Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Najznámejšia paródia na horory má 20 rokov: Čo ste o Scary Movie ešte nevedeli?

Scary Movie 2
Scary Movie 2 (Zdroj: internet)

Od premiéry legendárnej paródie na najznámejšie horory ubehlo už celých dvadsať rokov. Prvýkrát ju diváci videli v júli 2000, mala štyri ďalšie pokračovania a v kinách zarobila 278 miliónov dolárov. Čo ste nevedeli o klasickej komédii Scary Movie?

Výsmech najznámejších hororov

Tvorcovia Scary Movie sa chopili príležitosti sparodovať najznámejšie horory aj filmy iných žánrov 90. rokov. Vidieť sme v ňom tak mohli Vreskot, Šiesty zmysel, Matrix, Záhada Blair Witch, Halloween, Paranormal Activity, Saw, Terminátor, Pán prsteňov a mnoho ďalších.

Dokonca v úvodnej scéne je vidno plagát k filmu Vreskot z roku 1996, ktorý je tu asi najviac parodovaný. Možno aj preto, že názov Scary Movie bol pracovným názvom hororu Vreskot.


Mohlo by vás zaujímať:Ešte nikdy ste sa necítili byť starší: Od premiéry týchto filmov ubehlo už 20 dlhých rokov


Zo začiatočníčky preplatená hviezda

Vďaka Scary Movie filmom sa dostala na výslnie aj herečka Anna Faris v úlohe Cindy Campbell. Tá bola v čase natáčania úplnou hereckou začiatočníčkou. Dokonca netušila, čo má robiť na povel „Akcia”. Nakoniec sa však rozbehla a napriek humornému začiatku a tomu, že nemala agenta, bolo z jej vystúpenia jasné, že bude hviezdou. To sa ukázalo aj pred natáčaním štvrtej časti, v ktorej už nechcela hrať. Ďalšie pokračovanie nakoniec natočila kvôli tomu, že jej zaplatili milión dolárov.

Nechcená Carmen Electra

Scéna, v ktorej Carmen Electra paroduje Drew Barrymore a jej predčasnú smrť z filmu Výkrik, sa stala jednou z najznámejších. Hviezdu Baywatchu však štúdio vôbec nechcelo obsadiť. Keenen Ivory Wayans prezradil pre EW, ako si nemysleli, že to dokáže. Mysleli si, že je gýčovitá, pretože bola jednou z tých hviezd, o ktorých sa viac poznalo ich súkromie ako práca.


Mohlo by vás zaujímať:Plánujete výlety? VIDEO Po týchto filmoch sa prírode radšej vyhnete


Carmen Electra dokonca podstúpila až dva konkurzy, vrátane Buffy, ktorú nakoniec stvárnila Shannen Elizabeth.

Viac o téme: Scary Movie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu