Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Z domu priamo do sveta mágie i silných drám: Toto sú najlepšie filmy a seriály od Netflixu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Unsplash/Marvin Meyer)

Nový koronavírus Covid-19 sa momentálne šíri celým svetom a Slovensko nie je výnimkou. Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, doma môžete robiť množstvo vecí, vďaka ktorým vám rýchlejšie prejde deň. Pokiaľ sa necítite na produktívne činnosti, Netflix je v týchto časoch fantastickou voľbou. Vybrali sme pre vás 5 skvelých filmov a seriálov z originálnej produkcie tohto streamovacieho giganta, ktoré vás pohltia na niekoľko hodín či dní. Nudiť sa pri nich rozhodne nebudete.

Seriál - Mindhunter

David Fincher na filmové plátno tak trošku zanevrel. Už takmer šesťrokov totiž nič nenatočil, čo je síce na jednu stranu škoda, no pokiaľ sa na to pozrieme zhľadiska, že to celé je na úkor takého projektu, akým je Midhunter, tak ide určite o výhru. Netflix dal totiž režisérovi Sedem, Klubu Bitkárov či Sociálnej siete (ktorá si rozhodne pýta pokračovanie) voľnú ruku a on sa pustil do projektu, ktorý si zamiloval každý, kto ho videl. S oboma hlavnými hrdinami, agentmiFBI, sa vraciame v čase do roku 1979.

Spoločne s mladým agentom Holdenom Fordom a jeho skúseným kolegom BillomTenchomsa pozrieme nielen do väznice, kde sú väznení tí najhorší a najbrutálnejší sérioví vrahovia, ale predovšetkým do ich hláv - s cieľom dopadnúť tých násilníkmi, ktorí stále behajú po slobode. Doteraz sme sa dočkali dvoch sérii, pričom tá posledná sa zameralaCharlesa Mansona či neslávne známeho prípadu vraždenia černošských detí v Atlante v rokoch 1979-81.

Film -Dolemite Is My Name

Je to smutné, no o komediálnej legende v podobe Eddieho Murphyho počujeme v posledných rokoch len veľmi málo. Už dlho sa šušká o tom, že tento herec chce natočiť štvrté pokračovanie Policajta z Beverly Hills, no ešte mu nikto nedoručil na stôl taký scenár, aby s ním bol dostatočne spokojný. Z oddychu sa ho však rozhodol vytiahnuť Netflix, pre ktorý natočil snímku Dolemite is My Name.

Koronavírus si nevyberá, aj známe osobnosti sú doma: Rúško nie je hanba! Ako trávia čas?

Film sa zameriava na život Rudyho Ray Moorea, americkej hviezdy 70. rokov, ktorú preslávil filmový subžáner Blaxploitation. Práve v tomto období si Rudy vytvoril svoje filmové alterego s menom Dolemite. Ten sa stretol s veľkým úspechom, čoho výsledkom boli hneď tri filmy. Projekt od Netflixu sa zameria nielen na neho, ale zároveň na zaujímavý odraz doby, ktorý sa podarilo ukázať doslova bravúrne.

Seriál - Witcher

Bezkonkurenčne najočakávanejší seriál minélo roka.Seriál podľa predlohy poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowskiho rozpráva príbeh o zaklínačovi, ktorí sa živí ako zabijaknetvorov, za svoju prácu dostávajú mrzký peniaz, aj keď za inýchriskujesvoj život. Zároveň sa snažínájsť svoje miesto vo svete, kde ľudia často dokazujú, že sú horší ako beštie, ktoré lovia. Príbeh je zameraný na zaklínača, ktorého DryádyvStaršejreči označujú ako Gwynnbleida, medzi elfmi je známy ako Vatt'ghern aniektorí mu hovoria Biely vlk.

Jeho blízki priatelia ho poznajú ako zaklínača Geralta z Rivie a tí, ktorí sa ho pokúšali zniesť zo sveta živých, ho poznali ako mäsiara (řezníka)z Blavikenu. V hlavnej úlohe sa predstavilHenry Cavill, ktorý dal košom úlohe Supermana apekných pár rokov bude nosiť na chrbte meč. Seriálvychádzapriamo z kníh a jeho tvorcovia otvorene povedali, že fanúšikovia nikdy nemajú čakať príbehy, ktoré mali možnosť zažiť v populárnych a kvalitných počítačových hrách.

Film -Marriage Story

Nicole (Scarlett Johansson) a Charlie (Adam Driver) sú manželmi stojacimi pred rozvodom, ktorý na začiatku obaja nechcú riešiť právnou cestou. Majú syna, o ktorého sa striedavo starajú po odsťahovaní Nicole k mame v Los Angeles. Neskôr sa Nicole rozhodne využiť právnu pomoc pri rozhodovaní o opatrovníctve syna.

Parádne TV TIPY, ktoré vás prilepia k sedačkám: Pri TÝCHTO trhákoch vás to nebude lákať ísť von

Trpký príbeh je zrkadlom osobnej skúsenosti režiséra, ktorý si prešiel rozvodovým konaním na vlastnej koži a scenáristicky obohatil snímok dialógmi zo života bez príkras a bez servítky. Film si môžete už teraz pozrieť na streamovacej platforme Netflix. Na Zlatých Glóbusoch aj na Oscaroch sa mu podarilo premeniť len jednu sošku, a to pre herečku vo vedľajšej úlohe, Lauru Dern.

Seriál - Stranger Things

Za posledné roky sa už azda každý naučil, že Netflix je jednoducho zárukou kvality. Na pomyselnom piedestáli ich seriálovej tvorby stojí rozhodne projekt Stranger Things. Neuveriteľný feeling 80. rokov, odkazy na slávne filmy a v prvom rade mimoriadne sympatickí herci sa postarali o seriál, ktorý si fanúšikovia okamžite zamilovali. V malom mestečku Hawkins žijú kamaráti Mike, Lucas, Dustin a Will. Jedného večera odchádza Will od svojich kamarátov a ďalší deň sa všetci dozvedajú, že zmizol.

Celé mestečko začne po Willovi pátrať, ale jediné, čo nájdu, je tajomná dievčina, ktorá má nadprirodzené schopnosti a tým sa stala jediným vodítkom k nájdeniu Willa. Pokiaľ ste tento projekt nevideli, rozhodne nepotrebujete viac vedieť. Seriál je mimoriadne populárny, o čom svedčí aj potvrdená 4. séria, ktorej nakrúcanie je z dôvodu šírenia koronavírusu dočasne pozastavené.

Film - I Lost My Body

Asi žiadny projekt nevystihuje lepšie diverzitu ponúkaného obsahu od Netflixu lepšie, ako práve tento francúzky animák. Ten koniec koncov potvrdil aj svoje kvality tým, že bol nominovaný za najlepší animovaný film na tohtoročných Oscaroch.Opísať jeho príbeh je naozaj zložité. Sledujeme v ňom dve dejové línie.

Telekom kvôli koronavírusu sprístupnil vybrané TV kanály a filmy zdarma

V prvej sledujeme mladého Naofela, ktorý sa prediera životom a zhodou okolností sa zamiluje do Gabrielle, ktorej hlas počul cez "zvončeky" pri vchode. V tej druhej je v centre pozornosti odrezaná ruka, ktorá si nezastaviteľne ide za svojim cieľom. Pokiaľ chcete vedieť, ako to celé dopadne, nech sa páči. Rozhodne nebudete ľutovať.

Seriál - Sex Education

Dospievajúci chlapec, ktorý má matku sexuálnu terapeutku, sa spojí so spolužiakom zo strednej školy, aby zriadili podzemnú kliniku sexuálnej terapie. Kde inde by to mohlo byť lepšie ako v škole? Asi takýto príbeh vás v skratke čaká v populárnom seriáli Sex Education, ktorý sa do dnešného dňa dočkal dvoch sérii, pričom už máme oficiálne potvrdenú aj tretiu.

Okrem linky, v ktorej hlavný hrdina pomáha svojim spolužiakom s otázkami ohľadne sexu, môžeme sledovať aj boj za práva rovnoprávnosti rovnakého pohlavia, hľadanie samého seba či objavovanie tohto, čo vlastne v živote znamená láska. Pre teenagerov ide rozhodne o povinnosť, no ani starší diváci by týmto projektom nemali opovrhnúť.

Film - Irishman

Azda každý fanúšik kinematografie pozná skvelé filmy, ako Mafiáni, Vlk z Wall Street či Taxikár. Gangsterka The Irishman od režiséra Martina Scorseseho však patrí k jeho najvysnívanejším projektom. Príbeh sa zameriava na mafiánskeho nájomného vraha Franka Sheerana, muža, ktorý disponuje informáciami o zmiznutí a smrti vodcu odborov Jimma Hoffu.

Najzaujímavejším na tomto projekte však je, že Netflix zaplatil desiatky miliónov dolárov, aby všetky postavy digitálne omladil. Presná suma nie je známa, no je isté, že ide o Scorseseho najnákladnejší projekt. Ten si svoju premiéru odbil na streamovacej platforme Netflix, kde si ho môžete pokojne pozrieť aj dnes. Najväčším lákadlom je určite stará garda

Seriál - BoJack Horseman

Žiarivý náhľad do horko-sladkého života najobľúbenejšieho seriálového koňa z 90. rokov zo seriálu „Horsin‘ Around“. Po dvadsiatich rokoch, v časoch zašlej slávy, je BoJack Horseman známy najmä svojimi večnými, nekončiacimi sa sťažnosťami na všetko vo svojom okolí.

Spoločenstvo prsteňa po rokoch: FOTO Ako sa zmenil Frodo a jeho priatelia?

Animovaný seriál s výraznými porciami čierneho humoru pochádza z dielní Netflixu, no svoju púť definitívne ukončilšiestou sériou. Svojich fanúšikov si BoJack našiel aj u Slovákov, takže v januári išloo smutnú správu pre každého, koho dokázal tento depresívny kôň pobaviť. A v týchto časoch možno vôbec nie je takáto mierna depresia okorenená humorom na škodu.

Film - Roma

Snímka sleduje príbeh slúžky Cleo (Yalitza Aparicio), ktorá v 70. rokoch pracuje v domácnosti obyčajnej rodiny. Aj keď režisér Cuarón vychádza zo svojim vlastných spomienok, je to práve Cleo, ktorá je hlavnou postavou. Pre rodinu zo strednej vrstvy pracuje už mnoho rokov, preto ju všetci vnímajú ako jej súčasť. Životné nástrahy však dobehnú aj ju.

Na ploche dvoch hodín sledujeme príbeh ženy, rodiny, o ktorú sa stará a okrajovo taktiež turbulentné zmeny spoločnosti v 70. rokoch minulého storočia v Mexiku. To všetko z jednoduchosťou, ktorá nebude stráviteľná pre každého diváka. Režisér sa totiž snaží čo najvernejšie zachytiť úplne obyčajné aspekty ľudského života so všetkým, čo k tomu patrí.

Viac o téme: NetflixStranger ThingsRomaSex EducationMindhunterWitcherMarriage StoryIrishmanBoJack HorsemanI Lost My BodyDolemite Is My Name
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu