Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo vybraných krajinách EÚ spustili novú streamovaciu službu, na Slovensku zatiaľ nie

(Zdroj: Disney+)

Americká mediálna a filmová spoločnosť Walt Disney v Británii, Írsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Rakúsku a Švajčiarsku spustila tento týždeň novú streamovaciu televíznu službu Disney+.

Kvôli pandémii spôsobenej koronavírusom, ktorá spôsobila vysoké zaťaženie internetu, ale o dva týždne posunula štart služby vo Francúzsku. Spočiatku budú tiež jej služby v Európe k dispozícii v horšej kvalite.

Disney reaguje na žiadosť Európskej únie, aby poskytovatelia streamovacích služieb zaistili bezproblémové fungovanie širokopásmovej infraštruktúry v čase, keď desiatky miliónov ľudí zostávajú doma a mnohí z domova pracujú. Firma tak zníži na všetkých trhoch celkové využitie šírky pásma najmenej o 25 percent.

Na žiadosť EÚ už skôr reagovali tiež služby YouTube, Prime a Netflix. Tie tiež sľúbili zníženie kvality streamovania, aby mohol fungovať internet. Vo Francúzsku spoločnosť Disney odložila ponuku služby Disney+ na žiadosť francúzskej vlády. Nový termín bol stanovený na 7. apríla, uviedla agentúra Reuters.

V ponuke Disney+ sú filmy a seriály spoločnosti, ale tiež dokumenty National Geographic. Firma do budúcnosti plánuje investovať do výroby pôvodných diel v Európe. Služba Disney+ mala 12. novembra minulého roka premiéru v Spojených štátoch. Tento rok v lete by mala byť spustená na ďalších západoeurópskych trhoch, vrátane Belgicka, Škandinávie a Portugalska. Očakáva sa, že sa jej dočkáme aj na Slovensku, presný termín ale známy nie je.

Viac o téme: SlovenskoDisney+
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu