Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Budete sa chytať za brucho a plakať od smiechu: Toto sú najlepšie komédie všetkých čias

Leslie Nielsen vo filme Bláznivá strela (Naked Gun)
Leslie Nielsen vo filme Bláznivá strela (Naked Gun) (Zdroj: Paramount Pictures)

Smiech je neodmysliteľnou súčasťou našich životov. A verte nám, že ho potrebujete o to viac, ak si myslíte, že ho máte momentálne málo. Rok 2020 môžeme bezpochyby označiť za rok, kedy sa negatívne správy valia z každej strany. Preto je dobré aspoň na chvíľku zastaviť, pokojne sa usadiť a vychutnať si niektorú z komédií, ktoré sme si pre vás pripravili. V našom zozname nájdete nielen overené klasiky, ale napríklad aj tohtoročnú novinku. Je len na vás, čo si vyberiete. Jedno je ale isté - kvalitne sa zasmejete!

Bláznivá strela (1988)

Niekto nezažije nič dobrodružné, anikeby sa rozkrájal. A niekomu stačí vyjsť na ulicu a ocitne sa v samom centre tých najbláznivejších situácií, aké si vieme predstaviť. Poručík losangelskej polície Frank Drebin patrí k tým druhým. Nutnovšak po pravde povedať, že Frank nedostáva nič zadarmo aže na celom tom zmätku, ktorý vždy a všade jeho osobu sprevádza, tvrdo a systematicky pracuje.

VIDEO Číslo jedna na Slovensku: Prvý poľský erotický film sa stal na Netflixe novým hitom

A pretože šťastie, ako je známe, praje pripraveným, býva to ostatné už len logickým vyústením deja. Ako napríklad teraz, kedy má do Los Angeles zavítať sama britská kráľovná Alžbeta a oddiel, ktorého je Frank členom, je poverený jej ochranou. Fantastická trilógia s Leslie Nielsenom dokáže pobaviť aj po viac ako 30. rokoch od svojej premiéry.

Pripútajte sa, prosím! (1980)

Zlatá klasika komédiálneho žánru.Bývalý vojenský pilot Ted Strikernelieta už od vojny, kedy svojím zlým rozhodnutím priviedol celú letku do záhuby. Teraz má problém nielen s pitím (nedokáže udržať jazyk za zubami), ale aj so svojou priateľkou, letuškou Elaine, ktorá ho práve opustila. Ted sa ju však zúfalo snaží získať späť a ponáhľa sa, aby ju zastihol pred jej budúcom letom.

Ten sa však príšerne zvrtne po tom, čo celú posádku dopravného lietadla postihneotrava z jedla.S pomocou Elaine, flegmatického doktora Rumacka a svojho niekdajšieho rivala Rexa Kramerasa Ted ujme riadenia a zo všetkých síl sa snaží dostať lietadlo do bezpečia. Podarí sa mu ale ostatným dokázať, že na to stále ešte má?

Superbad (2007)

Superbad je varujúcim príbehom dvoch dospievajúcich chlapcov, ktorých čaká maturita. Sú na sebe obrovským spôsobom závislí, ale teraz by mal každý z nich ísť na inú vysokú školu a čaká ich odlúčenie. Evanje milý, šikovný a hanblivý.

Najslávnejší Indián východnej Európy oslavuje 80 rokov: Súkromie si strážil, FOTO takto dnes vyzerá

Sethje drzý, náladový a posadnutý dievčatami. Vo filme sledujeme ich zúfalé pokusy zapôsobiť behom jednej bláznivej noci na osoby, po ktorých túžia ... behom jedinej príšernej, potupnej noci, na ktorú po zbytok života vďačne spomínate.

Grandhotel Budapešť (2014)

Pán Gustaveje legendou medzi hotelovými zamestnancami. V čase medzi dvoma svetovými vojnami, v Bohom zabudnutej krajine, kde takmer nič nefunguje, je luxusný Grandhotel Budapešť oázou istoty a spoľahlivosti len vďaka nemu. Vrchný šéf hotelového personálu plní želania svojich hostí ešte skôr, než ich vyslovia, a väčšinu z nich nezištne miluje, často aj láskou fyzickou. Keď mu vďačná klientka odkáže mimoriadne vzácny obraz a vzápätí naveky zavrie oči, náhle pán Gustave závratne zbohatne.

Celkom logicky sa stane tŕňom v oku nahnevaných pozostalých, terčom nájomného vraha a hračkou v rukách miestnej polície. Vo všetkých týchto nevďačných situáciách mu pomáhajú obstáť vlastné skúsenosti, osobný šarm a najmä pakistanský pikolík Zero, verný pomocník, z ktorého chce vychovať svojho nástupcu.

Slušní chlapci (2020)

Slušní chlapci - to sú Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant a ďalší. Dej sa točí okolo Američana Mickeyho Pearsona, ktorý si v Londýne vybudoval výnosné marihuanové impérium, ktoré mu závidí azda úplne každý, kto má o ňom aspoň akú-takú vedomosť.

Havária populárneho herca: Opitý vletel do protismeru a zabil vodiča, hrozí mu 12 rokov

O to viac sú všetci prekvapení, keď sa v podsvetí začne šuškať, že chce skončiť s biznisom a odísť z trhu. Následne sa začína rozbiehaťkolotoč klamstiev, úplatkov, vydierania a zákerných podrazov, v ktorom chce každý zo zúčastnených získať čo najväčší podiel pre seba. Vynikajúci film od režiséraGuya Ritchieho rozhodne musíte vidieť, ak ste doteraz ešte nemali príležitosť.

Borat (2006)

Borat Sagdijev je šiestym najznámejším Kazachom a najlepším televíznym reportérom Kazašskej štátnej televízie, ktorá ho vyšle do USA, aby tu nakrútil dokument o tejto "krajine neobmedzených možností". A prípadne si našiel novú manželku, pretože tú starú tučnú mu znásilnil a roztrhal medveď.

Známy britský komik Sacha Baron Cohen býva pre svoje imitačné a improvizačné schopnosti často prirovnávaný k Petrovi Sellersovi.Cohen s filmovým štábom putuje po Spojených štátoch a uvádza do rozpakov nič netušiacich ľudí, ktorí sa domnievajú, že sú svedkami natáčania skutočného dokumentu pre kazašskú televíziu.

Vianočné prázdniny (1989)

Dom Clarka Griswolda v Chicagu toho roku dýcha naozajstnou vianočnou atmosférou, čo zaznamenala aj jeho manželka Ellen, syn Rusty a dcéra Audrey. Clark sa rozhodne pozvať manželkiných, ako aj svojich rodičov, jeho tetu Bethany a uja Lewisa, aby sviatky strávili s nimi. Clark sa zo všetkých síl snaží, aby išlo všetko ako po masle, no akonáhle sa vo dverách zjavia hostia, veci sa mu vymykajú spod kontroly.

Šokujúca FOTO Chandlera z Priateľov: Je to vôbec on? Dobehla ho jeho minulosť

Veľkým prekvapením je napríklad to, že na sviatky sa bez pozvania či ohlásenia dostavila aj jeho sesternica aj so svojím neporiadnym manželom Eddiem.Okrem toho ho hnevajú susedia, no snáď najviac práca. Bol si totiž istý, že dostane vianočný bonus, a tak bude mať dosť peňazí na to, aby si dal postaviť bazén v záhrade. Šéf však neráta so žiadnymi vianočnými bonusmi. Táto správa Clarka veľmi rozladí, no Eddiesa rozhodne pomôcť mu a zachrániť tak dokonalé Vianoce.

BONUS -South Park: Peklo na Zemi (1999)

Na záver tu pre vás máme ešte jeden fantastický animovaný bonus.Štvorica spolužiakov,Kyle Broflovski, Stan Marsh, Kenny McCormick a Eric Cartman si vyrazia do kina na nový kanadský film nazvaný Ohnivé prdele.A tenmá na mestečko zničujúci dopad. U detí je síce veľmi úspešný, rodičia však požadujú zákaz jeho premietania, pretože sprostáreč sa v mestečku rozmáha ako lavína. Ďalšia návšteva kina sa stane osudnou Kennymu, ktorý si rovnako ako postavy vo filme skúsi zapáliť prd.

S popáleninami je odvezený do nemocnice, kde však zomrie, keď mu lekári namiesto srdca transplantujú zemiak. Nastáva peklo, kanadská armáda útočí na Toronto, Kanaďania žijúci v USA sú internovaní v koncentračnom tábore šťastia a vzájomná roztržka sa mení vo svetovú vojnu. Satan sa teší, že sa konečne ujme vlády a Stan, Kyle a Cartman musia vymyslieťplán, ako zachrániť svet.

Viac o téme: South ParkSuperbadGrandhotel BudapešťBoratVianočné prázdninyBláznivá strelaAirplane!Slušní chlapci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu