Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chceme vidieť viac: Tieto filmy nedostali pokračovanie, aj keď si ho skutočne zaslúžili

Mr. & Mrs. Smith Zobraziť galériu (2)
Mr. & Mrs. Smith (Zdroj: SITA/AP Photo/Twentieth Century Fox, Stephen Vaughn, File)

Každý z nás má vo svojej zbierke obľúbených filmov taký, ktorému by doprial pokračovanie. Nie, nie je to len o vyťahovaní peňazí z vreciek divákov. Niektoré príbehy by si ho rozhodne zaslúžili.

Mr. & Mrs. Smith

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana. Obidvaja protagonisti sa na úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina svojho partnera prekonala. Počas nakrúcania sa dali herci aj dokopy a manželstvo im vydržalo skutočne pekných pár rokov. Fanúšikovia teda dúfali, že pokračovanie nie je až také nereálne. Po oznámenom rozvode však všetky nádeje zhasli. Aj keďna druhú stranu, tentokrát by sa asi už naozaj pozabíjali.

Dredd

Zem, nie príliš vzdialená budúcnosť. Mega City One je gigantická metropola v polorozpadnutom srdci zvyškov toho, čo kedysi bývalo Amerikou a je skrz-naskrz prežratá násilím, chaosom a zločinom.Jej poväčšine drogovo závislí zúbožení obyvatelia príšerne trpia.Jedného po druhom totiž kosí príšerná nová droga, ktorá dokáže extrémne spomaliť vnímanie reality, akoby ste ho prežívali nekonečne pomaly.Jedine Sudcovia môžu a smú bojovať na tomto Bohom zabudnutom mieste všetkými dostupnými prostriedkami proti kriminalite.

Dredd, najobávanejší a najradikálnejší zo všetkých Sudcov, je skalopevne rozhodnutý zbaviť mesto tej najväčšej zo všetkých pliag, a tak sa spolu s mladou regrútkou Cassandrou Andersonovou pustí do nerovného a zdanlivo beznádejného boja s vražednou pološialenou mafiánkou menom Ma-Ma, drsnou narkobarónkou, ktorá kruto a neohrozene vládne najväčšiemu z miestnych slumov. Skvelá a minimálne nadpriemerná komiksovka, ktorá by si rozhodne zaslúžila pokračovanie. Materiálu na scenár je viac než dosť.

Enderova hra

Výpravné a vizuálne bombastické sci-fi natočené podľa svetového knižného bestselleru. Zem bola spustošená už dvakrát a mimozemské civilizácie sú odhodlané vyhladiť modrú planétu definitívne. Ubehlo sedemdesiat rokov a obyvatelia Zeme sa s obavami pripravujú na očakávanú tretiu inváziu. Andrew Wiggin prezývaný Ender je vo svojich šiestich rokoch prevezený do Bojovej školy, kde sa jeho geniálna myseľ ukazuje ako kľúč k možnému víťazstvu nad nepriateľom. Endera ako nadané dieťa podrobia s ostatnými podobne zázračnými deťmi výcviku na takzvaných vojvodcov.

V pätnástich rokoch úspešne zdoláva všetky herné simulácie vojny, ale začína byť nezreteľné, kam až môže v prípadnom besnení zájsť. Má sa stať nečakaným triumfom v desivej vojne. Už tretej v poradí a celkom určite poslednej, ktorá skončí buď vyhladením ľudstva alebo útočníkov. Pokračovanie však pochovali neskutočne nízke tržby. Oficiálny rozpočet bez výdajov na reklamu totiž činil 110 miliónov, zatiaľ čo tržby sa vyšplhali ledva na 125 miliónov.

Ja, legenda

Robert Neville je brilantný vedec. Ani jemu sa však nepodarilo zabrániť šíreniu desivého, ľuďmi vyvinutého vírusu, ktorý je nezastaviteľný a nevyliečiteľný a mení ľudí na krvilačné beštie. Neville, z neznámeho dôvodu imúnny, je teraz posledným nenakazeným živým človekom v New Yorku... a možno aj na celom svete. Celé tri roky poctivo vysiela rádiom odkazy a snaží sa skontaktovať s inými ľuďmi, ktorí unikli nákaze. Ale Neville nie je v New Yorku sám. V tieňoch naňho číhajú zmutované obete vírusu, sledujú jeho každý kroka čakajú, kým urobí fatálnu chybu.

Aj keď v pôvodnej verzii filmu hlavná postava zomrie, štúdio nakrútilo aj alternatívny koniec, kde sa jej podarí finálny útok prežiť. Všetci teda po dobrých recenziách a skvelých tržbách očakávali ohlásanie pokračovania. A to stále nie a nie prísť.

Wanted

Wesley Gibson je mladík, ktorého život sa ocitol v bludnom kruhu formovanom každodennou rutinnou a nudnou prácou. Všetko zmení jedno stretnutie, počas ktorého sa dozvie, že jeho otec bol hlavou tajnej organizácie nájomných vrahov, ktorá od nepamäti udržuje na svete krehkú rovnováhu podľa pravidla: "Zabi jedného, zachrániš tisíce". Podľa krásnej Fox, ktorá týmto rozhovorom Wesleymu zásadne naruší životnú perspektívu, jeho otca nedávno zavraždili a on si môže vybrať, či prevezme rodinnú firmu. Ako sám Wesley na vlastné zdesenie zistí, talent mu rozhodne nechýba.

Rami Malek hviezdi ako Freddie Mercury: Tento seriál s ním si zamilujete tiež

Skvelý finančný úspech spôsobil, že štúdio plánovalo pokračovanie. Vrátiť sa mal ajJames McAvoy a obsadená mala byť aj náhrada za Angelinu Jolie, ktorá sa od pokračovania dištancovala. Z plánov ale nakoniec vzišlo a práce na projekte padli do zabudnutia. Vzhľadom na súčasnú vyťaženosť McAvoya je veľmi nepravdepodobné, že by sa produkcia ešte niekedy opäť rozbehla.

Viac o téme: Enderova hraWantedMr. & Mrs. SmithDreedI Am Legend
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu