Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ostali ste s deťmi doma? VIDEO Týchto 10 príbehov dostane nielen ich, ale aj dospelákov

Toy Story Zobraziť galériu (2)
Toy Story (Zdroj: Pixar)

Zavreté školy a škôlky a odporúčanie zostať doma sa asi najťažšie prežíva tým najmenším. Všetko sa však dá zvládnuť aj vďaka rodinným filmom či seriálom, ktoré deti na chvíľu zabavia a v niektorých prípadoch aj poučia. Siahnite s deťmi po týchto kúskoch a karanténa bude o čosi príjemnejšia.

Toy Story (1995, 1999, 2010, 2019)

Napínavý príbeh hračiek je vhodný pre najmenších, ich starších súrodencov a nepochybne aj pre rodičov, ktorí sa pri sledovaní tiež zabavia. Minulý rok vyšla mimoriadne vydarená štvrtá časť, ktorá zožala veľký úspech, no a ani predchádzajúce nie sú o nič horšie. Môžete si tak sledovanie rozložiť na niekoľko dní. A o čo v rozprávke ide? Hračky z izby malého chlapca vždy po jeho odchode ožijú a prežívajú svoje vlastné problémy a radosti a nakoniec aj poradne dobrodružstvá.


Mohlo by vás zaujímať:Bez nich by hrdinovia neexistovali: Aj animovaní zloduchovia vedia poriadne potrápiť


Príšerky s.r.o. (2001, 2013)

James P. Sullivan a jeho najlepší priateľ, spolubývajúci a zároveň strašidelný asistent Mike Wazowski pracujú v strašidelnej továrni Monsters Incorporated. Ich pracovnou náplňou je strašenie detí. Do tajného sveta príšer a strašidiel sa však neopatrnosťou dostane dievčatko Boo a poriadna zábava sa môže začať. Druhá časť zase ponúka pohľad na naše obľúbené strašidlá v čase, keď navštevovali univerzitu pre strašidlá.

Coco (2017)

Nádherný animák z roku 2017 získal kopu ocenení, a to naozaj zaslúžene. Skvelá hudba, výborný príbeh a rozkošné postavičky, ktoré si zamilujú všetky deti. Malý Miguel sa aj napriek rodinnému zákazu túži stať uznávaným hudobníkom, ako je jeho idol Ernesto de la Cruz. V honbe za tým, aby mohol dokázať svoj talent, sa ocitne v ríši mŕtvych a spoločne s psíkom Hectorom odhalí skutočný príbeh svojej rodiny.

Phineas a Ferb (seriál)

Phineas a Ferb sú nevlastní súrodenci, ktorí sa počas letných prázdnin nudia a nechcú ich tráviť tak ako ostatní. Nudu zabíjajú rôznymi netradičnými aktivitami, ako je stavba skutočnej horskej dráhy, zostavením stroja času, let do budúcnosti či záchrana rybičky. Pritom všetkom prekrútia väčšinu známych zákonov, motajú sa popod nohy svojej staršej sestre Candace a ich domáci maznáčik vtákopysk Perry je tajný agent.

Hotel Transylvánia (2012, 2015, 2018)

Na niekoľko hodín sa deti zabavia aj pri obľúbenom veselom animáku Hotel Transylvánia, ktorý má doposiaľ tri časti a všetky stoja za to. Dracula totiž nie je len obávaným temným upírom, ale predovšetkým vlastníkom štýlového hotela, v ktorom sa môžu stretávať všetky monštrá sveta bez toho, aby ich ohrozovali davy ľudí. Jeho dcéra Mavis však túži vyletieť z rodného hotela a preskúmať svet za jeho hranicami, a to Draculu desí azda najviac...

Ako si vycvičiť draka (2010, 2014, 2019)

Drsní Vikingovia a majestátne draky. Najskôr medzi sebou bojujú, no neskôr sa zdá, že môžu spolu vychádzať a držať spolu. Všetci na severe sú drsní, akurát náš hlavný hrdina Štikút nie je. Namiesto svalov radšej používa hlavu, a preto nemôže zapadnúť medzi ostatných. To by nebmusel byť problém, keby nebol synom náčelníka. Skúškou dospelosti pre všetkých Vikingov je zabitie draka, a práve to sa stane pre Štikúta zlomovým okamihom.


Mohlo by vás zaujímať:Vedľajšie hviezdy animákov: Bez nich by to bola nuda!


Animák Ako si vycvičiť draka má momentálne tri časti a komu je málo, ten si môže užiť viac prostredníctvom rovnomenného seriálu.

Ratatouille (2007)

Keď po niečom túžiš, treba sa snažiť a môžeš to dosiahnuť. To sa naučí aj hlavný hrdina tohto animáku potkan Remy. Odjakživa sníva o tom, že sa stane známym kuchárom v parížskej päťhviezdičkovej reštaurácii. S pomocou vynášača kuchynských odpadkov Linguinina sa mu tento sen môže splniť, no na to treba preskákať ešte veľa prekážok.

Veľká šestka (2014)

Nádherný príbeh o sile priateľstva ponúka animák Veľká šestka. A okrem toho aj emócie, plno vtipných momentov a trefných hlášok a postavičky, ktoré si ľahko zamilujete. Hiro Hamada je malým geniálnym konštruktérom robotov a kvôli katastrofálnej zhode náhod sa ocitne tvárou v tvár veľkému nebezpečenstvu. Našťastie má ľudí, ktorí okolo neho stoja.


Mohlo by vás zaujímať:Najbláznivejšie plány animovaných zloduchov: Tak toto im nikdy nemohlo vyjsť!


Oggy a šváby (seriál)

Málo rečí a veľa zábavy. Pre tých najmenších môže byť novou zábavou francúzsky animovaný seriál Oggy a šváby, ktorý mnohí prirovnávajú ku klasike Tom a Jerry. Oggy je dobrosrdečný kocúr, ktorý rád driemka pri televízii, bohužiaľ, existujú však tri zlomyseľné šváby Joey, Marky a Deedee. Tie ho neustále obťažujú a nie sú jediným problémom v Oggyho živote.

Obyčajná tvár (2017)

Silný príbeh, krásne posolstvo a bez obáv ho môžu pozerať aj deti. Film Obyčajná tvár priniesol príbeh 10-ročného chlapca Auggieho, ktorý sa narodil so zdeformovanou tvárou a práve nastupuje prvýkrát do školy. Pre chlapca je ťažké zapadnúť medzi ostatných rovesníkov v škole, každodenne sú na neho namierené posmešky.

Pôvodné Disneyovky

Predchádzajúce rozprávky sa síce dajú pozerať stále dokola, no možno ste ich už s deťmi tento týždeň absolvovali. A čo tak sa pustiť do starých, pre deti neopozeraných kúskov? Stavte na pôvodné Disney animáky. Napríklad taká rozprávka Snehulienka a sedem trpaslíkov vznikla v roku 1937 a nielen deti, ale aj mnohí dospelí si ju v originálnej verzii ešte ani nepozreli. Určite stojí za to aj Leví kráľ (1994), Pinocchio (1940), Dumbo (1941), Bambi (1942), Alica v krajine zázrakov (1951), 101 dalmatíncov (1961), Kniha džunglí (1967), Malá morská víla (1989), Zvonár u Matky Božej (1996) či Kráska a zviera (1991) a mnoho ďalších. Dajte im šancu, milo vás prekvapia.

Viac o téme: DisneyHotel TransylvániaToy StoryCocoPríšerky s.r.o.Phineas a Ferb
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu