Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Koronavírus poznačil aj svet filmu: Rušia sa slovenské Oscary aj Týždeň domácich filmov

Na snímke režisér Martin Šulík ( vpravo) si preberá ocenenie Slnko v sieti v kategórii Najlepšia filmová réžia z rúk režiséra Martina Bebjaka ( vľavo) za film Tlmočník
Na snímke režisér Martin Šulík ( vpravo) si preberá ocenenie Slnko v sieti v kategórii Najlepšia filmová réžia z rúk režiséra Martina Bebjaka ( vľavo) za film Tlmočník (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) z preventívnych dôvodov presunula na neurčito slávnostné udeľovanie národných filmových cien Slnko v sieti a podujatie Týždeň slovenského filmu.

Rozhodla sa tak v súvislosti s opatreniami a prevenciou proti šíreniu nového koronavírusu a ochoreniu COVID-19, ktoré spôsobuje, odporúčaniami Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky aj Bratislavského samosprávneho kraja. „Snažíme sa byť zodpovední voči verejnosti a preto sme sa rozhodli po dôkladnom zvážení všetkých okolností nič neriskovať a presunúť podujatia na obdobie, keď pominie šírenie koronavírusu,“ vyjadrila sa prezidentka SFTA Wanda Adamík Hrycová. Náhradné termíny oznámia v najbližších týždňoch.

Galavečer cien Slnko v sieti sa mal pôvodne uskutočniť 17. apríla a týmto dňom mal odštartovať aj Týždeň slovenského filmu. Nomináciám na národné filmové ceny Slnko v sieti za rok 2019 dominuje triler Amnestie, ktorý ich získal dvanásť. O jednu menej má snímka Nech je svetlo, za ňou nasledujú dráma Ostrým nožom s ôsmimi nomináciami a film Punk je hned!, ktorý má v hre šesť nominácií.

Viac o téme: Slnko v sietiKoronavírusTýždeň domácich filmov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu