Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šialený podvod na úkor McDonaldu: HBO vám priblíži, ako ho okradli o 24 miliónov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Gene J. Puskar)

Máti radi príbehy založené na skutočnej udalosti. Tak je pre vás určený náš zaujímavý tip od HBO. Ide o dokumentárny seriál McMilióny, ktorý opisuje jeden nevšedný podvod.

Najznámejší fastfoodový reťazecspustil v roku 1987 po celých Spojených štátoch propagačnú hru menom McDonald’s Monopoly. Zákazníci mohli vďaka tomu vyhrávať jedlo a peniaze, ale napríklad aj auto, loď alebo milión dolárov. Začalo byť však veľmi podozrivé, keď sa až do roku 2001 neobjavil žiadny legitímny výherca tých najzaujímavejších cien. Bolo to preto, že sa do hry zapojili aj rafinovaní podvodníci, ktorí firmu pripravili o viac ako 24 miliónov dolárov.

Šialený podvod na úkor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: HBO)

Šesťdielna dokuséria zachytáva príbeh bývalého policajta, ktorý zmanipuloval hru tak, že počas desiatich rokoch v úlohe auditora bezpečnosti ukradol milióny dolárov a stihol popri tom vybudovať obrovskú sieť komplicov naprieč celými Spojenými štátmi. Jednoducho kriminálna rekonštrukcia, ktorá stojí za pozretie.

Dokument McMilióny čerpá z exkluzívnych bezprostredných svedectiev a archívnych záberov, na ktorých vypovedajú agenti FBI, ktorí rozsiahly podvod odhalili, podvedení vedúci pracovníci spoločnosti McDonald’s,právnici zaoberajúci sa prípadom, ale aj páchatelia aj výhercovia, ktorí sa na tejto zložitej machinácii obohatili, rovnako ako rad jednotlivcov, z ktorých bola väčšina do tejto ľsti zatiahnutá úplne nevedomky.

Viac o téme: HBOMcMilióny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu