Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sviatočné nepríjemnosti: Neuveríte, čo všetko potrápilo tvorcov vianočných filmov

(Zdroj: Falcon)

Hoci si sledovanie vianočných filmov užívame v pohodlí domova a bez stresu, ich natáčanie mnohokrát so sebou nieslo aj problémy. Niektoré len také úsmevné, iné naozaj vážne.

Ruská zima a hlad (Mrázik)

Hercov pri natáčaní Mrázika poriadne potrápila ruská zima aj hlad. Napríklad predstaviteľka Marfuše nehryzla do jablka, ale do cibule, ktorá bola omnoho lacnejšia. V rámci úsporných opatrení vraj natreli svadobnú hostinu petrolejom, aby z nej vyhladovaní herci neodjedali. Natáčalo sa v neľudských podmienkach, takže denne mrzli a prepadávali sa do snehových závejov. V lete sa zase niektorí museli kúpať v jazere plnom pijavíc.


Mohlo by vás zaujímať:Slávne hviezdy z Hry o tróny: Čo robili pred megaúspešným seriálom?


Takmer odhryznutý prst a nedostatok snehu (Sám doma)

Aj mimoriadne populárna rodinná komédia, bez ktorej nie sú vianočné sviatky kompletné, si pri natáčaní prežila svoje. Teda skôr hlavní predstaviteľ Macaulay Culkin. Tomu totiž zlodej Harry (Joe Pesci) naozaj poranil prst, a to sa mal len tváriť, že ho chce uhryznúť. Joe Pesci mal tiež problém s nadávkami, pričom často zabúdal na to, že ide o rodinný film. Pri natáčaní druhej časti zase chýbal režisérovi Chrisovi Columbovi sneh, tak musel za ten umelý zaplatiť 60 000 dolárov. Hneď po umelom zasnežení sa spustila pravá snehová víchrica.

Obrovská pubertálna vyrážka (Láska nebeská)

K Vianociam neodmysliteľne patrí aj film Láska nebeská. Pri natáčaní tejto krásnej mozaiky romantických príbehov mala obrovský problém vtedy sedemnásťročná herečka Keira Knightley. Čiapku na hlave má vo filme preto, lebo mala uprostred čela obrovskú vyrážku. Nebolo možné ju nijakinak zakryť.

Z pľacu rovno do nemocnice (Anděl Páně)

Ani natáčanie obľúbenej českej rozprávky sa nezaobišlo bez problémov. Už samotné fungovanie v zime je náročné a nezjednodušili to ani dlhé dvanásťhodinové smeny. Predstaviteľ Uriáša (Jiří Dvořák) bol aj kvôli tomu na antibiotikách. Dokonca ho odviezli priamo z natáčania do nemocnice, dostal totiž silné kŕče do brucha a nemohol dýchať. Keďže bol vo svojom kostýme čerta, takporiadne vyľakal babičky v čakárni.

Štáb bez Vianoc a stehy na tvári (Vianoce na štvrtú)

Kým hlavní predstavitelia v komédii prežijú až štvoro Vianoc, herci a štáb si mohli dovoliť len krátku prestávku na oslavu Vianoc v rodinnom kruhu. Kvôli atmosfére bol totiž začiatok natáčania naplánovaný na december. Reese Witherspoon si dokonca “užila” počas natáčania aj úraz. Kvôli scéne, v ktorej ju udreli do tváre keramickým tanierom, mala päť stehov a natáčanie sa oneskorilo o tri dni.

Viac o téme: Sám domaLáska nebeskáMrázik
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu