Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Dlhé roky zakázané, skryté a stále tajomné: Tieto filmy nemali diváci nikdy vidieť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Repro foto YouTube)

Všetci sme už počuli o filmoch, ktoré boli cenzurované alebo ich nedovolili "vypustiť" na verejnosť. V skutočnosti existuje veľa filmov, ktoré boli buď zakázané či skryté, dokonca až tak, že nikto okrem tvorcov a obsadených nevedeli, že existujú. Našťastie, pre nás boli mnohé z týchto "zakázaných" snímok vysielané a nahrané online, a tak môžeme vidieť príbehy, ktoré boli dlhé roky tajné.

Zakázanýdokument od Disney

Keď premýšľate o type seriálov alebo filmov, ktoré sa objavujú naDisneyChannel, zvyčajne očakávate zábavu pre rodiny. Nov roku 1995 vydali 40-minútový dokument nazvaný "Alien Encounters z New Tomorrowland".Vo filme urobili veľmi jednostranné vyhlásenie, že cudzinci a UFO sú skutoční a že vláda sa pokúša klamaťkaždému, aby zabránila civilizácii, ako ju poznáme pred jej vyčerpaním.Tento dokument bol vysielaný na Disney Channel len v jednej krajine, len jedenkrátpočas jednej nocipredtým, ako ho bolinútení stiahnuť. V skutočnosti išlo o propagačné video pre atrakciuAlien Encounter v zábavnom komplexeWalt Disney World. V tomto prípade bola stopkadokumentu oprávnená, nakoľko byrozhodnespôsobilu detí paniku.

Propagandistický film odJosepha Goebbelsa

Počas tretej ríše Adolf Hitler vymenoval Josepha Goebbelsa za svojho ministra propagandy. Jednou z jeho úloh bolo prísť s filmami, ktoré by manipulovali s nemeckým ľudom, aby verili v nacistickú vec. Medzi týmito propagandistickými filmami bol "Homecoming", ktorý sa považuje za nebezpečný dodnes. Vo filme sa s Nemcami, ktorí žijú v Poľsku, zaobchádza ako s občanmi druhej triedy. Nakoniec sú zatknutí a mučení v poľských klietkach. Strávia tam celý film, pričom sa rozprávajú o tom, ako si želajú, aby sa mohli vrátiť do tak ohromnej nemeckej vlasti.

Realita bola niekde úplne inde. To Nemecko napadlo Poľsko ako súčasť Hitlerovho hľadania úplnej nadvlády. Boli to oni, ktorí väznili a mučili ľudí, nie naopak.Zabili nevinných civilistov a postavili koncentračné tábory ako Osvienčim.Avšak väčšina nemeckých civilistov nevedela o zverstvách holokaustuv tridsiatych rokoch minulého storočia a nacisti potrebovaliospravedlniť ich inváziu u svojich susedov.Ak by sa im to podarilo, ľudia by stále verili v túto fiktívnu verziu histórie.

Dnes väčšina dospelých, ktorí vidia film, hneď vedia, že udalosti vykreslené vo filme"Homecoming"sú úplne nepravdivé, napriek tomu jev Nemecku stále zakázaný.Obávajú sa, že malé deti a dospievajúcimôžu po uzretí tejto snímkyuveriť, že sa to skutočne tak stalo.

Johny Depp si mohol zničiť kariéru

V deväťdesiatych rokoch sa dvaja filmoví režiséri pokúšali natočiť film "The Brave"a úspešne spolupracovali s Touchtone Pictures. Projekt však museli náhlezrušiť, pretože jeden z producentovzavraždil svoju ženu a dcéru. Áno, naozaj sa to stalo. Zdalo sa tak, že film bol prekliaty, aleto ich nezastavilo v osloveníJohna Deppa,aby zistili, či bude mať záujem pomôcť im zachrániť projekt.

Akonáhle si Johny prečítal scenár,bol ním úplne unesený.Scenár sa týkal mladého domorodého Američana, ktorý súhlasil, že zomrievýmenou za to, aby pomohli jeho rodinevyplatiť dlh vo výške 50 000 dolárov.Depp bol tak zaujatýpríbehom, že zúfalo chcel hrať hlavnú postavu.Jediným problémombolo, že na realizáciu potrebovali peniaze, nonikto nemal záujem sa do nej zapojiť po tom, čo predchádzajúci producent zavraždil svoju rodinu. Depp sa rozhodol zobrať2 milióny dolárovz vlastného vrecka, ktorépokryliobrovský podiel rozpočtu.Keďže dal toľko vlastných peňazí, presvedčil filmárov, aby ho nechali hviezdiť ako hlavnú postavu a dokonca prepísať pôvodný scenár.

Na filmovom festivale v Cannes zožal prudké recenzie.Keď kritici uvideli, akéhrozné to bolo, americkí distribútori filmov neboli ochotní za to platiť.Keď si Depp uvedomil, ako všetci nenávidia film,požiadal štúdio, aby ho nikdy neprepustilo na svetlo sveta, pretože sa bál, že to zničí jeho kariéru.Počas rozhovoru o filme povedal Depp:"Toto bola jedna z najťažších vecí, akú som kedy urobil. Už len to ma roztrhalo na kúsky."

Ak ste zvedaví, aký zlýby mohol byť filmThe Brave, nájsť ho dnes už nebude veľmi ťažké. Kedysi, okrem trailerua niekoľkýchvybratých klipovna YouTube, sa pokusy nahrať film okamžite zlikvidovali.DVD ale nakoniec vydali.

Film, ktorý bol pre publikum príliš hrozný

Film s názvomHäxan,alebo v preklade "Čarodejnice",bol švédsky dokument režiséra Benjamina Christensena o čarodejníctve v celej histórii.Snažilsa vzdelávať ľudí o povestiach a démonoch v čarodejníctve, ktoré existovali už od najstarších civilizácií.Vo filme herci vytvárajú scény z príbehov o čarodejniciachako ženách, ktoré predávajú svoju dušu diablovi, mučia ľudí a dopúšťajú sa detskej obety.

Počas viktoriánskej éry a dokonca do dvadsiatych rokov 20. storočia bolo veľa ľudí, ktorí verili v mysticizmus a okultizmus.Takže pre divákov sledujúcich film bol príliš reálny.Ľudia začali protestovať, tvrdiac, že ​​film bol skutočne démonický. Dokonca bol zakázanýv USA až do roku 2001. Teraz je k dispozícii nasledovanie online.

Lacný predchodca úspešnej Fantastickej štvorky

Dlho predtým, než sa objavili Marvelove postavy akojedny z najväčšíchhrdinovvšetkých čias, Stan Lee napísal "Fantistickú štvorku". Filmové práva predal nemeckému producentovi Berndovi Eichingerovi, ktorého štúdiozačiatkomroku 1984bolo preslávené snímkou "Nekonečný príbeh" a produkciou"Resident Evil".Po uplynutí jeho licenčných práv by jediný spôsob, ako si udržať postavičky Marvelu,bolopotrebné urobiť minimálnefilm... akýkoľvek film.Eichinger sa rozhodol, že režisér Roger Corman ho urobíčo najrýchlejšie a najlacnejšie.

A tak sa začal proces vytvárania mimoriadne nízkorozpočtovej verzie Fantastickej štvorky. Herci boli veľmi šťastní, že sa stali Marvel superhrdinami. Keďže sa blížila premiéra, herci si začali uvedomovať, že štúdio vôbec nezverejňuje ani neinformuje o filme a obávali sa, že sa nikde naozaj neobjaví. Zobrali publicitu do vlastných rúk a z vlastných vreciek, aby sa pokúsili propagovať film. Dátum premiéry prišiel a odišiel a Eichinger tvrdil, že sa ocitol v právnych otázkach.

V roku 2005Stan Lee povedal, že film nebol nikdy vôbec prepustený na verejnosť a že obsadenie bolo podvedené, nakoľko si mysleli, že film bude skutočný.Verejnosť sa o filmedozvedela až o niekoľko rokov neskôr.Teraz sa zobrazuje iba prikonvenciách komiksov a naYouTube.

Film preplnený konšpiračnými teóriami o nehode princeznej Diany

Tentodokument, ktorýrežíroval Keith Allen, bol naplnený konšpiračnými teóriami, ktoré obvinili kráľovskú rodinu zo sprisahania a zabitiaprinceznejDiany a Dodiho Al Fayeda.Diana pred svojou smrťou zanechala list, v ktoromtvrdila,že vie, že jej manželju zabijepri autonehode. Vraj tiež volala Dodiho otcoviMohamedovi a povedala mu to isté.

Po tom, čo bola skutočne zabitá, mnohí ľudia neverili, že to bola nehoda.Al Fayed chcel spravodlivosť pre svojho syna, a tak zaplatil Allenovi, aby urobil dokument, ktorý by odhalil pravdu.Allen poslal tajného reportéra, ktorý sa zúčastnil vyšetrovania.Ten urobil dôkladné poznámky o tom, čo prebiehalo v každý deň súdneho procesu. Tvrdil, že odkedy sa súd konal v Kráľovskom súdnom dvore,bol úplne zaujatý smerom k ochrane kráľovskej rodiny.

Film bol premietaný na filmovom festivale v Cannes ešte pred dokončením finálneho strihu.Hneď po tom, ako premietli film voFrancúzsku, Allen začal prijímať oznámenia od právnikov, aby vypustili určité informácie z filmu.Celkovo išlo o87 sťažností.

Dokument o pedofilnýchorgiách politikovs deťmi

Tento dokument odDiscovery Channel podrobne opisovalúdajné sprisahaniesilných ľudí, ktorí sa podieľali na sexuálnych orgiáchs deťmi.Film obviňuje okruh politikov Washingtonu z DC, že bolizapojenído sexuálneho obchodovania s deťmi, a žedeti chodia "obsluhovať" hostí Bieleho domu.Podľa dokumentu bol do tohozapojený výkonný riaditeľ Omahy menom Larry King a celkom pravdepodobne bol aj vodcom tejto skupiny pedofilov.

Discovery Channel sa nakoniec rozhodol, že film nebude vysielať, ale nikdy nepodali oficiálne vyhlásenie vysvetľujúce prečo. Je viac ako možné,že sa obávalimožného súdneho sporu.Napriek tomu, žebol film dlhé roky potlačovaný, prešiel na verejnosť.

Viac o téme: CenzúraZakázané filmy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu