Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Apple valcuje neuveriteľným spôsobom: Konkuruje slávnemu Netflixu, uchmatol si aj Spielberga!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Tony Avelar)

Americká technologická spoločnosť Apple ohlásila podnikanie v oblasti, ktorej dominujú Netflix a Amazon, pripravuje svoju vlastnú televíznu a streamovaciu službu. Firma nezverejnila cenu ani presný dátum začiatku služby, iba uviedla, že Apple TV Plus bude k dispozícii na jeseň tohto roka. Podnikanie v oblasti streamovacích služieb sa považuje za riskantné.

V rámci služby budú exkluzívne k dispozícii aj seriály a filmy, ktoré sa natočia v produkcii koncernu.Appletak bude, najprv v malom, konkurovať službám, ako sú Netflix alebo Amazon Prime Video.Applezískal pre jednotlivé projekty známe mená, ako sú Steven Spielberg alebo J. J. Abrams, spomedzi herečiek napríklad Jennifer Anistonová alebo Reese Witherspoonová. Spielberg bol aj pri predstavovaní služby.

Netflix, ktorý svoje služby ponúka od roku 2007, má vo svete 139 mil. predplatiteľov. Apple však má dostatok peňazí, viac ako 900 mil. aktívnych iPhonov a firma má históriu inovácií, ktoré jej umožnili predbehnúť konkurentov, hoci do sektora vstúpila neskoro, ako to napríklad bolo pri výrobe smartfónov a tabletov.

"Skvelí konkurenti tvoria skvelé skúsenosti spotrebiteľov," uviedla spoločnosť Netflix vo vyhlásení. Akcie firmy Netflix si v pondelok prilepšili o 5,22 USD a uzavreli na úrovni 366,23 USD za kus. Hodnota akcií spoločnosti Apple však oslabila o 2,31 USD na 188,74 USD za kus.

Viac o téme: NetflixAmazonApple TV Plus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu