Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Obrovský šok detí v kine: Prišli na rozprávku, pustili im horor!

Peppa Pig
Peppa Pig (Zdroj: Cartoon Network)

Pred filmom o prasiatku púšťali deťom v kine upútavky na horory. Deti, z ktorých niektoré nemali ani rok, sa zborovo rozplakali. Na plátne videli okrem iného mŕtvoly či dieťa v strašidelnej maske

Zdesenie detských divákov a tiež ich rodičov vyvolal zvláštny marketingový ťah kina v anglickom Essexe, kde pred premietaním kresleného filmu Peppa Pig: Festival of Fun (2019) o obľúbenom prasiatku Peppovi púšťali divákom upútavky na psychologický horor Mama (2019) a mysteriózny horor Syn temnoty (2019). Ako popisujú viacerí rodičia, deti, z ktorých niektoré nemali ani rok, sa v kine všetky zborovo rozplakali. V upútavkach totiž bolo okrem iného vidno mŕtvoly, sexuálne násilie či dieťa v strašidelnej maske.


Mohlo by vás zaujímať:Temná inšpirácia z filmov: Tieto horory sa stali desivou skutočnosťou


Charlie Jones, ktorá pracuje ako novinárka v britskej BBC, bola na tomto premietaní so svojou dvojročnou dcérou Annie a desaťmesačným synom Fredom. "Pokúšala som sa dcére počas upútaviek zakrývať oči, povedala som jej, že sú to také hlúpe filmy pre maminy a tatinov. Ale všade okolo plakali deti, takže z toho bola zmätená a začala plakať tiež," povedala Jones. Jej dcéra bola podľa nej rozrušená až do konca premietania. "Normálne by som očakávala, že bude pri prasiatku Peppovi spievať a tancovať, ale bola vážne rozrušená," povedala nahnevaná matka.

Kino sa za tento omyl rodičom ospravedlnilo a oznámilo, že prešetruje, ako k takejto chybe mohlo dôjsť.

Viac o téme: Peppa Pig
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu