Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Veľká hollywoodska radosť: O pár dní sa konečne povolí filmovanie

(Zdroj: SITA/AP/Reed Saxon)

Po približne trojmesačnej prestávke vynútenej pandémiou choroby covid-19 chce guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom od 12. júna filmovým štábom povoliť znovu začať s natáčaním. Informovala o tom agentúra DPA.

Podľa oznámenia kalifornských úradov budú ale musieť miesta, na ktorých sa budú filmy a televízne relácie natáčať, spĺňať celý rad podmienok. V danom okrese nesmie počet prípadov koronavírusuprekračovať stanovený limit, musiatam byť dostatočné testovacie kapacity a produkčné tímy budú musieť dodržiavať prísne hygienické pravidlá.

Začiatkom týždňa zástupcovia filmových štúdií a odborov predstavili podrobný plán pre návrat k natáčaniu. Odporučili, aby herci často podstupovali testy na koronavírus, aby filmári dodržiavali bezpečné rozstupy a nosili rúška. Namiesto tradičných švédskych stolov s občerstvením sa majú rozdávať vopred zabalenéjedlá. A na mieste má byť aj človek, ktorý bude kontrolovať, či všetci predpísané podmienky dodržiavajú.


Mohlo by vás zaujímať:Nebezpečná karanténa: Cate Blanchett si motorovou pílou poranila hlavu


DPA pripomína, že filmový a zábavný priemysel v Spojených štátoch sa v posledných mesiacoch prakticky zastavil. Aby sa medzi sebou ľudia nestýkali, bolo prerušené natáčanie napríklad filmu Mission: Impossible 7, novej verzie disneyovskej rozprávky Malá morská víla, v ktorej v hlavnej úlohe hrá Halle Bailey, alebo ďalšieho dielu Jurského parku. Kvôli šíreniu koronavírusu bol odložený tiež rad filmových premiér.

V ľudnatom štáte Kalifornia sa koronavírusom nakazilo asi 123.000 ľudí, z ktorých približne 4500 zomrelo.

Viac o téme: HollywoodKoronavírusFilmovanie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu