Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bez strachu a narovinu: Tieto seriály sa neboja ani kontroverzných tém

Breaking Bad
Breaking Bad (Zdroj: SITA)

Kontroverzné témy niekedy dokážu zlomiť aj tých najväčších maniakov, pritom však ponúkajú skvelé možnosti na úspešný seriál. Tieto, podľa niektorých až neprístojné seriály, sa venujú práve špecifickým záležitostiam a ich úspech na seba nenechal dlho čakať.

Harlots (Neviestky)

Ako už názov napovedá, tak historický seriál Harlots sa venuje práve téme prostitúcie. Dej sa odohráva v pochmúrnom historickom Londýne a sleduje život žien pracujúcich v nevestinci. Seriál si napriek celkom kontroverznej téme na svoju stranu získal nielen divákov, ale aj kritikov. Dokonca si v ňom zahrala krásna Liv Tyler.


Mohlo by vás zaujímať:Máte chuť na maratón? Tieto seriály stoja za to a zvládnete ich za víkend


Hannibal

Skutočne kontroverznou témou kanibalizmu sa zaoberá americký seriál Hannibal. Ten sa zrodil z kreatívnej hlavy Bryana Fullera a o réžiu sa postaral David Slade. Thriller z dielne AXN sa teší aj napriek zvrátenej téme teší veľkej popularite. Seriál vychádza z filmového spracovania s Anthonym Hopkinsom, ako aj z knižnej predlohy. Dr. Hannibala Lectra nechajú fungovať priamo v ústredí FBI a jeho úlohou je pomáhať detektívovi Willovi Grahamovi.

Breaking Bad (Perníkový tatko)

Ústrednou témou notoricky známeho seriálu Breaking Bad je výroba a predaj drog. Walter podľahol ťažkej chorobe a v snahe ešte pred smrťou zarobiť nejaké peniaze sa púšťa do nelegálneho biznisu. Peniaze aj rešpekt mu zabezpečia práve drogy. Spojenie choroby, problémov v rodine a brutálnych drogových dealerov nie je vôbec ideálne.


Mohlo by vás zaujímať:Nedostatok času nie je problém: Tieto seriály si pozriete za pár minút


Skins

Pomerne vysoké hodnotenia si vyslúžil aj seriál Skins, v ktorom vládne sex a drogy. Pôvodne išlo o britský seriál, ten však po veľkom úspechu prebrali Američania. Táto verzia však príliš neuspela a vyslúžila si obrovskú vlnu kritiky, najmä kvôli množstvu sexuálnych scén. V tom čase totiž väčšina hercov nemala ani 18 rokov.

13 reasons why

Megaobľúbený seriál 13 reasons why sa venuje nepríjemnej tématike - samovražde a šikane. Dej vychádza z knižnej predlohy a hovorí o stredoškoláčke Hannah, ktorá si vzala život. Seriál sa dočkal vysokého hodnotenia divákov aj kritikov, no vyvolal polemiku kvôli zobrazovaniu samovrážd a sexuálneho násilia. Preto musel Netflixk jednotlivým častiam pripojiť aj varovné upozornenia na obsah seriálu. V každom prípade ide o jeden z najlepších a najdiskutovanejších seriálov posledných rokov.

Sopranovci

Tému podsvetia bravúrne obsiahol aj jeden z najlepších televíznych seriálov všetkých čias - Sopranovci. Seriál o mafiánskej rodinke si vyslúžil aj napriek svojej tématike množstvo prestížnych ocenení a rozhodne stojí za pozretie.


Mohlo by vás zaujímať:Obľúbené seriály, ktoré vznikli vďaka knihám: Je medzi nimi aj ten váš?


Orange Is the New Black

Ženská väznica. Jednoduché slovné spojenie vďaka tomuto seriálu nabralo úplne iný význam. Intrigy, vzájomné ženské boje ani nahota či sexuálne scény rozhodne v obľúbenom seriáli nechýbajú. Svojské väzenkyne každým dňom dokazujú, že všetko zvládnu aj bez mužov.

Viac o téme: HannibalBreaking Bad13 reasons whyNeviestkySkins
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu