Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dokonalá kamufláž: VIDEO Vo filme hrali tínedžerov, no v skutočnosti mali takmer tridsať!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube)

Mnohí herci sa počas kariéry dostanú do rôznych polôh. Pokiaľ patria k tým nadanejším a šťastnejším, zanechajú po sebe nezabudnuteľnú stopu. Stopu, na ktorú budeme spomínať dlhé roky. Mnohí dokonca dokážu stvárniť filmové postavy, ktoré sú o viac než dekádu mladšie, než herci v skutočnosti sú. Pozrite si tie najväčšie rozdiely.

Olivia Newton-John (Pomáda)

Dnes už legendárny muzikál Pomáda si získal srdcia miliónov fanúšikov i kritikov. Z broadwayského muzikálu sa však pôvodne mal stať animovaný film. Dnes sme vďační, že sa dostalo dielo nezamestnaného herca Jima Jacobsa a predavača podprseniek Warrena Caseyho na plátna. Travolta dostal úlohu vďaka svojmu spevu. Tvorcovia zvažovali Richarda Gerea i Patricka Swayzeho. Olivia Newton-John si vyžiadala kamerové skúšky, čo herec spravil prvýkrát v histórii. Väčšinou požadovali kamerové skúšky tvorcovia. Všetci stvárňovali tínedžerov v poslednom roku na strednej škole. Newton-John mala v tom čase 29 rokov a Stockard Channing (Rizzo) dokonca 34 rokov.

Jennifer Grey (Hriešny tanec)

„Baby nebude sedieť v kúte!“ Každý z nás pozná túto hlášku. Pochádza z dnes už kultového filmu Hriešny tanec. To, čo pôvodne začalo ako obyčajná zábava, sa nakoniec zapísalo do dejín svetovej kinematografie. Ani herci, ani tvorcovia totiž neverili, aký hit sa z Hriešneho tanca stane. V hlavnej úlohe sa predstavili Jennifer Grey a Patrick Swayze. Príbeh 17-ročnej Baby, ktorá sa zamiluje do sebavedomého tanečníka Johnnyho, opantal mnohých. V čase natáčania mala Grey o desať rokov viac, než jej filmová postava.

Parminder Nagra (Blafuj ako Beckham)

Ďalší takmer nerozpoznateľný vekový rozdiel sa divákom naskytol v komédii Blafuj ako Beckham. V hlavnej úlohe sa ako Jess predstavila herečka Parminder Nagra. Zahrala si 18-ročnú študentku a nadanú futbalistku. Málokto by to povedal, no v čase natáčania filmu mala 27 rokov. Jej rovnako starú filmovú kamošku si zahrala Keira Knightley. Tá bola na rozdiel od nej o rok mladšia od svojej úlohy Jules.

Stacey Dash (Bezmocná)

Tínedžerská komédia Bezmocnása dostala na televízne obrazovky v roku 1995. Hlavnú úlohu si zahrala Alicia Silverstone. Spolu so svojimi kamarátkami zdolávala nástrahy strednej školy. Po jej boku sa objavila herečka Stacey Dash. Zahrala si 18-ročnú Dionne. V skutočnosti však mala 28 rokov. Zdá sa, že ženy v tej dobe aj vo svojej tridsiatke dokázali hravo zvládnuť zahrať si aj násťročné tínedžerky.

Calista Flockhart (Vtáčia klietka)

Calistu Flockhart poznáme najmä ako Ally McBealovú a ako manželku Harrisona Forda. Okrem známej seriálovej úlohy si zahrala aj v dráme Vtáčia klietka, kde predviedla naozaj presvedčivý výkon mladej nervóznej Barbary, ktorá sa musí vyrovnať s pozadím svojho svokra. V prominentnej spoločnosti sa ťažko niesol fakt, že otec jej milovaného je homosexuál, vlastní gej klub a navyše je Žid. Flockhart mala v čase, keď sa snímka natáčala, takmer 32 rokov.

Daniel Day-Lewis (Moja ľavá noha)

V životopisnej dráme na motívy knihy írskeho spisovateľa Christyho Browna sa predstavil Daniel Day-Lewis. Zahral si chlapca, ktorý sa narodil s mozgovou obrnou a vie komunikovať len prostredníctvom svojej ľavej nohy. Vo filme má chlapec 17 rokov. V skutočnosti mal herec 32 rokov. Svojej úlohy sa zhostil geniálne a s ozajstným perfekcionizmom. Day-Lewis trval na tom, že ostane v úlohe aj počas prestávok, preto ho museli členovia štábu kŕmiť. Počas nepohodlnej polohy na vozíčku si dokonca zlomil dve rebrá.

Viac o téme: Daniel Day-LewisJennifer GreyOlivia Newton-JohnCalista FlockhartStacey DashBezmocná
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu