Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dychberúca mágia, triky a kúzla... Filmy, ktoré sa pohrajú s vašou mysľou

(Zdroj: Photo © Bull's Eye, Photo © Warner Bros. Pictures)

Kúzla a triky neodmysliteľne patria k sérii o mladom čarodejníkovi, ktorého každý pozná pod menom Harry Potter. Filmy zožali obrovský úspech a milujeme ich dodnes. No parádne triky a čary nenájdete len v slávnej sérii, ale aj v iných úspešných filmoch, ktoré sa dokonale pohrajú s vašou mysľou... alebo sa vám jednoducho budú páčiť.

Iluzionista

Kto má rád kúzla atriky spracované do mysteriózneho thrilleru, tento film je rozhodne pre neho. Hviezdi v ňom talentovaný herec Edward Norton, ktorý bol nominovaný na množstvo ocenení a je držiteľom Zlatého Glóbusu. Príbeh je o nadanom iluzionistovi Eisenheimovi (Edward Norton), ktorý ohromuje viedenské publikum a o jeho výnimočnosti sa dozvie tiež princ Leopold (Rufus Sewell). Krutý následník trónu sa rozhodne navštíviť Eisenheimovo vystúpenie so svojou krásnou snúbenicou Sofiou (Jessica Biel). Tá si čoskoro uvedomuje, že pozná mága z detstva.

Takmer zabudnutý vzťah znovu ožíva a tajní milenci sa rozhodnú spolu utiecť.Nasledujúceho dňa je však Sofia nájdená mŕtva.Zdrvený Eisenheim obchádza vyšetrujúceho inšpektora Uhla (Paul Giamatti) a berie spravodlivosť do svojich rúk.Musí dokázať Leopoldovu vinu na Sofiinej smrti skôr, než bude sám zničený.Nikto netuší, že sa tajomný mág ešte len chystá predviesť najväčšiu ilúziu svojej kariéry. Vydarený film s prekvapivým koncom, ktorýnadchne každého diváka.

Dokonalý trik

Film, ktorý sa rozhodne pohrá s vašou mysľou. Existuje tajomstvo, kvôli ktorému by ste zabíjali?V tomto napínavom a vzrušujúcom thrilleri od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackman a Christiana Balea v rolách dvoch súperiacich kúzelníkov, ktorých snaha prekonať jeden druhého sa zmení vsmrteľnú pascu.Scarlett Johansson ako pôvabná asistentka sa stane figúrkou i hráčom naich súperenie.Skvele obsadené vedľajšie úlohy na čele s Michaelom Cainom a Davidom Bowiem.Geniálny príbeh a úžasný zážitok, ktorý pohltí nejedného diváka.Na záver stačí už len dodať jednu "maličkosť" - pozorne sa pozerajte.

Tvár

Dráma s názvom Tvár z roku 1958 dokazuje, že už v polovici minulého storočia vedeli vzniknúť vynikajúce kinematografické počiny. Témou Tváre je klasická diskusianad tým, nakoľko je rozum schopný zvíťaziť nad iracionálnosťou a naopak.Do mestečka prichádza nevídaná cirkusová atrakcia v podobe Voglerova magnetického divadla.Skupinka komediantov podobne ako titulný hrdina v Kabinetu dr.Caligariho (Das Kabinett des Dr Caligari, 1921) musí však najskôr žiadať o povolenie u mestského konzula.Ten súhlasí, avšak na popud lekárskej radymusí skupina dokázať, že nejde o šarlatánstvo.Konzul s radou uzatvárajú stávku a centrom deja sa stáva mystický súboj dvoch entít: mágie v podaní záhadného Voglera a rozumu vstelesnení Vergerusa.Práve on túži za každú cenu rozbiť auru mystického zázraku a hypnotizmu,ktoré okolo seba Vogler šíri.

Doctor Strange

MCU mápri svojich filmoch triky a efekty v malíčku.No v marvelovkeDoctor Strange nejde len o tie kamerové a iné vizuálne efekty, tu sú triky aj v hlavnej dejovej línii. Film rozpráva príbeh o svetoznámom neurochirurgovi Dr.Stephenovi Strangeovi, ktorého si zahral obľúbený anglický herecBenedict Cumberbatch.Žil si luxusný život, robil zložité operácie, na ktoré si takmer nikto netrúfol a pacientov si vyberal podľa toho, ktorý by ho ešte viac zviditeľnil. No to sa razom zmení po strašnej dopravnej nehode, ktorá mu znemožní používať ruky.

Keď ho tradičná medicína sklame, je Strange nútený hľadať uzdravenie a nádej inde. A tak sa vypraví na mystické, odlúčené miesto známe ako Kamar-Taj. Čoskoro zistí, že nejde len o chrám na uzdravenie, ale aj o základňu pre boj s temnými silami, ktoré chcú zničiť našu realitu. Strange vybavený novými magickými schopnosťami si musí vybrať, či sa vráti k pôvodnému životu plnému bohatstva a slávy, alebo sa všetkého vzdá a bude brániť svet ako najmocnejší kúzelník vo vesmíre. Napínavá, dramatická a zároveň vtipná Marvelovka, ktorú sa oplatí vidieť.

Podfukári

Mysteriózny krimi thriller s hviezdnym obsadením. Skupina štyroch špičkových iluzionistovv napínavej hre na mačku a myš s FBI a finančnými magnátmi. Team Iluzionista sa okrem prípravy svojich show zaoberá aj organizácioubravúrnycha efektných bankových lúpeží zameraných proti skorumpovaným finančníkom. Počas svojich grandióznych vystúpení potom títo novodobí RobinoviaHoodovia nielenže lúpež v priamom prenose vykonajú, ale následne nechajú "zhabané" peniaze pršať na ohromenýchdivákov. Premyslený film o tom, že nie vždy je všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá.

Kúzelná opatrovateľka

Na záver milá rodinná komédia, ktorú si zamiluje dieťa idospelý. A hlavne, tu nemusíte nad ničím premýšľať, ale len si užívať pohodu a oddych pred obrazovkou. Hviezdne obsadenie zaručuje zážitok apríjemný dojem zpozerania. Film rozpráva príbeh ozúfalom vdovcovi Brownovi (Colin Firth), ktorému po smrti manželky ostalo sedem bystrých, ale iveľmi neposlušných detí. Pán Brown je majiteľom krachujúceho pohrebného ústavu, ktorého nad vodou držia len štedré príspevky panovačnej tety Adelaide (Angela Lansbury). Je pravidelným klientom miestnej opatrovateľskej agentúry, no tá s ním už po „likvidácii“ sedemnástich opatrovateliek nechce mať nič spoločné.

Vjeden večer sa však pred dverami domu zjaví mimoriadne škaredá anesympatická osoba, ktorá sa predstaví ako Nanny McPhee (Emma Thompsonová), ktorú by za iných okolností skôr nezamestnal, no teraz bola pre neho jedinou nádejou. Deti ju najskôr odmietajú poslúchať, no potom zistia, že nejde oobyčajnú opatrovateľku. Táto používa čary akúzla, ktorými ich dokáže ovládnuť. Ak milujete príbehy so štastnýmkoncom a všetkým, čo k tomu patrí, tento film je rozhodne pre vás.

Viac o téme: PodfukáriIluzionistaDokonalý trikTvár
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu