Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Občas by sme chceli ich životy, ale aj ich skvelé byty: VIDEO Koľko by stál seriálový luxus?

(Zdroj: Youtube)

Strávili sme s nimi časť životov a často sme im závideli nielen zážitky, ale aj zdanlivý luxus, v ktorom žili. Postavy z našich obľúbených seriálov sa stali ikonickými aj vďaka životnému štýlu, ktorý sa od slovenského "dva plus jeden" dosť líši. Samozrejme, musia si zaň dosť priplatiť. Či už ide o útulný bytík Carrie Bradshaw, sympatický dvojizbák Moniky z Priateľov či luxusný dom Cohenovcov z O.C. California, vedeli by sme si aspoň na chvíľu predstaviť žiť v jednom z nich. Kde sa nachádzajú ich domovy a koľko taký luxus stojí stojí?

Priatelia

Seriál Priatelia patrí dnes ku kultovým. Skvelíherci, situáčný humor, geniálne repliky a situácie zo života bavia divákov už takmer 25 rokov. Šesť priateľov spoločne zvláda životné situácie, do ktorých sa vieme vžiť všetci. Okrem toho bývali v typických newyorských bytoch, v ktorých by si vedel predstaviť životkaždý z nás. Najčastejšie sme sa zrejme stretávali s Monikiným bytom, ktorý bol takmer zrkadlovým odrazom toho, kde býval Chandler s Joeym.

Často sme si kládli otázku, koľko by nás asi takýto bytík s balkónom v New Yorku stál. Byt situovaný vo West Village má dve spálne, jednu kúpeľnu s menšou terasou, na ktorej však môžete pokojne usporiadať grilovačku s blízkymi. Podľa The New York Post by tento nájom tohto bytu stál štyri a pol tisíc mesačne. Pri dnešných cenách v New Yorku je to pomerne dobrá cena, no priznajme si, na slovenské pomery je tam jedna nula naviac.

Sex v meste

Sex v meste si pamätá každý. Vždy príde obdobie, kedy si hlavne ženská časť publika usadne pred televíziu a pozrie si opäť všetky série. Okrem vtipných príbehov boli v seriáli pre diváčky vždy atraktívne luxusné značky a oblečenie, na ktoré boli hlavné hrdinky zaťažené. Okrem toho, kto by nechcel bývať v krásnom priestrannom byte Carrie Bradshaw. Práve tu sa odohralo množstvo situácií, na ktoré diváci dodnes spomínajú.

Seriálová adresa je Upper East Side v Manhattane, v skutočnosti je tento byt situovaný na Perry Street 66 v časti West Village. Mesačný nájom by vtedy stál okolo tritisíc dolárov. Dnes suma stúpla na štyritisíc. V byte bola jedna veľká otvorená spálňa s menšou obývačkou, veľký priechodný legendárny šatník, malá kúpeľňa a kuchyňa. Otázkou ostáva, ako si mohla Carrie dovoliť toľko topánok.

Gossip Girl

Gossip Girl patril k jedným z najobľúbenejších tínedžerských seriálov za minulé roky. V šiestich sériách sme mohli vidieť príbehy detí rodičov z vyššej smotánky a ich komplikovaných osudov. Každáz nás túžila byť aspoň chvíľu krásnaako Serena alebo Blair či nechutne bohatá a príťažlivá ako Nate či Chuck. Takýto život však má svoje úskalia. Všetko sa však lepšie zvláda, ak môžete svoje problémy riešiť v luxusných domovoch.

Chuck Bass mal k dispozícii luxusný penthouse v hoteli Empire na Manhattane. Kým scéna v tomto hoteli bola postavená špeciálne pre seriál, väčšina z nich sa točila v luxusných priestoroch vo veži v hoteli Lotte New York Palace, kde bývala jedna z hlavných postáv Serena Van Der Woodsen. Suita Champagne zahŕňa súkromný výťah pre trojposchodový apartmán. Takáto izba by vás stále zhruba 25-tisíc na noc!

Ženy z rodu Gilmorovcov

Kto by nemal rád Gilmorky. Príbehy slobodnej mamy, ktorá v šestnástich porodila a musela sa postaviť na vlastné nohy, sú nám dobre známe. Lorelai a jej dcéry Rory žili v seriáli v modrom viktoriánskom dome vo fiktívnom meste Stars Hollow v Connecticute. Dom má veľkú terasu, niekoľko izieb a okolo neho je veľa zelene. Typický predmestský domček v meste, kde sa každý pozná s každým.

„Inšpiráciou pre tvorkyňu seriálu Amy Sherman-Palladino usadiť Gilmorky do malého mestečka prišla po prázdninách strávených v Connecticute, keď videla dom Marka Twaina v roku 2005,“ uviedol portál bostom.com. Dom podobný tomu, v ktorom bývajú dievčatá, má osem spální, tri kúpeľne a má rozlohu okolo 360 metrov štvorcových. Odhadovaná cena je okolo 250-tisíc. No na tento domček by musel nejeden z nás ešte dosť šetriť.

O.C. California

Dom pri pláži v Kalifornii. V jednej vete toľko rozkoše. Presne takýto dom s letným domčekom a bazénom vlastnili Cohenovci v seriáli O.C. California. Vychovávali syna Setha a po čase sa k nim prisťahoval problémový Ryan. So stredoškolákmi sme tiež svojho času prežívali ich problémy. Pozerať sa na domy a prostredie v seriáli však bolo rovnako lákavé, ak nie lákavejšie, ako samotný dej.

Dom sa nachádza v časti Newport Beach. Má šesť spálni, šesť kúpeľní, letný domček, bazén a k dispozícii takmer 560 metrov štvorcových. Pokiaľ by ste sa rozhodli zbaliť si veci a odísť žiť na teplé kalifornské pobrežie, takáto vila v talianskom štýle je k dispozícii za takmer šesť a pol milióna dolárov. Okrem toho má zadnú terasu čištvormiestnu garáž. Tínedžerské problémy sa v takomto prostredí jednoznačne zvládajú lepšie.

Beverly Hills 90210

V 90. rokoch diváci sledovali o niečo nevinnejšie príbehy partičky zo strednej v Beverly Hills. Hlavnými postavami boli dvojčatá Brenda a Brendon Walshovci. Kvôli novej práci ich otca sa museli presťahovať z Minnesoty do bohatej štvrte v Beverly Hills v Kalifornii. Domovom sa pre nich stala priestranný dom v štýle mexickej haciendy.

V skutočnosti sa nachádzal v predmestskej časti Los Angeles v Altadene. Dom má štyri spálne a rovnaký počet kúpeľní. Sympatická hacienda má takmer 310 metrov štvorcových. Podľa vedúceho trhu s nehnuteľnosťami Zillow si tento dom postavený v roku 1928 môžete kúpiť za 1,4 milióna dolárov.

Stranger Things

Jeden z najnovších seriálových fenoménov spoločnosti Netflix je jednoznačne Stranger Things. Sci-fi príbeh, ktorého hlavnými postavami sú štyria kamaráti, sa stal cez noc obrovským hitom. Stranger Things nadväzuje na tradíciu príbehov v rámci populárnej kultúry80.rokov 20. storočia, ako aj na filmyStevena Spielberga, Johna Carpentera,Stephena Kinga,Georga Lucasa, ktorými je seriál inšpirovaný.

Seriál sa odohráva vo fiktívnom vidieckom meste Hawkins v Indiane a rovnako ako odkaz, na ktorý nadväzuje, sa odohráva v začiatkoch 80. rokov 20. storočia. Štvorica kamarátov musí čeliť nástrahám alternatívnej dimenzie "Upside Down". Zrejme ústredným útočiskom je dom Willa Byersa, jedného z chlapcov, ktorého uniesli do sveta Upside Down. V skutočnosti je dom situovaný na Piney Wood Lane v meste East Point v štáte Georgia. Má štyri spálne, dve kúpeľne a záhradu. Dnes by ste zaň podľa Zillow zaplatili takmer 210-tisíc dolárov. Snáď sa v okolí domu za túto cenu nenachádza nejaká príšera z alternatívnej dimenzie.

Frasier

Frasier je americký komediálny seriál, ktorý sa vysielal jedenásť rokov takmer v tom istom čase ako Priatelia. Psychiater Frasier Crane žije vo svojom staromládeneckom byte v Seattli. Seriál vyhral rekordných 37 cien Emmy a kritikmi je hodnotený veľmi vysoko. So svojím situačným humorom opantal milióny divákov. Niektoré časti bytu sú nám ukryté celý seriál, no zhruba si vieme predstaviť priestory, v ktorých sa odohráva väčšina deja.

Byt je postavený v otvorenom koncepte s pôsobivým výhľadom na panorámu mesta. Po vstupe do bytu ste ihned v obývačke, prejdete do kuchyne a dvoma či troma schodíkmi ste pri klavíri či balkóne. Okrem toho je v byte krb, tri spálne a kúpeľňa. Zdá sa, že si šikovný psychiaterza takýto luxus poriadne priplatil. Dnes, podľa trhu s nehnuteľnosťami, zaplatíte za takýto byt okolo troch miliónov.

VeľkýGatsby

Čerešničkou na torte je rozprávkové a luxusné sídlo, ktoré si môžu dovoliť len naozajstný boháči. Jedným z nich je aj postava Francisa Scotta Fitzgeralda Veľký Gatsby. Hlavná a hlavne záhadná postava Jay Gatsby žije v luxuse a v 20. rokoch 20. storočia, v zlatej ére, usporadúva obrovské a honosné večierky vo svojom sídle.

Filmová adaptácia z roku 2015 (pôvodný film je z roku 1974) predstavila v hlavnej úlohe Gatsbyho Leonarda DiCapria. Tak trochu netradičné noir poňatie snímky odzrkadlilo skutočný luxus a dovolené plytvanie doby pred obrovskou hospodárskou krízou. Gatsbyho fiktívny "párty" dom vo filme bol inšpirovaný historickým panstvom na Long Islande. Dnes by ste za 443-hektárový pozemok zaplatili 158 miliónov dolárov.

Viac o téme: Sex v mestePriateliaVeľký GatsbyFrasierGossip GirlŽeny z rodu Gilmorovcov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu