Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Položí kampaň MeToo ďalšiu legendu? Woody Allen skončí zrejme bez peňazí i zmluvy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Thibault Camus)

Fanúšikovia Woodyho Allena sa budúci rok po niekoľkých desaťročiach možno nedočkajú ďalšieho filmu tohto amerického filmového veterána, ktorého pracovné tempo najmenej jeden film za rok nemá vo filmovom svete konkurenciu. Osemdesiatdvaročný režisér si dá prestávku, tvrdí server Page Six, ktorý píše o dianí v zábavnom priemysle.

Natáčanie už 48.Allenovhocelovečerného filmu A Rainy Day in New York (Daždivý deň v New Yorku) skončilo minulý rok v novembri. Film by mala spoločnosť Amazon uviesť do kín do konca tohto roka. Podľa zmluvy, ktorú s Allenom uzavrelv roku 2016 vtedajší šéf Amazon Studios, mali po romantickej komédii A Rainy Day in New York nasledovať ďalšie tri filmy. Zdá sa, že situácia sa zmení.

Dôvody sa líšia

Časopis The Hollywood Reporter však už skôr napísal, že Amazon možno zmluvu s Allenom vypovie, aj keby to malo znamenať, že bude musieť režisérovi vyplatiť tučné odškodné. Podľa médií môže postoj Amazonu súvisieť s obvineniami zo sexuálneho zneužívania v detstve, ktoré voči Allenovi opakovane vzniesla jeho adoptívna dcéra Dylan Farrow. Allen, ktorý nikdy nebol oficiálne obvinený, však poprel, že by sa niečoho takého dopustil.

Allenova bývalá partnerka Mia Farrow s dcérou Dylan. (Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)
Zobraziť galériu (3)
Allenova bývalá partnerka Mia Farrow s dcérou Dylan. (Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)  (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

Pre rok 2019 nemá Allen pripravený žiadny film a na rok 2020 spomína filmová databáza IMDb iba „bezmenný projekt Woodyho Allena“. Zdroje blízke filmárovivšak uviedli, že Allen má problémy so zaistením peňazí. „Woody miluje prácu. Nikdy si neberie dovolenku. Ale tento rok si dá pauzu, kým nenájde sponzora,“povedal serveru Page Six jeden zdroj.

Kampaň MeToo zrejme položí ďalšiu legendu

„Woody vždy získal výbornýchhercov. Hviezdy pre neho pracovali aj za minimálnu mzdu, pretože to bola záležitosť prestíže. Ale kvôli (globálnej kampani proti sexuálnemu obťažovaniu) MeToo je teraz Allen nežiaduci,“povedal Page Six jeden hollywoodsky producent.

Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision
Zobraziť galériu (3)
Foto: SITA/AP/Evan Agostini/Invision  (Zdroj: SITA/AP/Evan Agostini/Invision)

Timothée Chalamet, Griffin Newman a Rebecca Hallová, ktorí hrajú vo filme A Rainy Day in New York, svoje honoráre venovali rôznym organizáciám podporujúcim obete sexuálneho zneužívania. Hallová, ktorá si zahrala tiež v Allenovejsnímke Vicky Cristina Barcelona z roku 2008, vyhlásila, že spoluprácus Allenom ľutuje. Podľa britského denníka The Guardian si teraz niektorí filmoví odborníci dokonca kladú otázku, či Allenova dočasná pauza v natáčaní nebude nakoniec trvalá.

Viac o téme: Woody Allen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu