Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

České a slovenské vianočné filmy: VIDEO Toto sa u nás zrodilo v posledných rokoch

Šťastný nový rok
Šťastný nový rok (Zdroj: Continental Film)

České a slovenské filmy zažívajú v posledných rokoch pomerne slušný úspech, sledovanosť i obľúbenosť u divákov. Ako je to s domácimi vianočnými kúskami? Toto sú sviatočné filmy posledných rokov.

Krídla Vianoc (2013)

Český film z roku 2013 je príjemnou oddychovkou a ponúka príbeh štyroch priateľov s navzájom prelínajúcimi sa osudmi. Väčšina príbehu sa odohráva v nákupnom centre v čase Vianoc. Film plný priateľstva a lásky očarí všetkých, ktorí veria v zázraky. Nechýba pohodové herecké obsadenie, neotrepané dialógy a skvelá hudba.


Mohlo by vás zaujímať:Aj vám pri pozeraní vianočných filmov vadí jedna zásadná vec? Rozhodne nie ste sami


Vánoční Kameňák (2015)

Značka Kameňák sa rozhodla rozšíriť a v roku 2015 priniesli aj vianočnú časť, ktorá je podľa všetkého tým najmenej úspešným dielom. Príbeh sa opäť točí okolo problémov starostu Pepana, ktorý naozaj nebude mať pokojný adventný čas. Aktivisti mu totiž chcú zhatiť významné plány na stavbu obrovského skokanského mostíka.

Anděl Páně 2 (2016)

Muselo prejsť dlhých jedenásť rokov, aby sme sa dočkali v roku 2016 pokračovania príjemnej vianočnej komédie Anděl Páně. Naspäť sa vrátili aj staré známe postavy - anjel Petronel i čert Uriáš, ktorí musia ísť na zem nájsť jablko Poznania, ktoré sa im dole skotúľalo. Krásna česká rozprávka je plná vtipných hlášok a sviatočnej nálady. Niet divu, že sa film stal divácky najúspešnejším českým filmom roku 2016.


Mohlo by vás zaujímať:Chcete sa vyhnúť vianočným klasikám? Nie je problém! VIDEO Toto sú novodobé skvosty


Přáni k mání (2017)

Stačí jedno čarovné želanie a všetko môže byť inak. Vianočný film z roku 2017 rozpráva príbeh tínedžera Alberta, ktorý je zamilovaný do sestry svojho najlepšieho kamaráta. Film sa však netočí len okolo neho, ale rozpráva hneď niekoľko príbehov lásky. Česká televízia každoročne prináša nejakú vianočnú rozprávku, no toto sa určite nezaradilo k úspešným počinom.

Ženská na vrchole (2019)

Československá spolupráca vyvrcholila tento rok do zimnej snímky Ženská na vrchole. Ústrednou postavou je svojrázna slobodná matka, ktorá sa vydáva na hory, aby sa vyhla citovým problémom. Vďaka svojej roztržitosti a hre osudu stretne rovno dvoch mužov. A to nie je všetko. Hlavnú postavu si zahrala Anna Bolívková a jej otca hral jej skutočný otec, Bolek Polívka.


Mohlo by vás zaujímať:Popolušku pozeráme každý rok: Čo robia hlavní hrdinovia dnes?


Šťastný nový rok (2019)

Tento rok vznikla ešte jedna zaujímavá spolupráca s našimi susedmi, a to film Šťastný nový rok, v ktorom si hlavné postavy zahrali herečky z obľúbeného seriálu Milenky. Dej filmu sa začína tesne pred Vianocami a končí na Nový rok a odohráva sa v zasnežených Vysokých Tatrách. Okrem partie priateliek sa tam stretnú ich blízki, ale aj úplní cudzinci, pričom každý skrýva vlastný príbeh, takže o trapasy, vtipné situácie či životné výzvy nebude núdza.

Viac o téme: Anděl Pán슝astný nový rokŽenská na vrcholeKrídla Vianoc
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu