Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Aj vy môžete rozhodnúť o favoritovi: Hlasovanie o Diváckej cene Slnko v sieti je spustené

Film Trhlina
Film Trhlina (Zdroj: Continental Film)

Fanúšikovia a fanúšičky slovenského filmu už môžu hlasovať v ankete Divácka cena Slnko v sieti a zvoliť si spomedzi hraných, dokumentárnych a animovaných filmov ten, ktorý ich najviac oslovil. Za odmenu ich zaradia do žrebovania o možnosť zúčastniť sa na odovzdávaní cien počas galavečera Slnko v sieti.

Slnko v sieti je prehliadkou toho najlepšieho zo slovenskej filmovej tvorby. Víťazov cien vyhlásia v piatok 5. apríla. Slávnosť v priamom prenose odvysiela RTVS na Jednotke. Počas večera odovzdajú aj cenu Slnko v sieti za Výnimočný prínos slovenskej kinematografii a Divácku cenu Slnko v sieti, o ktorej v online hlasovaní rozhodne verejnosť.

Tí, ktorí nemali možnosť pozrieť si filmy ocenené v kategórii Najlepší hraný film, Najlepší dokumentárny film a Najlepší animovaný film alebo by si ich radi pozreli ešte raz, budú mať príležitosť počas Maratónu slovenského filmu, ktorý sa bude konať v sieti kín Cinemax po celom Slovensku už 6. apríla.

V Bratislave zároveň týmto dňom odštartuje aj Týždeň slovenského filmu v Kine Lumiere, kde je pripravený, okrem vyše 30 hraných, dokumentárnych a animovaných filmov, ktoré mali premiéru v roku 2018, aj bohatý sprievodný program v podobe workshopov, masterclassov a odborných diskusií.

Viac o téme: Slnko v sietiHlasovanieDivácka cena
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu