Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bez zbytočných rečí: Tieto filmy vás dostanú aj bez kvetnatých rozhovorov

Tiché miesto Zobraziť galériu (2)
Tiché miesto (Zdroj: Paramount Pictures)

Väčšina filmov stavia na lákavých aj tých menej zaujímavých dialógoch, no ide to aj inak. Nasledujúce filmy vás dostanú aj napriek tomu, že v nich nie je veľa slov a skoro žiadne rozhovory.

Tiché miesto (2018)

Projekt skvelého herca Johna Krasinskeho nepotreboval žiadne rozsiahle dialógy na to, aby si vyslúžil množstvo pozitívnych hodnotení od divákov aj kritikov. Tichom podmienené napätie dostane každého. Krasinski napísal scenár, postaral sa o réžiu a dokonca si zahral aj jednu z hlavných postáv. Našťastie to nie je jediný film, ktorého tvorcovia to riskli a vzali to nie tak ukecanou cestou.


Mohlo by vás zaujímať:Sú úžasné, no dostať sa tam nedá: Tieto filmové krajiny lákajú vzhľadom aj atmosférou


Medveď (1988)

Francúzska dráma, o ktorej réžiu sa postaral Jean-Jacques Annaud, je adaptáciou knihy The Grizzly King a rozpráva príbeh osiroteného medvedíka, ktorý sa spriatelil so starším medveďom, a spoločne sa snažia uniknúť lovcom. Film je rozprávaný z perspektívy zvieraťa, odniesol si pár zaujímavých cien a hoci ide o starší kúsok, rozhodne stojí za pozretie aj dnes.


Mohlo by vás zaujímať:Sú zvláštne, mrazivé a dokonalé: Tieto severské filmy stoja za to!


The Artist (2011)

Čiernobiely nemý film z roku 2011 bol odvážnym počinom režiséra Michela Hazanaviciusa. Pútavý príbeh hviezdy nemých filmov, ktorá má problém adaptovať sa v bežných filmoch, v spojení s dokonalou hudbou Ludovica Bourcea si vyslúžil kopu ocenení a inšpiroval mnoho tvorcov.

Under the Skin(2013)

Film Jonathana Glazera ponúka príbeh mimozemšťanky (Scarlett Johansson), ktorú vyslala na Zem mimozemská korporácia, aby splnila špeciálnu misiu. Čím dlhšie však je na Zemi, tým viac ju to k ľuďom priťahuje, čo však nie je v súlade s pravidlami jej rasy. Namiesto dialógov sa Glazer sústredil na prepracovaný pohyb tela či výraz tváre.


Mohlo by vás zaujímať:Svetoznámy umelec francúzskej školy Jean Reno: Príbeh herca, ktorý nikdy nesklamal


Všetko je stratené (2013)

Fantastického Roberta Redforda si užijete v dobrodružnej dráme Všetko je stratené. Ako osamelý moreplavec brázdi na jachte Indický oceán. Kvôli problémom sa príjemná cesta zmení na boj o holý život. Film si zaslúžene odniesol aj nomináciu na Oscara za najlepší strih zvuku. Jednoducho, je to lahôdka pre uši aj bez zbytočných dialógov.

Viac o téme: Tiché miestoVšetko je stratené The ArtistMedveďUnder the skin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu