Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Alkoholik James Bond? Šokujúca analýza, agent 007 prežil aj smrteľnú dávku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: dailymail.co.uk)

James Bond, agent 007, miluje alkoholické nápoje, ktoré popíja pri každej príležitosti, zrejme až príliš a tým ohrozuje svoje zdravie. K tomuto záveru dospeli vedci, ktorí analyzovali jeho správanie v 24 filmoch, píše taliansky denník La Repubblica.

Medzi prenasledovaním a explóziami, intrigami a pokusmio otravu jedom, agent tajných služieb s povolením zabíjať, James Bond, pije alkohol až príliš. Ak sa podľa vedcovpozrieme kritickým okom na viac ako šesť desaťročí filmov, od roku 1962 do roku 2015, ihneď si všimneme, žeobľúbený agent 007 je neustále pripitý.

Smrteľná úroveň alkoholu

Nerobí nič iné, než pije alkohol, či už sám, alebo v spoločnosti, a to hocikedy počas dňa. Pri niektorých príležitostiach dokonca skonzumuje toľko koktailov, že priamo prekračuje množstvo alkoholu, ktoré môže ľudské telo tolerovať. Vedci z Otažskej univerzity v Austrálii usúdili, že vzhľadom na obsah alkoholu v nápojoch a vzhľadom k rýchlosti, s akou ich do seba hádže, dosiahol vrchol 6,1 promile alkoholu v krvi, čo je úroveň, ktorá by pre mnohých z nás bola smrteľná.

Nejde len o problém množstva vypitého alkoholu, treba tiež zvážiť riziko, ktorému sa James Bond vystavuje pri svojich akciách, do ktorých sa púšťa ihneď potom, čo sa napil. Po popíjanív bare sa agent nebojí sadnúť za volant, stíhať nepriateľov či im unikať, alebo sa milovať so ženami, pričom má vždy hneď vedľa postele zbraň.

Bond by sa mal liečiť

Skrátka, náš hrdina je jednoznačne alkoholik. Vedci navrhujú, aby sa išiel liečiť. Problém s nadmernou konzumáciou alkoholu sa nevyhýba ani Taliansku. Podľa talianskeho ministerstva zdravotníctva sa v roku 2017 znížila obvyklá spotreba alkoholu počas jedla, avšak údaje o tom, ako sa alkohol pije počas dňa, sú znepokojujúce, predovšetkým pokiaľ ide o mladých ľudí.

Alkoholik James Bond? Šokujúca
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: internet)

V roku 2014 konzumovalo príležitostne alkohol 27 percent Talianov, kým v roku 2016 to bolo už o dve percentá viac. V roku 2016 sa opíjalo, najmä koncom týždňa, 17 percent mladých ľudí vo veku medzi 18 a 24 rokov. Podľa štatistických údajov v roku 2017 tvrdilo 65,4 percenta Talianov, že pravidelne pije alkoholické nápoje.

Vedľajšími účinkami alkoholu sú najviac postihnutí mladí ľudiavo veku od šestnásťdo sedemnásťrokov a starí ľudia vo veku od šesťdesiatpäť do sedemdesiatpäť rokov. Najväčšie riziko hrozí mužom. Zmena zvykov pokiaľ ide o popíjanie alkoholických nápojov sa týka aj zmien preferencií. Medzi najobľúbenejšie už nepatrí len víno a pivo, ale nápoje s vysokým obsahom alkoholu, likérov a aperitívov.

Viac o téme: Daniel CraigJames BondPierce Brosnan
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu