Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Keď marketingové oddelenie poriadne zamaká: Tieto trailery sú lepšie ako samotné filmy

Dobré trailery pre zlé filmy
Dobré trailery pre zlé filmy (Zdroj: SITA/Warner Bros. Pictures via AP, AP Photo/Warner Bros. Pictures, Mark Pokorny, pixabay.com)

Trailery sú neodmysliteľnou súčasťou reklamnej propagácie filmov. Hollywoodske štúdiá si veľmi dobre uvedomujú, že dobrá ukážka či plagát dokážu najlepšie zaujať a nalákať divákov do kín. Niekedy to však vedia poriadne zneužiť. My sme si pre vás pripravili pár príkladov, kedy štúdio uverejnilo skvelý trailer pre naozaj zlý film.

Star Wars Epizóda I: Skrytá hrozba

Fanúšikovia slávnej vesmírnej ságy doslova šaleli. Po dekáde prišla prvá ukážka pre novú časť ikonických Star Wars. Prísľub novej trilógie a príbehu zrodu temného Dartha Vadera bol obrovským lákadlom. Nový vizuál, staronové postavy v ich mladšom prevedení a známy hudobný motív Johna Williamsa dokázali dokonale opantať každého. Realita v kinách už bola iná. Prequelová trilógia sa nedokázala vyrovnať fantastickým prvým trom častiam, aj keď po rokoch (a premiére The Last Jedi) sa objavujú názory, že to nakoniec nebolo také zlé. Jar-Jara však neodpustíme Georgovi Lucasovi asi nikdy.

Jeden zlý výber ich totálne odstavil: Tieto filmy zničili hercom celú kariéru

Prometheus

Na začiatok musíme povedať, že snímka Prometheus vo svojej podstate nie je vôbec zlým filmom. Problém nastáva v momente, kedy si uvedomíte, že nejde o samostatne stojaci film, ale súčasť série o ikonickom Alienovi. Úžasný trailer nám predstavil posádku na vesmírnej lodi, ktorá objaví niečo, čo malo zostať ukryté. Každý tak očakával zrod Aliena ako takého. Ako to však celé dopadlo, už viete, rovnako ajto, že len málokto bol vo výsledku spokojný.

Sucker Punch

Projekty režiséra Zacka Snydera majú množstvo spoločných znakov. Je totiž dokonalým vizuálnym štylistom, no akonáhle dôjde na rozprávanie príbehu, prichádza množstvo problémov (ako príklad viď Batman vs Superman). Práve vďaka tomu je až neuveriteľne jednoduché zostrihať trailer pre jeho nový film. Dokonalých záberov, ktoré dokážu perfektne nalákať do kina, totiž nájdete nespočetne veľa. Pri Sucker Puch je ale omnoho rozumnejšie pozrieť si niekoľkokrát za sebou trailer, než sa trápiť nad sledovaním filmu.

Títo režiséri majú raketové tempo: Za rok nemali problém uviesť až dva svoje filmy

Hobbit: Neočakávaná cesta

Keď po dokonalej trilógii Pána Prsteňov prišla správa, že režisér Peter Jackson sa vracia do Stredozeme, mnohí žasli radosťou. Ešte pred nakrúcaním však prišlo pár problémov. Málo času, rozdelenie z pôvodných dvoch častí na tri a nemalý chaos na pľaci spôsobil, že aj keď bol návrat do sveta Pána Prsteňov nádherný, kvalít svojho predchodcu sa už nedočkal. Aj napriek tomu, že projekt ako celok rozhodne nieje prepadák, trailer pôsobí úžasne a je dramaticky vyšperkovaný do dokonalosti.

Suicide Squad

Pravdepodobne najlepší trailer zo všetkých v zozname. Štúdio Warner Bros. ho uverejnilo na Comic Cone v San Diegu a za zvuku Bohemiam Rhapsody sa mu dostalo obrovského potlesku nadšených divákov. Do kín však prišiel v podstate úplne iný film. Po kritike Batman vs Superman, ktorý hovoril o príliš temnom prostredí, sa štúdio rozhodlo totálne prekopať takmer celý projekt. Dlhé pretáčky amnožsto zahodených scén spôsobili nekonzistentnosť, odfláknuté finále a vyhodenie skoro celej linky s Jokerom. Asi preto chcetoľko ľudí vidieť verziu, z ktorej vznikal prvý trailer.

Viac o téme: Star WarsHobbitTrailerySuicide SquadPrometheusSucker Punch
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu