Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slovensko sa zapojí do globálneho filmového súboja: Veľká príležitosť pre mladých!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Alan Diaz)

Slovenskí tvorcovia sa môžu zapojiť do globálneho filmového súboja. Novú výzvu Global Film Challenge na Slovensku organizuje online od 5. do 7. júna filmová súťaž 48 Hour Film Project Bratislava.

Filmárski amatéri i profesionáli z celého sveta v nej majú za úlohu vytvoriť krátky film za 48 hodín. Súťažia o peňažnú odmenu v hodnote 500 eur a postup na medzinárodné festivaly. Víťazné práce predstavia na budúcoročnej Filmapalooze a v Cannes v rámci Short Film Corner.

Veľká príležitosť

„Som veľmi rád, že sme dostali príležitosť organizovať Global Film Challenge na Slovensku. Veľmi nás mrzelo, že sa nemohol konať tradičný 48HFP v Bratislave, pretože na Slovensku je veľa šikovných filmárov a takto dostanú príležitosť preraziť vo svete,“konštatoval David J. V. Schöbl, jeden z dvoch hlavných producentov súťaže.


Globálny filmový festival u vás doma: Trvá 10 dní a je zadarmo, premietne aj slovenskú komédiu


Súťažné tímy dostanú e-mailom zadanie v piatok 5. júna o 19.00 h. Na napísanie, nakrúcanie a úpravu krátkeho filmu budú mať 48 hodín. V nedeľu večer svoj súťažný príspevok nahrajú cez internet (podľa inštrukcií) na miesto odovzdania. Viac informácií získajú záujemcovia prostredníctvom Facebooku 48HFPBratislava.

Viac o téme: FilmSlovenskoGlobálny filmový festival
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu