Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hollywood má problém: Chceme nakrúcať! Filmári hľadajú spôsob, Tom Cruise v ohrození

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Scott Garfield/Paramount Pictures)

Filmoví tvorcovia z hollywoodskych štúdií sa zaoberajú problémom, ako točiť filmy v čase, keď sa svetom šíri koronavírus, píše americký týždenník Variety. Štúdiá by sa k natáčaniu radi vrátili čo najrýchlejšie, lenže nemôžu nič podnikať do doby, než budú stanovené jasné pravidlá, ktoré zaručia, že sa medzi členmi štábov nebude šíriť koronavírus.

„Je to naozaj zásadný problém,“hovorí Matthew Baer, ​​producent filmu Unbroken z roku 2014. „Z histórie už máme príklady toho, čo sa dá robiť, keď vašulokáciu s hotovou scénou zničí hurikán alebo keď počas nakrúcania zomrie herec, ale na to, čo robiť v prípade pandémie, žiadna príručka nie je.“

Mission Imposible je vo hviezdach

Tom Cruise mal pôvodne stráviť tohtoročné leto v Taliansku zavesený na krídlach lietadiel, uhýbáním pred guľkami a zložitými naháňačkami v drahých autách. Kedy začne nakrúcanie už raz odloženého filmu veľkofilmu Mission: Impossible 7, je teraz vo hviezdach. Cruise údajne dúfa, že v júni by sa mohol postaviť pred kamery, kvôli súčasnému zmätku v informáciách o dostupnosti testovaní aj kvôli právnym veciam nie je nič isté.

Medzitým producenti spoločne s odbormi plánujú, akým spôsobom bezpečnosť natáčania zaistiť. Objavujú sa nápady, že členom štábu by sa pred vstupom do štúdia mohla merať teplota alebo že by sa zaviedlo pravidelné testovanie na koronavírus aj protilátky proti chorobe. Iní navrhujú, že by všetci filmoví zamestnanci v priebehu celého natáčania mohli žiť v hoteloch alebo špeciálne vyhradenomubytovanía izolovať sa od rodiny a priateľov. V takom prípade by sa z natáčania stalo niečo ako letný tábor.

Koronavírus výrazne poznačí filmový priemysel

Je jasné, že súčasná situácia bude mať na produkciu filmov výrazné dopady. Pre producentov by mohlo byť za daných podmienok zložité získať poistenie filmov. Koronavírus sa tiež zrejme podpíše na zamestnanosti mnohých ľudí pracujúcich vo filmovom priemysle, pretože štúdia sa budú snažiť čo najviac znížiť počet ľudí v štábe.

Pokiaľ budú vo svete tiež pretrvávať dopravné obmedzenia, budú musieť tvorcovia, ktorí predtým preferovali zahraničnélokácie, teraz natáčať filmy v USA. Nie je teda jasné, či sa Cruise do Talianska pozrie. Tvorcovia Mission: Impossible 7 teraz zvažuje, či scény, ktoré mali byť natáčané v Taliansku, vynechať, alebo natáčanie presunúť na jeseň. Lenže nič im nezaručuje, že sa vírus na jeseň nevráti v novej vlne, aj keby v blízkej dobe utíchol.

Viac o téme: HollywoodTom CruiseKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu