Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Koronavírus zasiahol aj svet filmu! Bratislavský festival sa ruší, zatvorené bude aj kino

(Zdroj: Facebook/Febiofest SK)

Na zvyšujúci sa počet osôb infikovaných novým koronavírusom a predpoklad ďalšieho šírenia ochorenia Covid-19 na Slovensku a v Bratislavskom kraji, reagujú aj organizátori MFF Febiofest Bratislava 2020.

V aktuálnom termíne 11. až 17. marca sa festival rozhodli zrušiť, resp. presunúť na termín, ktorý spresnia v najbližších týždňoch a mesiacoch."Konáme tak aj v súlade s odporúčaním Magistrátu hlavného mesta Bratislava a Úradu verejného zdravotníctva,"informovala o tom Zuzana Kizáková, PR manažérka festivalu.

Zrušený festival

"Plne si uvedomujeme našu zodpovednosť voči návštevníkom kín, vktorých by festival prebiehal, rovnako ako aj voči zahraničným adomácim hosťom. Aj keď je momentálne na Slovensku potvrdený malý počet prípadov, podľa všetkých dostupných informácií oficiálnych úradov je zrejmé, že práve preventívne opatrenia sú vtomto období kľúčové amôžu zabrániť ďalšiemu šíreniu nebezpečného ochorenia," uvádza sa v oficiálnom stanovisku organizátorov.

Rozhodnutie o zrušení festivalu v plánovanom termíne sa týka hlavnej časti v Bratislave a aj v ďalších slovenských mestách. Festivaloví návštevníci, ktorí si zakúpili cinepassy ajednorazové vstupenky, bude organizačný tím MFF Febiofest informovať vnajbližších dňoch.

Kino Lumiére bude preventívne zatvorené do konca marca

V súvislosti s nárastom ochorení COVID-19 spôsobených novým koronavírusom a v záujme ochrany zdravia návštevníkov bude Kino Lumiére v Bratislave zatvorené od utorka 10. marca priebežne do 31. marca. Informovala o tom Simona Nôtová, tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu (SFÚ).

Návštevníkom kina, ktorí už majú zakúpené vstupenky na premietania pôvodne plánované vdanom období, SFÚ vráti vstupné. Informácie ospôsobe vrátenia vstupeniek za zrušené predstavenia budú zverejnené na stránke www.kino-lumiere.sk. "Zároveň budú vobdobí od 10. do 31. marca pre verejnosť zatvorené aj oddelenia knižnice,mediatéky a predajňa SFÚ Klapka.sk, vtomto čase je možné realizovať nákup produktov online na www.klapka.sk," uzavrela Nôtová.

Viac o téme: FebiofestKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu