Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najskôr Oscar, teraz Zlatý glóbus: Koronavírus mení všetky veľké filmové udalosti

Zlaté glóbusy
Zlaté glóbusy (Zdroj: wordpress)

Každoročné udeľovanie prestížnych filmových cien Zlatý glóbus sa kvôli pandémii presunie budúci rok z januára na koniec februára.

Odovzdávanie Zlatých glóbusov zvyčajne v Hollywoode začína sezónu udeľovania cien. V novom termíne ceremónie sa pôvodne mali rozdávať najprestížnejšie americké filmové ceny - Oscary. Ich vyhlasovanie však americká filmová akadémia pred týždňom posunula o dva mesiace.

Americký filmový priemysel silne poznamenaliochranné opatrenia zavedené kvôli koronavírusu. Na mnohých miestach sa až v posledných dňoch otvorilikiná, inde ostávajú sály naďalej zatvorené. Mnoho filmových štábov tiež muselo na niekoľko mesiacov prerušiť nakrúcanie.


Mohlo by vás zaujímať:Koniec prázdnych kín: Víkendovou hviezdou sa stala nemecká komédia


Organizátori zatiaľ neuviedli, ako sa vynútená pauza podpíše na pravidlách ohľadne toho, aké filmy môžu byť nominované a dokedy ich bude možné prihlásiť do boja o Zlaté glóbusy, o ktorých rozhoduje Asociácia zahraničných novinárov v Hollywoode. Jasno by malo byť v najbližších týždňoch. Nezmení sa však plánovaná moderátorská dvojica, slávnostným večerom budú sprevádzať herečky Tina Fey a Amy Poehler.

Americká filmová akadémia minulý týždeň uviedla, že upraví svoje pravidlá a dovolí, aby sa o Oscary mohli uchádzať aj filmy, ktoré vyšli na streamovacích platformách v čase koronavírusovej krízy. Zúčastniť sa budú môcť takisto snímky uvedené až do konca februára 2021. Organizátori už oznámili aj dvojmesačný posun udeľovaniabritských filmových cien BAFTA, ktoré sa tak bude novo konať v apríli.

Viac o téme: Zlatý glóbus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu