Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nominácie BAFTA ovládol Černobyľ: Ceny odovzdajú neskôr a bez divákov

Miniséria Chernobyl
Miniséria Chernobyl (Zdroj: HBO/Helen Sloan)

Nominácie na britské televízne ceny BAFTA ovládol seriál Černobyľ. Historická dráma, ktorá sa inšpirovala haváriou v sovietskej jadrovej elektrárni z roku 1986, má šance získať ocenenie v 14 kategóriách. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Tohtoročná slávnostnáceremónia, ktorú bude moderovať komik Richard Ayoade, sa kvôli pandémiicovidu-19 uskutoční bez divákov. Ďakovné príhovory budú ocenení prednášať aj na diaľku. Pôvodne sa mali ceny udeľovať už 17. mája, kvôli pandémii ale nakoniec usporiadatelia termín presunuli na 31. júl.


Mohlo by vás zaujímať:Máte chuť na kvalitný seriál? VIDEO Týchto 10 noviniek si nemôžete nechať ujsť!


Po Černobyle má najväčšiu nádej na zisk ocenení seriál Koruna (The Crown), ktorý sa venuje životu britskej kráľovnej Alžbety II. a získal sedem nominácií. Televízne cenu môžu dostať aj seriály Potvory (Fleabag), Na muške (Killing Eve), Giri/Haji, Sexuálna výchova (Sex Education) či The Virtues. V kategórii televízny okamih, ktorý diváci skrátka musia vidieť, je nominovaná aj scéna z fantasy seriálu Hra o tróny, v ktorej Arya zabije Nočného kráľa.

Televízne ceny BAFTA sa udeľujúpravidelne od roku 1955. Okrem nich Britská akadémia filmového a televízneho umenia rozdáva aj filmové ceny. Ich tohtoročný držitelia sú známi od počiatku februára.

Viac o téme: ČernobyľBafta
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu