Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Svieže, vtipné a s kvalitnými hercami: VIDEO Pozrite si seriály, o ktorých mnohí netušia!

Neznáme seriály
Neznáme seriály (Zdroj: Telkáč koláž, SITA/AP Photo, YouTube,)

V posledných rokoch nastal seriálový boom. Kým filmová produkcia doteraz stále prevažovala, najmä čo sa kvality týka, v poslednom období to tak prestáva byť. Vzniká čoraz viac seriálov, ktoré sú divácky mimoriadne obľúbené a okrem toho úspešné aj u kritikov. V mori mnohých príbehov sa však niektoré stratia. Tieto seriály nie sú až tak známe, no vašej pozornosti by určite nemali ujsť.

Taká obyčajná rodinka

Mnohí o tomto seriáli nepočuli, pritom je na obrazovkách od roku 2009 a tento rok v máji sa skončila deviata séria, ktorá je zároveň finálnou. Príbeh o obyčajnej rodinke zo strednej triedy, ktorá žije v Indiane je plná situačného humoru, vtipov, každodenných problémov a skvelých hereckých výkonov. Frankie Hecková (Patricia Heaton) vychováva so svojím manželom Mikom (Neil Flynn) tri deti. Napriek tomu, že je ich rodina občas dysfunkčná, spoločne zvládnu každú situáciu.

Najstarší Axl (Charlie McDermott) potrebuje trochu disciplíny, no dokáže sa vykecať z každej situácie. Stredná Sue (Eden Sher) je naozaj snaživé, no nie príliš talentované dievča, ktoré sa však vďaka svojmu optimizmu dokáže tešiť z každej maličkosti či dokonca neúspechu. Najmladší Brick (Atticus Shaffer) je trochu zvláštny chlapec, ktorý je neustále ponorený v knihách a naozaj si nepotrpí na spoločnosť ostatných detí. Pri tomto seriáli si odpočiniete s potrebnou dávkou skvelého humoru. S touto rodinkou sa totiž hravo dokáže stotožniť každý z nás.

Goldbergovci

V tomto prípade sa vrátime o pár desiatok rokov dozadu. V 80. rokoch minulého storočia žili v malom dome v Pensylvánii Goldbergovci. Opäť nie tak celkom normálna rodinka. Vládne tu mamka, samozrejme, na oko je hlavou rodiny otec a spoločne sa snažia vychovať svoje tri deti. Sedemnásťročnú drsňáčku, o rok mladšieho jedničkára, ktorý sa na hrá na tvrďasa, a jedenásťročného šprta Adama s kamerou. Práve kamera, s ktorou všetko natáčal, má na svedomí tento seriál.

Goldbergovci vznikli totiž ako autobiografická spomienka tvorcu Adama F. Goldberga, najmladšieho súrodenca. Americký seriál mal premiéru v roku 2013 a odvtedy sa diváci dočkali už piatich sérii a na jeseň ich čaká pokračovanie. Seriál je štýlovým retro vizuálnym kúskom, ktorý je plný spomienok na vtedajšiu kultúru. Na konci niektorých dielov sa stanete svedkami reálnych kamerových záberov, na základe ktorých seriál vznikol.

Moderná rodina

Každý z nás vie, že vzťahy v rodine sú často naozaj zložité. Niekedy je ťažké ich zvládať, no s humorom ide všetko lepšie. V tejto modernej rodinke 21. storočia sme svedkami naozaj novodobého klanu, na ktorého čele stojí Jay Prichett. Úlohu Jaya stvárnil Ed O'Neill, ktorého diváci poznajú zo seriálu Ženatý so záväzkami. Jeho manželkou je mladá temperamentná manželka a ich časť rodinky dopĺňa vyženený syn Manny. To však nie je všetko, klasický model rodiny už dávno vyšiel z módy.

Jay má dospelú dcéruClairez predchádzajúceho manželstva, ktorá je vo veku Jayovej novej manželky. Claire má tri deti, s ktorými to majú v puberte naozaj ťažké, a manžela. Okrem toho má Jay syna Mitchella, ktorý päť rokov žije so svojím partnerom Cameronom a práve si spoločne adoptovali dieťa z Vietnamu. Naozaj krušný život určite nie je predvídateľný. Je plný prekvapení, nečakaných situácií, ktoré vyháňajú nudu všetkými spôsobmi. Seriál sa teší popularite a aktuálne desiatej sérii.

Mama

Anna Faris sa v úlohe Christy chcela kedysi stať psychologičkou, miesto toho si teraz ako matka samoživiteľka zarába ako čašníčka v reštaurácii. V šestnástich totiž otehotnela a musela sa vzdať svojich snov. Okrem toho sa vyrovnáva so závislosťou na alkohole. Už niekoľko mesiacov abstinuje a navštevuje stretnutia anonymných alkoholikov. Nie je však jedinou problémovou osobou v rodine. Jej matka, oscarová Allison Janney, je tiež alkoholička a Christyninej dcére sa podarí ísť v matkinách šľapajách a príde domov tehotná.

Seriál pochádza z pera tvorcov mnohých úspešných seriálov ako Roseanne, Dharma & Greg, Mike & Molly či Dva a pol chlapa. Od septembra tohto roku sa seriál dočkal premiéry šiestej série. Seriál sa natáča pred živým publikom a producentom je spoločnosť Warner Bros. a spoločnosťou Chucka Lorrea. Seriál získal množstvo ocenení, má pravidelne vysokú sledovanosť a mnohí kritici i diváci ocenili, že sa jeho postavy vyrovnávajú s problémami z reálneho života, ako je alkoholizmus, predávkovanie, znásilnenie, tehotenstvo v tínedžerskom veku, domáce násilie, obezita a mnohé ďalšie. Rovnako si získal obdiv aj za spôsob, akým si v rámci týchto tém udržiavajú medzi humornými a temnými apektami týchto problémov.

Nové dievča

Zooey Deschanel, sestra seriálovi Kostičky Temperance Brennan alias Emily Deschanel, je divákom známa z niekoľkých filmov. Od roku 2011 hviezdi aj v seriáli Nové dievča. Ako Jess Day, nekonvenčné a roztomilé dievča, sa nasťahuje k trom slobodným chlapom. Spolu s ňou sa do bytu nasťahuje aj jej kamarátka z detstva Cece a zavŕší zvláštnu päticu. Jess je strelená, optimistická, no zraniteľná. Je príliš dôverčivá, aj keď by v mnohých prípadoch nemusela byť.

Je zvyknutá skôr na priateľstvo s dievčatami, takže si musí zvykať v novom byte na nové veci a situácie. V jednej domácnosti môže sa môže všeličo zvrtnúť. No priateľstvo v tejto pätici sa časom ukázuje ako naozaj dôležité. Päť priateľov sa navzájom potrebuje viac, než si mysleli a vytvárajú tak zábavne zvláštnu rodinku. Po siedmich sériách sa seriál dočkal finále v máji tohto roku. Medzi divákmi sa za ten čas stal jedným z najobľúbenejších sériálov.

Brooklyn 99

Budúci rok sa tento seriál dočká šiestej série. Na televíznych obrazovkách je od roku 2013 a dodnes sa teší veľkej diváckej podpore. Komediálny seriál je snímaný jednou kamerou a zachytáva svojské postavy s kvalitnými hereckými výkonmi. Príbeh je o tom, čo sa môže stať, keď talentovaný, ale ľahkomyselný detektív dostane nového nadriadeného, ktorý sa snaží veľa vecí dokázať sám sebe. Divák sa prenesie do fiktívneho newyorského policajného okrsku číslo 99 v Brooklyne.

Detektív je totiž dobrý policajt, ktorý sa nikdy nepremáhal ani nedodržiaval pravidlá. Keďže je medzi kolegami rekordmanom v počte zadržaných, je jeho kariéra priam hviezdna. Až do chvíle, kedy na miestne oddelenie príde nový kapitán, ktorý si na predpisy potrpí. Pôvodne bolo navrhnutých len trinásť dielov. Postupne sa prvá séria rozšírila o ďalších deväť dielov a dnes diváci očakávajú už šiestu sériu. V hlavných úlohách sa predstaviliAndy Samberg,Stephanie Beatriz,Terry Crews,Joe Lo Truglio,Melissa Fumero,Andre Braugher a ďalší.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu