Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nový Bond prišiel o režiséra: Boyle vycúval z projektu, o dôvodoch stále mlčí

Danny Boyle Zobraziť galériu (3)
Danny Boyle (Zdroj: SITA)

Britský oscarový režisér Danny Boyle (61) sa rozhodol - s odvolaním na "odlišnosť tvorivých názorov" - odstúpiť od nakrúcania novej bondovky. Na jednej zo sociálnych sietí o tom informovali v utorok producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoliová, ako aj predstaviteľ agenta 007 Daniel Craig.

„Michael G. Wilson, Barbara Broccoliováa Daniel Craig dnes oznámili, že kvôli tvorivým nezhodám sa Danny Boyle rozhodol ďalej nerežírovat Bonda 25,“uvádza sa na oficiálnom twitterovom účte filmu s odkazom na dvojicu producentov a predstaviteľa hlavnej úlohy dosiaľ nepomenovaného pokračovanie špionážnej série. Na scenári 25. filmu o dobrodružstvách Jamesa Bonda pracovali pri tom Danny Boyle spoločne s Johnom Hodgeom, s ktorým pracoval na Trainspottingu.

Nový Bond prišiel o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

Boyle zatiaľ mlčí

Snímka s pracovným názvom Bond 25 by sa mala podľa pôvodných plánov začať nakrúcať ešte v tomto kalendárnom roku a jej severoamerická premiéra je naplánovaná na 8. novembra 2019. Danny Boyle svoj krok zatiaľ nekomentoval.

Nový Bond prišiel o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

Rodák z Manchesteru sa preslávil hlavne filmom Trainspotting, avšak osem Oscarov vrátane ocenení pre najlepší film a najlepšiu réžiu získal v roku 2009 jeho iný opus - Milionár z chatrče. Súčasťou Boylovej filmografie sú aj snímky ako Plytký hrob, Pláž, Steve Jobs alebo Trainspotting 2.

Britský režisér Danny Boyle nebude napriek pôvodným plánom natáčať najnovší film o agentovi Jamesovi Bondovi. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovali producenti snímky, ktorý sa mal začať točiť ešte tento rok. Dôvodom, prečo sa oscarový filmár na dvadsiate piate bondovke nebude podieľať, sú podľa výrobcov "tvorivé nezhody".

Viac o téme: Daniel CraigJames BondDanny Boyle
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu