Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Filmy plné vulgarizmov: Jeden z nich sa dokonca zapísal do Guinessovej knihy

(Zdroj: SITA/AP)

Irónia, humor, ostré slová a tvrdé nadávky. Aj o tom sú nasledujúce snímky, ktoré sa tvorcovia nebáli okoreniť štipľavým scenárom. A v jednom prípade bol z toho dokonca aj zápis do knihy svetových rekordov.

Vlk z Wall Street

Film prináša svedectvo doby, kedy na Wall Street vládli pravidlá Divokého Západu. Len namiesto pištoľníkov na koňoch sa tu preháňajú jachty a nahé blondíny a miesto prachu nad prériou víria vzduchom bankovky. Milióny dolárov, kokaín, sex a párty. Mravné hodnoty vo filme úplne absentujú, no napriek tomu si získal sympatie fanúšikov. Postaral sa o to aj hviezdnyLeonadro DiCaprio.Slovo"fuck" sa tu ocitne celkovo 506-krát, čo je za 180 minút celkom kvalitný výkon.

Bulšit

Snímka bez logiky, absurdné scény,búrlivé vyjadrovanie a navyše divný názov. Aj o tom je táto tínedžerská komédia z roku 2001. Napriek tomu váspobaví a vy si vychutnáte (ne)tradičný pohľad na stredoškolské štúdium v USA. Ak si ale myslíte, že film bol totálny prepadák, ste na omyle. Zarobil viac než 66 miliónov dolárov a získal aj zopár ocenení. Treba dodať, že bez vulgarizmov by proste Bulšit nebol tým, čím je.

Patrola

Brian (Jake Gyllenhaal) a Mike (Michael Peña) sú nerozlučná policajná dvojka. Robia všetko preto, aby sa na konci hliadky vždy v zdraví vrátili domov. Majú jedinú istotu: v uliciach Los Angeles si nemôžu byť istí absolútne ničím.V spleti modrých svetiel, sirén a adrenalínových situácií sme svedkami spontánnych a často humorných momentovkolegov, ktorí trávia väčšinu času v policajnom aute, čakajúc na ďalší prípad. Čakanie si krátia aj nadávkami, aké sa iba ťažko dajú prepočuť.

Kasíno

V hlavných úloháchRobert De NirosoSharon Stone, réžiaMartin Scorsesea zaradenie do tohto zoznamu? Na vaše prekvapenie aj takáto kombinácia priniesla film, v ktorom sa servítky pred ústa určite nekladú. Komplikovaný príbeh a mašinéria vzťahov prináša osudový zvrat Sama (De Niro), ktorého mafiánsky gang dosadí do čela kasína v Las Vegas.Vulgárne slová tu zaznejú celkovo 422-krát.

Swearnet: The Movie

Absolútny víťaz, ktorý snáď ani nemá konkurenciu. Satirická kanadská komédia z roku 2014 rozhodnie nie je filmovým pôžitkom, ktorý by vás očaril hereckými výkonmi. A predsa sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov - slovo "fuck" tu zaznie celkovo až 935-krát, čo je pri dĺžke 110 minút v priemereosemkrát za minútu. O čom vlastne tento rekordman je?Herci zo seriálu Trailer Park Boys sa po jeho skončení ocitnú bez práce a peňazí. Vedenie televízie ich označilo za príliš vulgárnychaim sa vôbec nedarí dostať späť na obrazovky. Trojica však na protest založí vlastný online kanál, ktorý od akýchkoľvek normálnych pravidiel oslobodí.

Viac o téme: Vlk z Wall StreetKasínoBulšitSwearnet: The MoviePatrola
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu