Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Vizionári Simpsonovci: Predpovedali prezidenta, trojokú rybu aj kúpu filmovej spoločnosti

Simpsonovci
Simpsonovci (Zdroj: fox)

Obľúbený animovaný seriál beží už od roku 1989 a hoci ho niekoľkokrát chceli ukončiť, vysiela sa doteraz. Žltá rodinka však okrem zábavy dokázala niekoľkokrát úspešne predpovedať budúcnosť. Pozrime sa na tie najzaujímavejšie veci, ktoré sa naozaj stali.

Trojoká ryba (séria 2, epizóda 4)

V epizóde z roku 1990 sa podarilo Bartovi chytiť trojokú rybu s názvom Blinky. Tá zmutovala kvôli efektom z blízkej jadrovej elektrárne. V realite takúto rybu našli rybári vroku 2011 v nádrži v Argentíne. Táto nádrž bola napojená na vodu z jadrovej elektrárne.

Disney kúpil 20th Century Fox (séria 10, epizóda 5)

Desiata séria priniesla epizódu s názvom When You Dish On a Star a ukázala podpísanie zmluvy, pomocou ktorej sa 20th Century Fox stálo súčasťou Disney. Epizóda sa vysielala v roku 1998 a 14. decembra 2017 spoločnosť Disney naozaj kúpila Century Fox za 52,4 miliárd dolárov.


Mohlo by vás zaujímať:Najväčší obchod v histórii kinematografie: Čo znamená kúpa 20th Century Fox štúdiom Disney?


Hra o tróny (séria 29, epizóda 1)

Úlohou prvého dielu 29. série bolo navnadiť divákov na nový Groeningov fantasy počin Disenchantment. Pritom si neodpustili vtipy na úkor Hry o tróny, čím predpovedali aj jeden z najväčších zvratov v deji, ktorý nastal až dva roky po tom, čo sa odvysielala táto časť. V tejto scéne začal šialený drak bezhlavo páliť mestečko plné civilistov, podobne sa vyvinula aj dejová línia Daenerys Targaryen.

Škandál s konským mäsom (séria 5, epizóda 19)

V epizóde z roku 1994 kuchárka Doris zo základnej škole v Springfielde pridávala do jedál konské mäso. Takmer o 20 rokov neskôr skutočne vypukol škandál, keď v niektorých obchodoch v Amerike predávali namiesto hovädzieho mäsa do burgerov konské.


Mohlo by vás zaujímať:Sú bláznivé, nevyspytateľné a plné prekvapení: VIDEO Tieto rodiny milujú katastrofy


Prezident Donald Trump (séria 11, epizóda 17)

K najpopulárnejším predpovedia rozhodne patrí tá z roku 2000, kedy tvorcovia predpovedali, že sa Donald Trump stane prezidentom. Stalo sa tak v 11. sérii, v ktorej veštili budúcnosť Bartovi a Líze. Líza sa podľa predpovede mala stať prezidentkou práce po vláde Donalda Trumpa, pričom po ňom zdedila dlhy a diery v rozpočte. Donald Trump sa do Bieleho Domu presťahoval až v januári 2017.

Cenzúra Michelangelovho Dávida (séria 2, epizóda 9)

V júli 2016 chceli ruskí aktivisti dať obliecť kópiu renesančnej sochy Dávida, ktorá bola vystavená v centre Petrohradu. Simpsonovci predpovedali aj túto udalosť. V epizóde z roku 1990 protestovali obyvatelia Springfieldu proti Michalangelovej soche Dávida, ktorá bola vystavená v miestnom múzeu. Ľudí totiž pobúrila jeho nahota.


Mohlo by vás zaujímať:Vedľajšie hviezdy animákov: Bez nich by to bola nuda!


Greta Thunberg (séria 20, epizóda 17)

Keď svet obletel emotívny prejav Grety Thunberg z klimatického summitu OSN, ľudia na sociálnych sieťach začali upozorňovať na podobnosť s jednou z epizód Simpsonovcov. Lisa mala v škole emotívny prejav o tom, ako bude vyzerať Springfield v roku 2059 a vyzeralo to podobne ako v prípade Grety. Obe predstavili ľuďom vízie o temnej budúcnosti, v ktorej sa budú zvyšovať hladiny vôd a dôjde aj k ďalším dôsledkom globálneho otepľovania.

Viac o téme: Simpsonovci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu