Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Šokovali úplne každého: Toto sú pamätné samovražedné scény v známych filmoch

Vykúpenie z väznice Shawshank
Vykúpenie z väznice Shawshank (Zdroj: YouTube/MovieClips Classic Trailers)

Mnoho filmov sa im zámerne vyhýba. Samovražedné či vražedné scény totiž často spôsobia, že snímka nakoniec dostane rating R (mládeži neprístupný) a projekt tak príde o značnú časť ziskov. Niektorí tvorcovia si však stoja za svojim. Výsledkom sú pamätné scény, ktoré by v kinosále čakal len málokto.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Rok 1994 bol na filmy doposiaľ jedným z najsilnejších v dejinách. Forrest Gump, Pulp Fiction, Leon, Ed Wood, Maverick -to je len zopár z diel, ktoré mohli diváci pred vyše dvadsiatimi rokmi po prvýkrát vidieť. V prehľade sme však, ako si niektorí môžu všimnúť, opomenuli ešte jeden film, a toVykúpenie z väznice Shawshank. Jeden z divácky najobľúbenejších filmov všetkých čias, ktorý si vyslúžil i sedem nominácií na Oscara. Mimochodom, vedeli ste, že snímka v kinách prekvapivo úplne prepadla? Zachránili ju až predaje prenosných nosičov.

Desať vecí, ktoré ste o Vykúpení z väznice Shawshank nevedeli

Šiesty zmysel

Po tom, ako sa mu do domu vláme bývalý pacient, ktorému psychológ Malcolm Crowe nedokázal pomôcť, sa lekár uzaviera do seba. Snaží sa pomáhať pacientom ešte viac a tým trpí jeho rodinný život. Keď sa mu dostane do rúk nový pacient Cole Swear, veľmi mu pripomína jeho starý prípad. Snaží sa robiť všetko pre to, aby znova nesklamal. Postupne sa prepracováva až k chlapcovmu tajomstvu - vidí duchov. Crowe netuší, že ich Cole vidínaozaj a netrpí žiadnou schizofréniou. Pre psychiku dieťata nie je zrovna najlepšie vidieť, ako si niekto v kuchyni podreže žily, čo poviete?

Spolok mŕtvych básnikov

Jednou z najpamätnejších postáv Robina Williamsa bola postava učiteľa Johna Keatinga v nestarnúcej dráme Spolok mŕtvych básnikov. Ten vďaka svojim neortodoxným metódam priviedol dospievajúcich chlapcov nielen k láske k literatúre, ale aj k životu ako takému. O tom, že im toho zanechal skutočne veľa, ho jeho študenti presvedčili v emotívnom závere, ktorý vtisol slzy do očí dozaista nejednému divákovi.

Armageddon


Riaditeľ NASA Dan Truman informuje prezidenta, že za osemnásť dní sa Zem zrazí s asteroidom vo veľkosti Texasu, ktorý zničí všetok život na planéte. Jediný spôsob, ako zabrániť katastrofe, je pristáť na asteroide, hlboko pod jeho povrch zavŕtať silné jadrové nálože, odpáliť ich a dúfať, že zvyšné časti letiaceho vesmírneho telesa minú Zem.

Záchrana sveta týmto bizarným spôsobom nie je určená pre profesionálnych astronautov, ale pre partiu drsných naftárskych robotníkov na čele s Harrym S. Stamperom, ktorý zachádza s vrtným zariadením a výbušninami ako neurochirurg s jemným laserovým skalpelom. Scéna, v ktorej zaznie Goodbye son, chytí za srdce aj nejedného muža.

V Bruggách

Držiteľ Oscara Martin McDonagh nám priniesolčiernu komédiu o cti a podvodoch, ktorá sa odohráva v nádhernom prostredí belgického mesta Brugy. Po jednej fuške v Londýne sú nájomní zabijaci Ray a Ken poverení svojim drsným šéfom Harrym, aby sa schovali v Brugách. Kým Ken si užíva pokojné prostredie a pamiatky, ukecaný a akčný Ray je malebným mestom viac ako znechutený. A tak sa rozhodne vymyslieť si dobrodružstvo.

Netrvá dlho a Ray sa potuluje spolu s turistami, začne si s miestnou kráskou Chloe, mláti jej priateľa - skinheada a zabáva sa s americkým trpaslíkom, ktorý tu nakrúca surrealistický film. Dovolenka sa však skomplikuje, keď Ray zistí, že Harry ho chce mŕtveho a Ken má túto prácičku vykonať. Po dávke humoru prichádza vytriezvenie práve skrz túto scénu.

Viac o téme: ArmageddonVykúpenie z väznice ShawshankSpolok mŕtvych básnikovŠiesty zmyselV Bruggách
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu