Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Koronavírus podporuje pirátske filmové weby: Izolácia zvýšila sledovanie nelegálneho obsahu

Koronavírus
Koronavírus (Zdroj: Pixabay/Gerd Altmann )

Obmedzenie pohybu v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu viedlo v mnohých krajinách po celom svete k výraznému rastu záujmu o internetové stránky s pirátskymi kópiami filmov. Vyplýva to podľa serveru CNBC z údajov spoločnosti Muso, ktorá sa zaoberá sledovaním digitálneho pirátstva.

Napríklad v Taliansku sa v posledných siedmich marcových dňoch počet návštev internetových stránok s pirátskymi kópiami filmov zvýšil o 66 percent oproti posledným siedmim februárovým dňom. Taliansko bolo prvou európskou krajinou, ktorú pandémia koronavírusu ťažko zasiahla.


Mohlo by vás zaujímať: Oscarový herec pomôže pri výskume lieku na KORONAVÍRUS: Volajte to Hanks-cína!


V Španielsku zaznamenala spoločnosť Muso zvýšenie počtu návštev o polovicu, zatiaľ čo vo Francúzsku a Spojených štátoch predstavoval nárast zhruba dve pätiny a v Nemecku viac ako tretinu.
"Tento bezprecedentný rast návštev internetových stránok spojených s filmovým pirátstvom v poslednom marcovom týždni ukazuje, že so stúpajúcim počtom krajín zavádzajúcich obmedzenia pohybu a požadujúcich po obyvateľoch izoláciu sa exponenciálne zvýšil dopyt po pirátskom obsahu," uviedla spoločnosť Muso.

Viac o téme: KoronavírusPirátske kópie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu