Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Oheň v hlavnej úlohe: VIDEO Takto dokážu zatočiť s požiarom filmoví hasiči

Fireproof Zobraziť galériu (2)
Fireproof (Zdroj: Samuel Goldwyn Films)

Horí vám srdce pre fyzicky a psychicky náročnú prácu hasičov? Tak nasledujúce filmy by ste si určite mali pozrieť.

Sklenené peklo (1974)

Katastrofický film Sklenené peklo premieroval na konci roka 1974, no stále má divákom čo ponúknuť. Požiar v tomto filme prebieha vo vnútri luxusného mrakodrapu. Ten otvorili v San Francisu ako najvyšší na svete a pri tejto príležitosti sa koná poriadna oslava. Stavebná firma však zanedbala bezpečnostné opatrenia a pri elektrickom skrate v sklade dochádza k požiaru, ktorý sa rýchlo šíri nahor. Sklenené peklo síce nie je úplne autentickým filmom, no medzi hereckým obsadením nájdete Steva McQueena, Paula Newmana či Faye Dunawayovú.


Mohlo by vás zaujímať:TOP policajné filmy, ktoré sú jednoducho skvelé: Ak si akčný maniak, musel si ich vidieť!


Fireproof (2008)

Hlavným hrdinom obľúbeného filmu Fireproof je kapitán Caleb Holt. Hoci ako odvážny hasič zachraňuje ostatných, vo svojom manželstve prežíva krízu a s manželkou Catherinou sa ocitajú na pokraji rozvodu. Jeho otec ho však požiada, aby ešte vyskúšal štyridsaťdňový experiment na záchranu manželstva...

Posádka 49/Hasiči (2004)

Predstaviteľ Jokera, fantastický Joaquin Phoenix, má za sebou kopu vydarených filmov a jedným z nich je aj Posádka 49, kde stvárnil mladého baltimorského hasiča Jacka Morrisona. Ten sa ocitne uprostred najhrozivejšieho požiaru svojej kariéry a jeho hasičská rodina sa snaží urobiť všetko preto, aby ho zachránili. Mimochodom, časť hercov pred natáčaním prešla hasičským tréningom a v komparze sa nachádzalo viacero skutočných hasičov.


Mohlo by vás zaujímať:Miluješ fantasy filmy? TOTO sú najlepšie série, aké kedy vznikli


Hrdinovia ohňa (2017)

Hrdinovia ohňa vznikli na základe skutočnej udalosti a hlavnými hrdinami sú členovia hasičského zboru z amerického vidieka. Vďaka svojmu odhodlaniu a obetavosti počas extrémnych požiarov sa stali elitným zborom.


Mohlo by vás zaujímať:Bez nich by hrdinovia neexistovali: Aj animovaní zloduchovia vedia poriadne potrápiť


Oheň (1991)

Film z roku 1991 sa zaradil k najziskovejším filmom toho roku a získal hneď niekoľko oscarových nominácií. Niet sa čomu čudovať, veď scenárista Gregory Widen sa vyzná v hasičskej téme. Tri roky bol hasičom a pri tvorbe sa inšpiroval smrťou kamaráta a kolegu, ktorý zomrel pri jednom z požiarov. Hlavnými hrdinami sú súrodenci Stephen a Brian, ktorí kráčajú v otcových hasičských šľapajách a pracujú v elitnej jednotke, ktorú nasadzujú na tie najzložitejšie prípady. Aby zábery vyzerali čo najvernejšie, kameramana niekoľkokrát obliekli do ohňuvzdorného obleku a vrhli aj s kamerou priamo do plameňov.

Viac o téme: OheňHrdinovia ohňaSklenené pekloFireproofPosádka 49
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu