Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Natáčanie filmov v čase KORONAVÍRUSU: Hollywood hľadá novú profesiu! Ako by to mohlo fungovať?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: pixabay.com)

Kaderníci, kameramani a stovky ďalších ľudí sa podieľajú na vzniku kúzla filmov a televíznych relácií. Teraz Hollywood hľadá úplne novú profesiu - konzultantov špecializovaných na ochorenie Covid-19. Pandémia prinútila producentov, štúdia i odbory radiť sa s expertmi, ako bezpečne obnoviť natáčania.

Jednotlivé tímy sa museli kvôli koronavírusurozísť uprostred marca.Ako píše agentúra Reuters, najväčší dopyt je teraz po epidemiológoch a ďalších odborníkoch na zdravotníctvo.Majú štábom poradiť, ako riadiť často veľké tímy ľudí, ktorí pracujú v prepchatých priestoroch.Ako viesťhercapri scénach, keď sú v tesnej blízkosti kolegov, bozkávajú sa, objímajú alebo zápasia.

Obnoviť natáčania je pre štúdiá dôležité - Netflix, Walt Disney a ďalšie potrebujú nové programy, ktoré divákov zaujmú.Kým v USA sú štúdiá zatiaľ prázdne, produkciesa už chystajú v Južnej Kórei, Austrálii, Švédsku aj na Novom Zélande, kde bude tento týždeň pokračovať v nakrúcaní Avataru 2 James Cameron.

Menšie výrobné tímy a davové scény vyrábané počítačovo

Ľudia z brandže očakávajú, že sa výrobné tímy zmenšia, bude sa pravidelne testovať, všade bude dezinfekcia a davové scény sa budú vyrábať počítačovo. Režisér a producent Tyler Perry chce byť medzi prvými, kto znovu zapne kamery.Oznámil začiatok nakrúcania dvoch seriálov pre káblovú televíziu BET 8. júla v štúdiách v Atlante.Pozemok o rozlohe 133 hektárov poskytuje aj možnosť oddeleného ubytovania, čo má byť prekážkou pre prípadné šírenie nákazy.

Tyler Perry (Zdroj: TASR/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)
Zobraziť galériu (3)
Tyler Perry (Zdroj: TASR/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)  (Zdroj: TASR/Photo by Richard Shotwell/Invision/AP, File)

Perry na zaistenie bezpečnosti povolal množstvo ľudí vrátane odborníka na infekčné choroby Carlosa del Ria.Ten odporučil, aby na začiatku boli otestovaní všetci zamestnanci aj účinkujúci a aby natáčanie vždy po štrnástich dňoch prerušili.Odporučil tiež hygienickú ochranu, ale s tým, že stopercentne sa zaručiť nedá nič."Možno to štáb od nákazy úplne neochráni, ale nebolo by dobré radiť, aby sa počkalo, až vírus zmizne alebo keď bude vakcína, pretože to by sa nedalo znovu pracovať aj dva roky," povedal del Rio.

Odbory zastupujúcehercov a zamestnancov ako SAG-AFTRA alebo IATSE si najali odborníkovz Harvardovej univerzity a Kalifornskej univerzity.Všetci čakajú na kalifornského guvernéra Gavina Newsoma, ktorý sa chystá vydať pokyny pre filmovéa televízne natáčania.

Kendricková ešte dobré riešenie nevidela, podľa doktora je to v televízii zložité

Dianie sledujú tiežherci.Anna Kendricková poskytla rozhovor na propagáciu seriáluLove Life televízie HBO.Povedala, že začula rady, ktoré podľa nej pochádzali od niekoho, "kto v živote nebol na pľaci"."Zo skúsenosti viem, že všetci, ktorí natáčajú, vedia, že sú jeden tím. Snažíme sa, aby boli ostatní v bezpečí. Myslím, že sa to dá urobiť, ale ešte som žiadne dobré riešenie nevidela," povedala.

Anna Kendrick (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP)
Zobraziť galériu (3)
Anna Kendrick (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP)  (Zdroj: SITA/Photo by Grant Pollard/Invision/AP)

Doktor Paul Litchfield, ktorý sa zaoberá pracovným lekárstvom, povedal, že v televízii je to zložité,pretože mnoho zamestnancov je na voľnej nohe."Ľudia vstupujú a vystupujú z vášho okruhu k ďalším produkčným tímom iných spoločností. Takže je potrebné zabezpečiť, aby pokyny boli pre televízne štúdiá jednotné," povedal.

Viac o téme: TelevíziaHollywoodKoronavírus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu