carrie Kelly. Damian Wayne. Bez ohľadu na to, o ktorého z nich išlo, vždy bol na nich spoľah. Batman mal tak v boji proti zločinu vždy verného parťáka.


Mohlo by vás zaujímať:VIDEO Americkí filmári útočia na kiná: Svet je totálne posadnutý superhrdinami


Harley Quinn (Joker)

Harley Quinn, Joker
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: DC)

Harley Quinn patrí k tým pomocníkom, ktorí si okrem podporovania superhrdinu, či v tomto prípade zloducha, vytvárajú aj vlastný príbeh. Bývalá psychiatrička, žena zúfalo zamilovaná do Jokera a absolútny blázon. Cit k padlému idolu ju dohnal k životu plného zla a kriminality. A to len preto, aby stála po boku Jokera, ktorý o ňu prakticky nejaví žiadny záujem. Tomu sa vraví oddanosť!


Mohlo by vás zaujímať:Mladá, krásna a nadaná: Margot Robbie nie je žiadna slečinka, hrá hokej a loví divoké prasatá


Bucky Barnes (Kapitán Amerika)

Bucky Barnes Kapitán Amerika
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Marvel)

Bucky Barnes, známy aj ako Zimný vojak, je celoživotným priateľom a spojencom Kapitána Amerika. Bucky bol od detstva priateľom Steveho Rogersa a vždy ho ochraňoval. Keď sa Steve zmenil na Kapitána Amerika, bolo tomu naopak. Bucky sa istú dobu považoval za mŕtveho, no padol do rúk Hydry a oni ho zmenili na zbraň v podobe Zimného vojaka. Našťastie potom Bucky opäť prišiel k zmyslom a vrátil sa k svojmu starému parťákovi.

Viac o téme: BatmanSupermanKapitán AmerikaJoker
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu