Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máte chuť na poriadny maratón? Tieto seriály stoja za to a zvládnete ich za krátky čas

koláž - seriály
koláž - seriály (Zdroj: koláž Telkáč)

Niektoré seriály sú typické svojou nekonečnosťou a neustále pribúdajúcimi novými časťami. Iné si dokážete pozrieť celé v priebehu pár dní. Majú len zopár častí, no ich dej vás poriadne nadchne. V súčasnom období by vám naše tipy mohli prísť náramne vhod!

Big Little Lies (2017)

Mysteriózna dráma o matkách a ich naoko bezchybnom živote prinesie hneď na začiatku vraždu. Nikto nevie, kto je vrah, ale ani to, kto je obeť. Vtedy sa presuniete v čase naspäť a zoznámite sa s rodinami, ktoré s tragédiou majú niečo spoločné. Seriál s Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley v hlavných úlohách má len sedem epizód, takže ho skutočne zhltnete za víkend. Rovnako sedem epizód má aj nová séria z minulého roku.


Mohlo by vás zaujímať:História nemusí byť nuda: VIDEO Z týchto seriálov sa naučíte viac ako z učebníc


Red Band Society (2014)

Seriálov z nemocničného prostredia máme pomerne dosť a zvyčajne ide o niekoľko sérií s množstvom epizód. Stačí sa pozrieť na Greys Anatomy, kde sa práve začala pätnásta séria. V prípade Red Band Society však budete ľutovať, že má len 13 epizód. Horko-sladká dráma vám predvedie realitu skupiny študentov tráviacich svoj život v nemocnici, ktorá sa stala ich domovom a kde sú vážne ochorenia a smrť na dennom poriadku.

The End of the F**king World (2017)

Pre fanúšikov zvláštneho britského humoru a podivných postáv Netflix pripravil 8 epizód, ktoré stihnete pozrieť za necelé tri hodiny. Sedemnásťročný James je presvedčený, že je psychopat a potrebuje niekoho zabiť. Svoju obeť nájde v Alysse, ktorá práve nastúpila na jeho školu a tiež nezapadá do normálu. Takže strávite čas so skutočne nevídanou dvojicou. Nová séria z roku 2019 m taktiež iba 8 epizód.


Mohlo by vás zaujímať:Existujú, no nikdy sme ich nevideli: Tieto seriálové postavy by ste na obrazovke hľadali zbytočne


13 Reasons Why (2017)

Kým mal tento seriál len jednu sériu, dal sa považovať za ľahko zvládnuteľný počas jedného víkendu. S dvomi sériami to už vyžaduje dostatočnú dávku chuti a odhodlania, nie je to však nemožné. Príbeh vás totiž absolútne pohltí, nevraviac o perfektne zvládnutej hudbe. Seriál nakrútený podľa knižnej predlohy vyvolal svetové šialenstvo a poblázni určite aj vás. Dodnes navyše pribudli ďalšie dve série a 26 častí.

Vinyl (2016)

Hudobná dráma, ktorá rozpráva príbeh o vedúcom nahrávacieho štúdia, má len desať epizód. Seriál Vinyl určite nie je pre každého, má totiž svoj špecifický šmrnc, ktorý omámi len niektorých. Ak vás však láka pohľad do zákulisia koncertov v 70. rokoch alebo máte radi dobrú hudbu, určite mu dajte šancu. Veľa času ním nestratíte.


Mohlo by vás zaujímať:Nedostatok času nie je problém: Tieto seriály si pozriete za pár minút


My So-Called Life (1994)

Kým diváci v 90. rokoch “žrali” Beverly Hills 90210, tak sa trochu zabudlo na seriál My So-Called Life. Pritom je naozaj skvelý a má len 19 epizód, takže ak mu dáte šancu, užijete si príjemný seriálový víkend. Je to kultový, dramatický a realistický seriál pre mladých, ktorý rieši klasické problémy dospievania.

Viac o téme: Vinyl13 reasons whyThe End of the F**king WorldRed band societyBig little liesMy so-called life
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu