Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Filmy o Harry Potterovi sa im vryli do srdca: Neuhádnete, čo si hviezdy vzali na pamiatku

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Warner Bros. Pictures, Jaap Buitendijk)

Harry Potter. Kto by ho nemiloval? Séria filmov o mladom čarodejníkovi a jeho priateľoch pobláznila a stále zaujme takmer každého. Nezáleží na tom, či ide o dieťa, tínedžera alebo dospelého. A je jedno, či si filmy videl jedenkrát alebo desaťkrát. Ako správnemu potteromaniakovi ti to nikdy nebude stačiť. No nie sú to len fanúšikovia, kto ich miluje. Filmy o Harry Potterovi sa vryli do srdca aj samotným hercom.

Už je to vyše sedem rokov, čo uzrelasvetlo sveta posledná časť série o Harry Potterovi s názvom Dary smrti 2, no napriek tomu fanúšikov tohto čarodejníckeho sveta stále pribúda. Proste nám počaroval. Vždy sa nájde niekto, kto otvorí nejakú novú "tajomnú komnatu"alebo chce zistiť niečo, čo mu už dlho vŕta hlavou. Napríklad čo robili Harry, Ron a Hermiona predtým, ako nastúpili do prvého ročníka naRokfort alebo ako môže Olivanderovivynášať jeho obchod, keď každý čarodejník potrebujeibajeden prútik?

Ako sa vyjadrila J.K. Rowlingová, právevernosťa vášeň fanúšikov pre tieto príbehy boli ozajstným dôvodom, prečo sa vrátila k písaniu a vytvorila aktuálne hviezdne Fantastické zvery, ktorých v poradí druhú časť sme si mali možnosť pozrieť v kinách posledné týždne.

A nie sú to len skalní priaznivci, ktorí na filmy o Harry Potterovi nedajú dopustiť. Sú to aj samotní herci, ktorým sa prevtelenie do jednotlivých postávvrylohlboko do srdca. Niektorí vyvolení z nich si mohli vziať zo série, ktorá bola ich súčasťou dlhé roky, suvenír na pamiatku. Alebo si ho proste ukradli.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe patril kjedným z mála hercov, ktorýdostal niečo na pamiatku. Ešte lepšie však bolo, že išlo rovnoo dva darčeky,ktoré symbolizujú to, ako rástol pri práci na filmoch. Ak ste mysleli naHarryho okuliare, tipovali ste správne. Ide o okuliarez prvého a siedmeho filmu."Tie z prvého filmu sú úplne maličké, ale sú veľmi sladké,"povedal. Ako ďalej prezradil,všetky sú bez dioptrií.Vokuliaroch sa len zriedka vyskytlo sklo, kvôli filmovým problémom s odrazmi.

Filmy o Harry Potterovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Warners Bros. Pictures, Peter Mountain/FILE)

Emma Watson

Zatiaľ čo Radcliffe mohol mať zo série dva suveníry,Emma Watson obišla ešte lepšie, keďže skončila s tromi rekvizitami na pamiatku. "Vzala som si prútik, časovrat aplášť,"odhalila. Takže keď sa blíži Halloween, Emma nemusí nič vymýšlať. Na masku Hermiony má takmer všetko pripravené a k postave Hermiony sa môže kedykoľvekpokojne vrátiť.

Filmy o Harry Potterovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CSFD/Photo © 2004 Warner Bros)

Rupert Grint

Ak by sa niekto pokúšal nájsť číslo 4 na Privátnej ceste, hľadal by márne. Rupert Grint v roku 2012 pripustil, že"nejako ukradol"číslo 4 z Dursleyovho domu. Ale to nebolo jediné, čo sa mu dostalo zo série filmov. Okrem toho dostal naozaj dojímavýdar."Oni mi na konci všetkého dali Dumbledorov Deluminator", prezradil Grint.Rupertako Ron Weasley ho zdedil v prvej častiDarovsmrti po Dumbledorovi. Naozaj vhodný rozlúčkový darček, čo poviete?Ale aby toho nebolo málo, Grint sa tiež pokúsil utiecť so zlatým dračím vajcom z Ohnivého poháru vhodnote niekoľkých tisíc dolárov. No to mu nevyšlo.

Filmy o Harry Potterovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CSFD/Photo © Warner Bros. Pictures)

Matthew Lewis

Zo všetkých vecí, ktoré si moholMatthew Lewis vziať zo série, sipravdepodobne vybral jednu z najdivokejších. Zuby Nevilla Longbottoma. "Mám falošné zuby doma. Moji rodičia majú takú zvláštnu svätyňu...a zuby sú tam. Na pár rokov boli súčasťoumôjho životaajepekné ich mať. Akokoľvek veľké," prezradil.

Filmy o Harry Potterovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Repro Foto YouTube/Emily Thomson)

Alan Rickman

Legendárny Alan Rickman rozhodne patrí medzi vyvolených, ktorí mali možnosť vziať si rekvizity z natáčania. V roku 2011 odhalil, že po nakrúcaní si vzal Snapeov prútik, ale nebude ani potvrdzovať, ani popierať, že má aj šaty."Nemyslím si, že by som sa odvážilodpovedať na to," žartoval.Podľa hercaJasona Isaacsa, predstaviteľa Luciusa Malfoya, si Rickman vzal ešte niekoľko suvenírov počas natáčania. A úprimne, on si zaslúžil čokoľvek.

Filmy o Harry Potterovi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: CSFD/Photo © Warner Bros. Pictures)

Zaujímavosť na záver

HerecTom Felton, predstaviteľDracaMalfoya,priznal, ženesleduje žiadnyz ôsmich filmov o Harry Potterovi. Ale má na toveľmi príjemný a sympatický dôvod. "Filmy Harryho Pottera som videl na premiérach, ale okrem toho -nikdy!Ja si to šetrím na výnimočné chvíle. Mám sny, že ich pozerám so svojimi dvoma deťmi, keď budem trochu starší," prezradil.Tom ale momentálne nemážiadne deti.

Viac o téme: Harry Potter
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu