Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Sú plné akcie a deštrukcie: Pozrite sa, ako vyzerajú tie najdrahšie filmové scény

Matrix
Matrix (Zdroj: internet)

Dnešné veľkofilmy majú rozpočty, o ktorým sa tvorcom pred 30 či 40 rokmi vôbec nesnívalo. Práve vďaka tomu je možné tvoriť projekty s mimoriadne náročnými efektami. Veď bez nich by snímky, akými sú Avatar či celý Marvel Cinematic Universe, nemohli ani vzniknúť. Pozrite sa spolu s nami, na ktoré filmové scény vysolili štúdiá najväčšie množstvo peňazí.

Ja, legenda - Evakuácia New Yorku

Robert Neville je brilantný vedec. Ani jemu sa však nepodarilo zabrániť šíreniu desivého, ľuďmi vyvinutého vírusu, ktorý je nezastaviteľný, nevyliečiteľný a mení ľudí na krvilačné beštie. Neville, z neznámeho dôvodu imúnny, je teraz posledným nenakazeným živým človekom v New Yorku... A možno aj na celom svete. Celé tri roky poctivo vysiela rádiom odkazy a snaží sa skontaktovať s inými ľuďmi, ktorí unikli nákaze. Ale Neville nie je v New Yorku sám.

Šialený darček k 50-ke: VIDEO Will Smith zdolal svoj strach, skočil z výšky 300 metrov!

V tieňoch naňho číhajú zmutované obete vírusu. Sledujú jeho každý kroka čakajú, kým urobí fatálnu chybu. Skvelá snímka sWillom Smithom v hlavnej úlohe si získala fanúšikov po celom svete. A práve úvodná scéna evakuácie New Yorku, konkrétne pád Brooklynského mostu, sa stala svojho času jednou z najdrahších vôbec. Pád dominanty tohto mesta sa nakrúcal niekoľko nocí a pracovali na ňom stovky členov štábu. Suma za niekoľkosekundový záber sa zastavila na čísle 5 miliónov dolárov.

Pearl Harbor - Útok na základňu

Danny a Rafe sú od detstvapriateľmi a obaja si zamilovali lietadla a lietanie. Nerozišli sa ani v dospelosti, kedy sa obaja stali pilotmi americkej armády. Rafe, ktorý je starší, sa prihlási ako dobrovoľník do britských RAF a odchádza bojovať do Európy. Krátko pred odchodom sa zoznámi so zdravotnou sestrou Evelyn. Spolu strávia posledný romantický večer a Rafe sa prizná, že odchádza do vojny. Jedného dňa je to práve jeho najlepší priateľ Danny, ktorý prináša Evel smutnú správu. Rafe bol zostrelený nad morom a zahynul. Hoci sa tomu bráni, medzi oboma ľuďmi, ktorýchbolí strata priateľa, začne vznikať milostné puto.

Začiatok na konci, koniec na začiatku: VIDEO Legendárne filmy, ktoré sa z chaosu dostali na vrchol

Jedného dňa sa však pred dverami Evelyninej ošetrovne objaví Rafe, živý a zdravý.Do milostného trojuholníka však nečakane vstúpiahistorické udalosti. 7. decembra 1941 napadlo Japonsko základňu Pearl Harbor. Práve scéna útoku stála 5 a pol milióna amerických dolárov a použili sa pri nej stovky kusov dynamitu, tisíce litrov benzínu a kilometre zápalných šnúr. Zničili sa skutočné lietadlá a lode, takže režisér Michael Bay zostal verný svojmu titulu kráľa explózií.

Superman sa vracia - Nezverejnený úvod filmu

Predstavte si, že vrazíte šialených 10 miliónov do otváracej sekvencie filmu, no do konečného strihu sa nakoniec vôbec nedostane.Po tajomnom mužovi z ocele nebolo v posledných rokoch ani chýru, ani slychu. Čas dozrel k zmene a on v epickom akčnom dobrodružstve Superman sa vracia otvára novú kapitolu ságy o najobľúbenejším zo superhrdinov. Superman teraz stojí pred dvojakou výzvou: chce prekonať emocionálnu vzdialenosť, ktorá vznikla medzi ním a Lois.

Keď marketingové oddelenie poriadne zamaká: Tieto trailery sú lepšie ako samotné filmy

Zároveň sa však chce zaradiť aj do spoločnosti, ktorá už sa naučila žiť bez jeho intervencie. V snahe zachrániť svet pred hroziacou katastrofou sa Superman vydáva na dlhú dobrodružnú cestu, ktorá ho zavedie ako do morských hlbín, tak do najodľahlejších kútov vesmíru. Nezverejnený úvod filmu obsahoval návrat hlavného hrdinu na zničenú planétu Krypton.

Swordfish - Helikoptéra s autobusom

Ilegálne vládne fondy, prísne tajné kódy, heslá najdôležitejších ochranných systémov, vládne tajomstvá a bilióny dolárov. Presne k nim sa chce za každú cenu dostať charizmatický, prívetivý, ale aj nebezpečný špión Gabriel Shear. Bývalý tajný agent CIA sa bojí o spoločenskú slobodu Spojených štátov, preto v ilegalite bojuje proti terorizmu na vlastnú päsť. Aby sa dostal k miliardám dolárov z nelegálnych vládnych zdrojov, potrebuje prekonať jeden z najzložitejších bezpečnostných systémov sveta. Preto osloví Stanleya Jobsona, jedného z dvoch najlepších hackerov na svete.

Talent je jeho druhým menom: Denisa Villeneuvea budete milovať, alebo nenávidieť

Gabriel mu dá prostredníctvom svojej pôvabnej priateľky Ginger desaťmiliónovú ponuku - Stanley im má pomôcť nabúrať systém a dostať sa k peniazom. Taká ponuka sa neodmieta, najmä ak platí dohoda, že Gabriel mu na oplátku umožní získať späť dcéru a začať nový život. Scéna, v ktorej helikoptéra zdvihne zo zeme autobus plný hlavných hrdinov a letí pomedzi výškové budovy v meste, stála závratných 13 miliónov dolárov.

Matrix: Reloaded: Súboj Nea so Smithom

V druhom pokračovaní trilógie Matrix Neo spoločne s Morpheom a Trinity bojujú proti počítačovým vládcom univerza. Chcú zastaviť zotročenie ľudstva a nemajú inú možnosť, ako boj na život a na smrť. Sú nútení preniknúť hlboko do štruktúr Matrixu a v priebehu sedemdesiatich dvoch hodín objaviť a zlikvidovať centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami.

Ikonické trilógie a legendárne príbehy: VIDEO Emócie, originalita a nezabudnuteľné výkony

A aby toho nebolo málo, Neo sa zo svojich temných nočných mor dozvie, že Trinitiným osudom je smrť. Neo sa však proti osudu už raz dokázal vzbúriť. Takmer 20-minútová sekvencia súboja Nea sagentom Smithom sa nakrúcala približne mesiac. Fantastická bitka, akú nikdy predtým ešte nikto nenakrútil a nevidel, stála absolútne šialených 40 miliónov amerických dolárov. A to už je teda poriadna "pálka", čo poviete?

Viac o téme: MatrixJa LegendaPearl HarborSwordfishSuperman sa vracia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu