Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Keď život ničí trpký démon alkohol: VIDEO Tieto filmy to ukazujú naplno

Lady Gaga a Bradley Cooper vo filme A Star is Born
Lady Gaga a Bradley Cooper vo filme A Star is Born (Zdroj: SITA/Neal Preston/Warner Bros. via AP)

Alkoholizmus patrí k najzákernejším závislostiam, pretože jeho postup je veľmi nenápadný. Ako veľmi dokáže človeka a jeho blízkych alkohol zničiť, použilo hneď niekoľko filmových tvorcov.

Zrodila sa hviezda (2018)

Bradley Cooper si ako svoj režijný debut vybral adaptáciu slávneho A star is born, ktorý zobrazuje začínajúcu speváčku Ally a rockera Jacksona. V príbehu však nejde len o tvorbu ich hudby, ale ukazuje aj to, ako závislosť na alkohole môže zmeniť život. Emotívna snímka ponúkla divákom pohľad na to, aký je boj s alkoholom ťažký a ako ovplyvňuje život nielen závislému, ale aj jeho blízkym.


Mohlo by vás zaujímať:Vždy s triezvou hlavou: Tieto hviezdy si za žiadnych okolností nedajú ani pohárik alkoholu


Jasmínine slzy (2013)

Aj skvelý Woody Allen poukázal vo filme z roku 2013 na problém alkoholizmu. Cate Blanchet stvárnila hlavnú postavu Jasmine, ktorej na prvý pohľad nič nechýba. Manželstvo s boahtým podnikateľom sa jej rozpadne a musí sa presťahovať k sestre, kde ju zastihne realita. Chce si síce zachovať svoju úroveň, no je psychicky na dne a jej najlepšími priateľmi sa stali antidepresíva a alkohol.


Mohlo by vás zaujímať:Slávni nerváci z Hollywoodu: Tieto hviezdy neudržali svoje prehnané emócie na uzde


Úsmevy smutných mužov (2018)

Český film Úsmevy smutných mužov, ktorý vychádza z autobiografickej knihy Josefa Formánka, ukazuje príbehy úspešných mužov, ktorý sa cez dno fľaše dostali až na to životné. V tejto snímke nájdete dokonalé obrazy toho, ako sa alkoholizmus lieči, ako vyzerajú absťáky a aké veľmi ťažké je do toho znovu nespadnúť.

Leaving Las Vegas (1995)

Aj tento film vychádza z autobiografickej predlohy, tentoraz ale scenáristu Johna O´Briena. V hlavnej úlohe Nicolas Cage stvárnil muža-scenáristu, ktorého opustila žena a jeho postavenie v Hollywoode je naozaj neisté. Útechu sa rozhodne hľadať v žiarivom Las Vegas s pohárikom alkoholu v ruke.


Mohlo by vás zaujímať:Nepríjemný pocit a dávka strachu: VIDEO Film nemusí byť horor, aby dokázal vydesiť


Keď muž miluje ženu (1994)

Andy Garcia a Meg Ryan stvárnili manželský pár, ktorému v podstate nič nechýba. Alice (Meg Ryan) sa však čoraz viac začne venovať alkoholu a celý ich pokojný život sa začne rúcať. To, že má problém, si prizná až po jednom zvlášť závažnom incidentea prihlási sa na liečenie. Po návrate sa jej veľmi rýchlo podarí dostať sa do normálneho života a jej manžel sa začne cítiť zbytočný.

Viac o téme: Jasmínine slzyZrodila sa hviezdaÚsmevy smutných mužovKeď muž miluje ženuLeaving Las Vegas
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu