Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trávite Valentín osamote? Tieto filmy sú pre vás v tento deň ako stvorené

Pán a pani Smithovci
Pán a pani Smithovci (Zdroj: internet, telkáč)

Tráviť sviatok svätého Valentína osamote nie je také strašné, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Najhoršie na tom všetkom je fakt, že komercializácia tohto "sviatku zaľúbených" môže v ľuďoch, ktorí svojho životného partnera ešte stále hľadajú, spôsobiť pocit menejcennosti a nepochopenia. Vybrali sme preto pre vás niekoľko "anti" valentínskych filmov, pri ktorých zabudnete na všetko nepodstatné. A pustiť si ich môžete najlepšie ešte dnes!

Stratené dievča (2014)

V deň piateho výročia svadby Nick Dunne nahlasuje, že jeho nádherná žena Amy je nezvestná. Pod tlakom polície a narastajúceho mediálneho šialenstva sa však Nickov obrázok šťastného manželstva začína rozpadať. Jeho klamstvá, výhovorky a podivné správanie nútia každého položiť si znepokojivú otázku - zabil Nick Dunne svoju ženu? Amy sa stratila v deň piateho výročia svadby s Nickom. Všetko naznačuje, že nezmizla dobrovoľne.

Slovenský film trhá rekordy návštevnosti: A čísla stále rastú!

Zúfalý manžel organizuje rozsiahle pátracie akcie a snaží sa robiť všetko možné, aby sa jeho žena našla, pokiaľ možno živá. Zároveň pokračuje vyšetrovanie, v ktorom polícia okrem Amy hľadá aj vinníka, ktorý má jej zmiznutie na svedomí. Všetky stopy, nájdené dôkazy a svedectvá Aminých blízkych ale ukazujú práve na Nicka. Kto to vlastne je? Trpiaca obeť zločinu alebo cynický netvor, ktorý vodí políciu aj verejnosť za nos, aby zo seba sňal podozrenie?

Vojna Roseovcov (1989)

Právnik Gavin D'Amato rozpráva príbeh manželov Roseovcov, ktorí patrili k jeho klientom pri rozvodovom jednaní.Počiatočná zamilovanosť sav priebehu všedných dní a v honbe za kariérou a peniazmi vytráca a po takmer osemnástich rokoch dospeje do štádia, keď má Barbara pocit, že zakaždým, keď vidí svojho muža, má chuť mu dať obrovskú facku. Barbara vypovie teda svojmu manželovi vojnu. Už s ním nemôže a nechce žiť, ale odchod zo spoločného domu tiež neprichádza do úvahy.

Vyriešiť situáciu je možné iba rozvodom, ale manželia sa nevedia a nechcú dohodnúť. Počiatočná fraška s rozbíjaním tanierov a ďalšieho domáceho príslušenstva však nemieri k predpokladanému happy endu, ale vyústi do nemilosrdnej psychologickej vojny.Ich priestranný dom sa stáva vojnovým poľom, kde neplatia žiadne pravidlá, všetko je dovolené a najlepšie je tomu druhému ublížiť nielen fyzicky, ale aj psychicky.

Pán a pani Smithovci (2005)

John a Jane Smithovci tvoria obyčajný manželský pár s obyčajným životom a obyčajnými starosťami. Každý z nich však skrýva doslova vražedné tajomstvo. Obaja sú v skutočnosti dobre platení a výkonní zabijaci, pracujúci pre konkurenčné organizácie.

V mladosti sexsymbol, dnes pripútaná na lôžko: Spoznávate túto českú herečku? Oslávila 80 rokov

Oživenie ich nudného a rozpadajúceho sa manželského zväzku príde až s novou úlohou od ich zamestnávateľov: zabiť svojho životného partnera, Výsledkom je veľkolepé akčné divadlo, počas ktorého obaja uplatnia svoje výnimočné schopnosti a ich manželstvo prejde rozhodujúcou skúškou.

Uteč (2017)

Čo na tom, že Rose je biela ako stena a Chrisčierny ako noc? Žijeme predsa v 21. storočí, keď je boj proti rasovej neznášanlivosti už dávno dobojovaný, a na zmiešané páry sa cez prsty nepozeráme. Minimálne Roseini rodičia Missy a Dean sú na Chrisa od prvého momentu nesmierne milí. Vadí im snáď len to, že si priateľ ich dcéry občas zapáli, ale to s farbou kože predsa nesúvisí. Psychologička Missy dokonca Chrisovi ponúkne, že ho jeho zlozvyku zbaví pomocou hypnózy.

Bol by to raj na Zemi, keby sa dvaja miestni zamestnanci čiernej pleti nesprávali tak zvláštne. A keby sa zvláštne neprejavoval aj ďalší muž čiernej pleti, ktorý behom víkendu dorazí na návštevu. Náznakov, že všetko nie je úplne v poriadku, postupne pribúda, a Chris sa rozhodne vziať nohy na ramená. To, čo nasleduje, prekoná jeho najtemnejšie nočné mory a všetkým divákom v kinosále pripraví nečakaný a nezabudnuteľný zážitok.

Manželská história (2019)

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna.

Seriál Hniezdo si divákov získal: Obrovské emočné trápenie Norisovej, TENTO herec zamotá dej

Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. Film si môžete už teraz pozrieť na streamovacej platforme Netflix.

BONUS - Trilógia Fifty Shades

Nebudeme si klamať, každý, kto má napozerané aspoň minimum filmov vie, že trilógia 50 odtieňov je absolútne peklo. A čo je lepšie, ako si na Valentína pripomenúť, za čím tak veľmi ženy pred pár rokmi doslova šaleli, všakže? Nehovoriac o tom, že si film pravdepodobne skvele užila aj o generáciu staršia žena, než ste vy sám.

Viac o téme: Stratené dievčaPán a pani SmithovciUtečManželská históriaVojna Roseovcov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu