Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Woody Allen si dal prestávku od filmu: FOTO Je to potešenie, študenti sú v opere skvelí!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno)

Americký režisér Woody Allen zažije v sobotu debut v milánskej opere La Scala, kde režíruje operu Gianni Schichi od talianskeho skladateľa Giacoma Pucciniho. Informovala o tom v utorok agentúra AFP.

Operu, v ktorej účinkujú študenti, budú v La Scale hrať od 6. do 19. júla. Allenovu inscenáciu tohto diela po prvý raz uviedli v roku 2008 v Los Angeles.

Je to potešenie, študenti

Jedným z najväčších potešení v Allenovom živote je podľa neho to, že si mohol dať prestávku od točenia filmov a inscenovať operu v La Scale. „Študenti sú fantastickí a odvádzajú skvelú, skvelú prácu,“povedal Allen.

Americký režisér, scenárista a dramatik Woody Allen v sprievode manažéra opery Alexandra Pereiru na tlačovej konferencii v milánskom opernom dome La Scala.
Zobraziť galériu (4)
Americký režisér, scenárista a dramatik Woody Allen v sprievode manažéra opery Alexandra Pereiru na tlačovej konferencii v milánskom opernom dome La Scala.  (Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno)

Európske obecenstvo očividne neovplyvnili obvinenia režiséra zo sexuálneho obťažovania, konštatuje AFP. Americká spoločnosť Amazon rozhodla, že do kín neuvedie Allenov film Daždivý deň v New Yorku (A Rainy Day in New York) vzhľadom na obvinenia zo sexuálneho obťažovania z minulosti, ktorým režisér čelí.

Woody Allen si dal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno)

Allen vo februári začal právne konanie voči Amazonu z dôvodu porušenia zmluvy v hodnote 60 miliónov eur. Herec spoločnosť obvinil zo zrušenia filmu na základe "nepodložených" obvinení, podľa ktorých sa režisér dopustil sexuálneho obťažovania svojej adoptovanej dcéry Dylan Farrowovej v 90. rokoch 20. storočia. Allena po dvoch niekoľko mesiacov trvajúcich vyšetrovaniach zbavili obvinení. Farrowová však trvá na tom, že ju obťažoval.

Woody Allen si dal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Luca Bruno)

Viac o téme: Woody Allen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu