Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie opatrenia Netflixu: Nápor je obrovský! Počas krízy musíme fungovať

(Zdroj: SITA/AP/Matt Rourke)

Spoločnosť Netflix zníži kvalitu ponúkaných videí v Európe na 30 dní. Dôvodom je zredukovať zaťaženie poskytovateľov internetu v čase, keď v dôsledku obmedzení týkajúcich sa boja proti šíreniu koronavírusu množstvo ľudí zostáva v domácej karanténe. Firma uviedla, že kvalita streamovaných videí bude aj napriek tomu "dobrá" a zabezpečí tak zníženie spotreby dát o 25 percent.

Rozhodnutie zverejnili po rokovaní s európskymi zástupcami. Eurokomisár pre vnútorný trh Thierry Breton predtým vyzval ľudí, aby "prepli na štandardné rozlíšenie, ak nevyhnutne nepotrebujú vysoké rozlíšenie". Breton pochválil firmu za "veľmi promptnú reakciu", ktorá prišla len niekoľko hodín po telefonáte s výkonným riaditeľom spoločnosti Reedom Hastingsom. Dodal, že tak prispeli k "hladkému fungovaniu internetu počas krízy spojenej s ochorením COVID-19".


Mohlo by vás zaujímať:Ďalší herci majú KORONAVÍRUS, nakazila sa aj hviezda Hry o tróny: Je to vážne! Jared Leto o tom ani nevedel


Telekomunikačný gigant Vodafone tento týždeň oznámil 50-percentný nárast v používaní internetu v Európe. Šéf sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg v stredu povedal, že zaznamenali "veľký nápor", keďže ľudia sa snažia zostať v kontakte s rodinou a priateľmi. S podobnou situáciou sa stretávajú počas silvestrovských osláv, no dodal, že nedávny dopyt to prekonal.

Viac o téme: NetflixKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu