Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Rok 2020 podľa Hollywoodu: Takto mal vyzerať dnešný svet podľa známych filmov z minulosti

Na hrane zajtrajška (The Edge of Tomorrow)
Na hrane zajtrajška (The Edge of Tomorrow) (Zdroj: YouTube/Warner Bros. Pictures)

Objavovanie ďalekých planét, pomsta z hlbín morí či nevyrovnaný boj ľudí s inváziou mimozemšťanov. Rok 2020 podľa Hollywoodu naozaj nemal vyzerať ružovo. Nebudeme si klamať, ani teraz to nie je žiadna sláva, no radšej sedieť v karanténe, ako nemôcť prehovoriť ani slovko, všakže? Čoraz častejšie sa stretávame s tým, že neúprosný čas dobieha staršie sci-fi filmy o budúcnosti. To, čo bola pre filmárov kedysi vzdialená budúcnosť, je dnes prítomnosť. Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, ako mal vyzerať rok 2020. Zažiť by ste ho podľa filmárov rozhodne nechceli!

Tiché miesto (A Quiet Place) - 2018

Leea EvelynAbbottovi vychovávajú tri deti. Všetci sú zatiaľ nažive. Veľmi rýchlo si totiž osvojili pravidlá, ktoré začali platiť po ich príchode na Zem. Kto sú tí Oni ? Nikto nevie. Vie sa len to, že majú mimoriadne vyvinutý sluch a akýkoľvek zvuk priláka ich pozornosť. A ich pozornosť pre ľudí znamená istú smrť, čo na vlastnej koži spoznajú aj samotný Abbottovci. Oni zatiaľ ako jedniz mála prežívali aj vďaka tomu, že ich najstaršia dcéra Regan je nepočujúca.

Narodil sa legende a má veľmi príjemný hlas: Jeden z najlepších slovenských hercov oslávil jubileum

Okrem toho vyvinuli na odľahlej farme, kde žijú, celý radbezpečnostných opatrení, ktoré ich majú chrániť. Bude to ale pre ich bezpečie stačiť? Taký život totiž pripomína tanec v mínovom poli a čakanie na jednu jedinú, osudovú chybu. Evelyn je navyše tehotná a termín pôrodu sa nezadržateľne blíži. A niektoré životné udalosti sa bez kriku jednoducho neobídu. V skratke - ak ste v roku 2020 neboli ticho, čakala na vás krutá smrť.

Ohnivý kruh (Pacific Rim) - 2013

Z mora sa vynoria obrovské príšery Kaiju a pustia sa do vojny s ľudstvom, ktorá si vyžiada milióny životov a ľudstvo na roky zaťaží. Pre boj s Kaiju bola vyvinutá špeciálna zbraň: masívni roboti zvaní Jaegers, ktorí sú simultánne ovládaní dvomi pilotmi, ktorých mozgy sú prepojené neurálnym mostom. Lenže aj títo roboti sa tvárou v tvár nezničiteľným Kaiju zdajú byť takmer bezmocní.

Na pokraji porážky nakoniec sily brániace ľudstvo nemajú inú možnosť, než obrátiť svoju nádej smerom k dvom nečakaným hrdinom: bývalému pilotovi (Charlie Hunnam) a neskúsenému nováčikovi (Rinko Kikuchi), ktorí sa dajú dohromady práve v roku 2020, aby spoločne riadili slávneho, avšak zároveň zjavne zastaraného Jaegera. Spoločne budú čeliť hroziacej apokalypse, ktorá sa už zdanlivo ani nedá odvrátiť.

Oceľová päsť (Real Steel) - 2011

Snímka, ktorá má predsa len v niečom pravdu. V roku 2020 sme naozaj svedkami toho, ako sa z boxu (a mnoho iných športov)stal pre koronavírus mŕtvy šport. Vo filme je to trošku inak, slovo box už neznamená krv a pot, ale high-tech robotický šport. Charlie Kentonbýval úspešným boxerom, ktorý prišiel o poslednú šancu na titul, keď ring začali ovládať tonu vážiace a dva a pol metra vysoké oceľove roboty.

Alan z Dva a pol chlapa sa vrátil do čias sitcomu: Bolo to šialené... TOTO povedal o Charlie Sheenovi

Charlie teraz nič neznamená a je len bezvýznamným trénerom, privyrábajúcim si skladaním robotov zo šrotu. Keď sa Charlie ocitne na samom dne, neochotne spojí sily so svojím malým odcudzeným synom Maxom, aby spolu postavili a vytrénovali robota, schopného prebiť sa z periférnych zápasov do najvyššej ligy - Real Steel.

Kráľovstvo ohňa (Reign Of Fire) - 2002

V dnešnom Londýne pozoruje dvanásťročný chlapec svoju matku, stavebnúinžinierku, ako neúmyselne prebudí zo spánku trvajúceho stáročia obrovského, oheň chrliaceho draka. O dvadsať rokov (áno, hádate správne, v roku 2020) neskôr je náš svet týmito obludami a ich mláďatami zamorený a takmer zničený.

Vrchný požiarnik Quinnmá za úlohu toto nebezpečenstvo odvrátiť a udržať malú komunitu pri živote. Do ich stredu príde Američan Van Zan, ktorý tvrdí, že vie, ako tieto obludy zabiť a ako zachrániť ľudstvo. Pre zaujímavosť, tomuto filmu predpovedali veľký komerčný úspech, nakoniec sa z neho vykľulo len priemerné B-éčko. Vraždiace draky sú ale to posledné, čo tento rok potrebujeme zažiť.

Na hrane zajtrajška (The Edge of Tomorrow) - 2014

Na hrane zajtrajška sa odohráva v blízkej budúcnosti, konkrétne v roku 2020, kedy mimozemská rasa tvrdým útokom zasiahne Zem a nevie ju poraziť žiadna zo svetových armád. Podplukovník William Cage, ktorý sa nikdy nezúčastnil ani jedinej bitky, je náhle degradovaný a následne bez prípravy a s mizernou výzbrojou nasadený do takmer samovražednej akcie.

Legendárna kráska, ktorá sa nikdy do sobáša nehrnula: Mala byť prvou Bond girl, rozhodlo poprsie

Zabijú ho behom niekoľkých minút. Akoby zázrakom však opäť ožíva na začiatku rovnakého dňa. Znova ho tak čaká boj a rýchla smrť. Znova a znova. Zakaždým je však skúsenejší a dokáže svoje rozvíjajúce sa schopnosti lepšie využívať. V boji mu po boku stojí príslušníčka Špeciálnych jednotiek Rita Vrataski. Každá opakujúca sa bitka proti mimozemšťanom je pre Cagea a Ritu príležitosťou dostať sa k porazeniu nepriateľa o krok bližšie.

Viac o téme: Na hrane zajtrajškaTiché miestoOhnivý kruhOceľová päsťKráľovstvo ohňa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu